Насловна Политика Владимир Мартиновић, Демократе: Мањинска влада понуда за сарадњу с ДПС-ом!

Владимир Мартиновић, Демократе: Мањинска влада понуда за сарадњу с ДПС-ом!

Мањинска влада, коју је посланицима јуче предложила коалиција Црно на бијело као модел изласка из политичке кризе, понуда је за сарадњу ДПС-у, сматра потпредсједник Демократа Владимир Мартиновић. Апеловао је на све политичке субјекте који нуде моделе супротне изборној вољи грађана да не тјерају народ Црне Горе да поново излази и на улицама брани оно што су изабрали на посљедњим изборима.

Он је у Јутарњем програму ТВЦГ саопштио да Демократе неће подржати предлог коалиције Црно на бијело, те да неће и не могу имати сарадњу са оним ДПС-ом који је владао 30 година и обесправљивао грађане Црне Горе.

Истиче и да приједлог који је јуче саопштио лидер Уре Дритан Абазовић „није нешто ново за Демократску Црну Гору“. Подсјећа да им није спорна садржина меморандума који су потписали одређени политички субјекти, ако се дода одредба да неће бити сарадње са ДПС-ом, и са онима које су грађани мукотрпно, 30. августа, смијенили.

Нагласио је да су Демократе пуно пута указивале да је потписани Меморандум о сарадњи ГП УРА, Цивиса и мањинских партија појас за спасавање ДПС-а. Мартиновић је подсјетио на изјаву Абазовића из децембра прошле године да „УРА неће сарађивати са оваквим ДПС-ом“.

Међутим, јуче се десио нови моменат, гдје УРА предлаже владу без ДПС-а и ДФ-а, а тражиће подршку свих посланика у парламенту. Ово није ништа друго него да ће тражити и подршку ДПС-а, сматра Мартиновић.

Мартиновић је позвао потписнике меморандума да размисле о наумима и путем којим су кренули, јер народ Црне Горе, како је рекао, нема више стрпљлења, те да не дозволе да грађани на улицама бране изборну вољу.

Коментаришући изјаву Милоша Конатара (УРА) током гостовања у Дневнику ТВЦГ да не може доћи до сарадње са ДФ-ом и ДПС-ом, Мартиновић каже да „гдин Конатар вјероватно има неки мађионичарски штап па може творити већину од 41 посланика, а да то нијесу ДПС или ДФ“.

-Пребројте мандате, и грађанима је све јасно. Имали смо и признање јуче гдина Срђана Павићевић, који је дио коалиције са Уром, који је демантовао све оно што је раније стизало из Уре, а то је да није било преговора и разговора са ДПС-ом. Он је синоћ објелоданио да је тих разговора било, да су ти разговори текли, рекао је Мартиновић.

Оцијенио је да је изборна воља грађана након 30. августа потпуно јасна и да се са њом нико не смије играти. Мартиновић наводи да Демократе занима бољи стандард грађана, европске тековине и вриједност, па их на том путу, како каже, нико неће зауставити.

-Они који су наумили нешто друго, што би значило прекрајање изборне воље грађана, то бреме одговорности ће носити на својим леђима и ухватитит се у коштац с оним што је политичка одговорност, поручио је Мартиновић.

Тешко је, како је рекао, очекивати да се корупција и криминал искоријени са ДПС-ом. Грађани, сматра, итекако имају разлога за забринутост, ако неко жели да изигра њихову изборну вољу: „Зато сам позвао све оне који су кренули овим путем да размисле које је то бреме одговорности које ће понијети на својим леђима“.

Најновији чланци

Тајип Ердоган: Турска ће одбити чланство Шведске и Финске у НАТО!

Турска је поручила савезницима да ће одбити чланство Шведске и Финске у НАТО-у, рекао је турски предсједник Реџеп Тајип Ердоган у видео снимку објављеном...

Срцепарајуће, Алекса Бечић: Дритану сам отворио врата своје куће, а он ми је забио нож у леђа!

Црна Гора је добила владу с никад мање легитимитета и легалитета, али са никад више функција и фотеља, казао је лдиер Демократа Алекса Бечић...

Милорад Додик: Експанзија муслиманског национализма!

ЕКСПАНЗИЈА муслиманског национализма у БиХ је веома видљива, рекао је српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик гостујући у Дневнику Нове ТВ. – Она је продукт...
video

Може ли Мило ниже: Све за албанство, Српству шипак!

Пише: Иван Милошевић Трудиш се да будеш равнодушан на Милове форе и фазоне, али то што он може да извали и уради мало ко може....

Патријарх Порфирије: Наш циљ је да испунимо Реч Христову – да једно будемо!

Христос васкрсе! Ваистину васкрсе Господ, браћо и сестре, и Васкрсењем својим нама дарова пуноћу радости, лепоте и сваког добра; штавише, дарова нам живот, живот...