Насловна Почетна Власт на вјетрометини, Здравко Кривокапић: О свему ми причај, па и о...

Власт на вјетрометини, Здравко Кривокапић: О свему ми причај, па и о реконструкцији владе!

Реконструкција Владе једна је од опција уколико иницијатива за смјену министра правде, људских и мањинских права Владимира Лепосавића не добије већину у Скупштини, казао је премијер Здравко Кривокапић.

Ако имате само једну опцију, онда не треба да играте на ту опцију. Да ли ће бити реконструкције – видјећемо, рекао је Кривокапић новинарима у Ректорату након панела „Куда иде Црна Гора: владавина права и антикорупција“.

Он је рекао да би тај проблем био врло брзо ријешен да постоји закон о Влади.

Кривокапић је, током панела, коментаришући одлуку Деморактске партије социјалиста (ДПС) која, према најави, неће присуствовати пленуму кад се буде гласало о смјени Лепосавића, казао да је ријеч о новом покушају дестабилизације.

Ја сам урадио све што је до мене. Повукао сам одговоран и врло јасно прецизиран однос према Лепосавићу, навео је Кривокапић.

Према његовим ријечима, политичке игре и покушаји дестабилизације Владе трају од 30. августа.

Тако да је то још један покушај, који очигледно долази са адресе ДПС који не жели да учествује у разрјешењу, а покреће питање Сребренице и жртава које боле сваког човјека, поручио је Кривокапић.

Он је казао да је то лицемјерје, које је одраз политичке културе Црне Горе.

Демократска партија социјалиста (ДПС), одлуком да не присуствује сједници Скупштине кад се буде гласало о смјени министра правде Владимира Лепосавића, подржава негирање геноцида, казао је потпредсједник Владе Дритан Абазовић. Он је новинарима у Ректорату, након панела „Куда иде Црна Гора: владавина права и антикорупција“, коментаришући бојкот ДПС-а, казао да су “пале маске”.

То значи да ДПС подржава негирања геноцида. Добро је да су пале маске. Сами су покренули причу, нијесу успјели да је доведу до краја, а и саучесници су у томе у смислу политике коју су водили 1995. године, рекао је Абазовић.

Он је, говорећи о могућностима за разрјешење министра уколико у парламенту не буде потребне већине, рекао да је реконструкција Владе једна од опција.

Чули сте премијера. Реконструкција Владе је исто опција, али не могу да говорим о извјесности тога. У међувремену треба да радимо, на сезони, вакцинацији, али и да не избјегавамо било какав разговор, додао је Абазовић.

Он је казао да не схвата шта је проблем и шта ДПС бојкотује.

То је легитимно право и ми смо га користили. Не видим ниста спорно, чак мислим да то може да повећа ефикасност рада, а то нам у овом тренутку треба, рекао је Абазовић.

На питање да прокоментарише постављање тробојки у Будви уочи дана независности, Абазовић је казао да то није питање од јуче и да би требало да се мање говори о заставама, а више о економији.

Људи који желе да изазове провокацију, виде да људи насиједају на ту провокацију и стално је понављају, рекао је Абазовић.

Он није одговорио да ли сматра га је предсједник Општине Будва Марко Царевић провокатор.

Мислим да су те ствари сувишне. Немам никакву потребу да стајем у заштиту било кога, али изађимо више из тога. Дан је незавиности, нека га људи прославе. Ко не жели, нека остави на миру људе који желе да га прославе, додао је Абазовић.

Кривокапић је саопштио да се није до детаља упознао са случајем министра екологије, просторног планирања и урбанизма Ратка Митровића, који је прије неколико дана потврдио да је његов син власник нелегалног објекта у Будви.

Осим преко новинских чланака, који су врло често таквог карактера да представљају већи пламен него што јесте. Први сусрет с министром имаћу у четвртак на сједници Владе, гдје ћемо разговарати на ту тему. Основна порука је нема приче о незамјењивима. То је порука коју сви треба да чују. Сви треба да сносимо одговорност за своја дјела, рекао је Кривокапић.

Најновији чланци

ДФ: Хроника пропасти 13-јулске награде, признање за средњошколског писца -хушкача на Србе!

Режим Ђукановића је и досад злоупотребљавао институт Тринаестојулске награде чашћавајући њоме своје вјерне полтроне за изузетне домете у слијепом слуганству и послушништву , али...

Награде, заграде и домаћа апокалипса: Када 12-ти прождере 13.јул!

Пише: Иван Милошевић Буран јучерашњи дан! Судећи према добитнику 13-јулске награде рекло би се да славимо 12., а не 13 јул. Тога 12. јула формирана...

Миљан Станишић: „Братоубилачки и грађански рат у Црној Гори 1941. године“ (10)!

Пише: Миљан Станишић УЛОГА КРАЉЕВСКИХ ОФИЦИРА У УСТАНКУ ЈЕ БИЛА ЗНАЧАЈНА Непостојање или слабо функционисање система команди, неорганизованост, непланирање и некоординисаност, лоше процјене и сл. биле...

Студија Миљана Станишића скренула пажњу јавности: Књига коју смо чекали 80 година!

Књига Миљана Станишића „Братоубилачки и грађански рат у Црној Гори 1941. године“, скоро је  угледала свјетлост дана и дистрибуира се уз дневну новину „Дан...

ПОЛУФИНАЛЕ ВИМБЛДОНА: СРПСКИ ВИТЕЗ НОВАК ЂОКОВИЋ!

Који је враг Новаку Ђоковићу! Доведе те до очаја, а онда до тријумфа! То не може свако, за то човјек треба да се роди...