Насловна Колумне Власт наставља да запошљава кадар "Вијести": Владан Жугић специјални изасланик у Загребу!

Власт наставља да запошљава кадар „Вијести“: Владан Жугић специјални изасланик у Загребу!

Пише: Иван Милошевић

Министар вањских послова Ђорђе Радуловић потврдио је да ће новинар „Вијести“ Владан Жугић бити специјални изасланик у Загребу.

Влада је посвећена регионалној сарадњи са свим државама. Донијели смо одлуку да Жугића пошаљемо у Загреб како би омогућили да додатно побољшамо пријатељске односе. У томе не видим ништа чудно и ништа необично. У Београду имамо десетак људи који се баве дипломатским пословима, док их је у Загребу само двоје, рекао је министар одговарајући на питање „Градског портала“.

Како је кренула нова власт ће угасити „Вијести“ и то на оригиналан начин. Преузеће све њихове новинаре и запослене на свој платни списак!

Шалу на страну, али овакво трпање кадрова, а посебно новинара „Вијести“, у нову власт постаје, најблаже речено, неукусно. Па зар је могуће да нико осим новинара „Вијести“ не може да буде специјални изасланик у Загребу. Какве везе има новинарство са професионалним ангажманом у дипломатији и може ли се преко ноћи од новинара створити дипломата од формата? Новинари „Вијести“ заузели су до сада поприличан број савјетничких мјеста у новој власти, а ево сада крећу и у дипломатску офанзиву! 

Невјероватно шта све несрећни Срби у Црној Гори морају да прогутају! Максималним ангажовањем успјели су 30. августа да смијене ДПС и када су очекивали да коначно дођу до даха и српске правде, на њихова мјеста у новој власти гледају кадар једне медијске групе која је по дефиниција антисрпска и до Срба им је стало колико и до лањскога снијега! Рећи ће неко да је то српски кадар из „Вијести“, за овога Жугића то не важи ни под разно, па су се они коначно ослободили од окова бивших газда и нашли нови хљеб у влади. Ипак, поставља се питање зашто се баш само Срби-новинари из „Вијести“ запошљавају у новој власти? Није могуће да мимо те куће нема сличних кадрова? Ипак, за већину новозапослених из „Вијести“ та питања нијесу важећа, јер они припадају досљедном антисрпском кадру власника тога медија.

Углавном, преко леђа Срба се запошљавају Антисрби и то по аутоматизму попут овог Жугића, а Срби се шаљу на конкурсе и тендере. А ни тамо не могу да прођу, јер су конкурси рађени по ДПС шифри и само за одабране ДПС организације и појединце! Срби, дакле, копали, садили бостан, али га други беру и уживају у његовим витаминима!

Нова власт не само да пуни своје кабинете поменутим кадровима него и обилато дарује њихове рачуне. Ових дана „Вијести“ су на владином конкурсу добили око 40.000 евра, па ни са те стране нова власт не штеди када су они у питању! 

Мислим да је својих пет минута или захтјев за ново радно мјесто дочекао и Срђан Косовић, главни и одговорни уредник „Вијести“. Он у јучерашњем коментару критикује Здравка Кривокапића у тексту “ Премијер са онога свијета“. Нијесам коментар до краја читао, немам више стомак за „Вијести“, као ни за ДПС, али након првог пасуса ми је јасно да Срђа нешто не готиви Здравка. То је добра препорука да Здравко запосли Косовића као савјетника за вјерска питања! 

Несрећни Срби у Црној Гори, шта смо дочекали! Брука и спрдња!

 

Најновији чланци

Срамна биографија „народног хероја“: Сви злочини Саве Ковачевића!

Сава Ковачевић био је тзв. партизански командант Никшићког НОП одреда, а касније је именован за команданта Оперативног штаба НОП за Херцеговину. Команда „штаба“ била...

Јован Маркуш: Маузолеј на Ловћену – „симбол“ победе над Српством!

-Када је срушен гроб Његошев, црква Светог Петра Цетињског, почеле су да ничу капелице по Црној Гори по угледу на његов. Прву је направио...

Анализе, Миљан Станишић: Политичка злоупотреба Љуба Ћупића!

Пише: Миљан Станишић Свједоци смо да се име Љубомира Љуба Чупића злоупотребљава у скаредне политиканске игре од стране бившег ДПС режима, који користи скорашње непримјерено...

Срамни притисци ДПС-а: За данашњу причу о Лепосавићу ангажовали и „Мајке Сребренице“!

Преко грађанске инициаjтиве 21.мај Скупштини, Влади и јавности Црне Горе отвореним писмом су се обратили Мунира Субашић предсједница Покрета мајки енклава Сребреница и Жепа...

Дошло вријеме за повратак стријељаних предака: Отворити словеначке јаме партизанског вампирског пира!

Пише: Иван Милошевић Читам шта су причале присталице ДПС синоћ улицама Подгорице и читам како су носили неке црвене траке које симболизују крв војника палих...