Насловна Почетна Владимир Јоковић: Васкрснули смо, заступамо СПЦ!

Владимир Јоковић: Васкрснули смо, заступамо СПЦ!

Потпредсједник Владе Црне Горе, министар пољопривреде, шумарства и водопривреде и лидер СНП-а Владимир Јоковић, гостујући у емисији Контакт на РТВНК, коментарисао је актуелну политичку ситуацију, са посебним освртом на одлуку главног одбора СНП-а да неће изаћи из власти у градовима у којима је конституент, међу које спада и Никшић.

Одлука је донесена једногласно. Није донесена одлука да СНП неће изаћи из власти, већ да у овом тренутку неће рушити власт у општинама у којима учествује у власти, за разлику од неких других који су рушили власт у Будви, казао је Јоковић.

Додаје и да СНП није био прихватљив за власт у Беранама, иако је суштински побједник локалних избора.

Сви су очекивали суноврат СНП-а, а ми се тога нијесмо плашили. Знамо да смо на правом путу, у интересу грађана и Црне Горе. У тренутку када смо говорили да можемо бити дио нове Владе, били смо на историјском минимуму, захваљујући нападима оних који никада нијесу жељели добро СНП-у, наводи Јоковић.

Лидер СНП-а, даље образлажући одлуку главног одбора да неће рушити власт у Никшићу и Мојковцу, казао је да могу бити безбрижни и да они то неће урадити шта год да се деси.

Што се тиче Никшића, чланови општинског одбора су имали само ријечи хвале на рад и сарадњу СНП-а са локалном управом, тако да ту нијесмо имали било каквих проблема. Што се тиче Мојковца, тамо је сасвим друга ситуација. Поједини не желе СНП у власти, а не могу је формирати без нас. С обзиром на то, покушавају да омаловаже нашу партију дајући нам „мрвице“ власти, истакао је Јоковић.

Додаје и да ће 23. октобар, као и локални избори у 14 општина брзо доћи, па ће се онда видјети, како каже, ко ће са ким и на који начин разговарати.

-Многима обећавам и гарантујем да ће СНП бити неупоредиво јачи него што је био када сам дошао на чело, али и од многих других партија, каже Јоковић.

Истиче и да то што неки причају да је СНП изневјерио вољу бирача, слика је оних који не знају гледати унапријед када је у питању политика.

Искрено мислим да би највећа издаја СНП-а била када не би имали храбрости да преузмемо одговорност. СНП је као главни конституент власти васкрсао, на задовољство свих искрених симпатизера наше партије, наводи Јоковић.

Посебно наглашава чињеницу да СНП заступра правду, које не може бити док Црна Гора не потпише уговоре са свим вјерским заједницама.

Овдје се ради о коректном односу између Српске православне цркве и Црне Горе. Тежимо ка томе јер кроз историју видимо да су црква и држава увијек биле нераздвојиве. Желимо да се тако и настави и да се коначно потпише темељни уговор, каже Јоковић.

Додаје и да је имао увид у Темељни уговор, те да ће он бити потписан када се све стране усагласе.

-Овдје је кључни проблем поимање статуса Српске православне цркве у Црној Гори. Заступамо оно што је чињеница, истинско и историјско насљеђе, односно заступамо интересе СПЦ у Црној Гори, јер у њу одлазе припадници српског и црногорског народа, што јој даје додатну вриједност, истиче Јоковић.

Најновији чланци

ПОЛУФИНАЛЕ ВИМБЛДОНА: СРПСКИ ВИТЕЗ НОВАК ЂОКОВИЋ!

Који је враг Новаку Ђоковићу! Доведе те до очаја, а онда до тријумфа! То не може свако, за то човјек треба да се роди...

Црногорски Кадирови или полемика Милорада и Ника: Вељесрпски Великоалбанци и Вељемонтенегрински Црногорци!

Пише: Иван Милошевић Симпатична ова полемика Милорада Поповића и Ника Ђељошаја. Милина их читати, све врца од таквих глупости да не знаш одакле да почнеш,...

Дритану сви исти: Црква и Мираш и он носи мантију!

Премијер Дритан Абазовић позвао је митрополита Црногорске православне цркве Михаила да Влада и ЦПЦ потпишу Темељни уговор. Абазовић је јутрос одговорио митрополиту ЦПЦ и изразио...

Петар Смоловић (ДПС): Организујемо комунистичку прославу 13. јула, Дритан да нам да паре и војску!

Предсједник Општине Бијело Поље Петар Смоловић најавио је да ће централна прослава 13. јула, Дана државности и Дана устанка, бити организована у Бијелом Пољу. -На...

Миљан Станишић: „Братоубилачки и грађански рат у Црној Гори 1941. године“ (9)!

Пише: Миљан Станишић ОПШТЕНАРОДНИ ЈУЛСКИ УСТАНАК Одлуку о отпочињању устанка донио је ПК КПЈ у Стијени Пиперској 8. јула. Вијест о проглашењу „независности“ Црне Горе под...