Насловна Политика Владимир Јоковић: Дијалог лидера парламентарне већине наредне седмице!

Владимир Јоковић: Дијалог лидера парламентарне већине наредне седмице!

Рјешење политичке и укупне кризе у коју смо запали видимо у дијалогу, и то дијалогу са лидерима парламентарне већине, казао је за „Дан“ предсједник Социјалистичке народне партије (СНП) Владимир Јоковић. Како је саопштио, тај састанак ће се десити већ идуће седмице.

-СНП само тражи дијалог парламентарне већине да видимо како ћемо даље. Тај дијалог ћемо, вјерујем, иницирати одмах почетком идуће седмице, не само ми, већ и више политичких субјеката који чине власт. Ми остајемо за дијалог и у овом тренутку причамо само са парламентарном већином, то јест са лидерима парламентарне већине. Све карте су отворене и све опције су на столу, а какав ће исход бити зависиће од тих разговора, рекао је Јоковић.

Упитан да ли ће прихватити позив на дијалог који је недавно најавио и премијер Здравко Кривокапић, он је одговорио да о томе тренутно не размишља.

Не могу сада размишљати о томе “шта ако”, могу само говорити о ономе што је сигурно, а то је да ће се парламентарна већина састати, разговарати и донијети усаглашену одлуку шта даље, казао је Јоковић.

Један од лидера ДФ-а Андрија Мандић казао је у петак да ће на састанку са лидерима парламентарне већине одлучити шта даље чинити да ли уопште водити преговоре са премијером Здравком Кривокапићем или донијети неку другачију одлуку, па чак оставити можда и да се народ пита.

Најновија криза власти изазвана је након што је у Скупштини разријешен министар правде Владимир Лепосавић и усвојена резолуција о Сребреници. Након тога су размијењене тешке ријечи између лидера ДФ-а и премијера. Потпредсједник Скупштине и потпредсједник Покрета за промјене (ПзП) Бранка Бошњак поручила је јуче у отвореном писму премијеруКривокапићу да му неће дозволити да на један крајње перфидан начин води ратове са Андријом Мандићем преко њених леђа.

Она је оптужила Кривокапића да све ради иза кулиса и да због њега нема ништа од реформи.

Господине Кривокапићу, нијесте дорасли овој функцији, поштено је да то признате и препусте то некоме ко има скопости да направи јасан отклон и рез према пораженом режиму, уради ревизију прошлости, приведе правди све оне који су од Црне Горе направили приватну државу, успостави независне институције и спроведе неопходне реформе, закључила је Бошњак.

Најновији чланци

Приче за малу дјецу: Политичког утицаја на РТЦГ неће бити!

Министарка јавне управе, дигиталног друштва и медија Тамара Срзентић истакла је да је Јавни сервис стуб демократског друштва и да мора остати независан и...

Алекса Бечић: Овакво стање не одговара никоме!

Предсједник Скупштине Алекса Бечић је казао да очекује наставак дијалога који је започео премијер Здравко Кривокапић. Истакао је да овакво стање не одговара никоме. Одговарајући...

И то може: Марина Абрамовић добила награду Вучића!

Поводом 140 година дипломатских односа Америке и Србије, у срцу Менхетна у Њујорку на свака три минута приказиван је спот од 16 секунди, у...

Још једном о јавној тајни: Одакле Милу сатови, о везама Катнића и „Глосарија“ и ко је плаћао Гвоздове гозбе у Сен Тропеу!

Скупштински Одбор за антикорупцију одржаће контролно саслушање представника Агенције за спречавање корупције које се тиче поступања по пресудама Управног суда, а односе се углавном...

Андрија Мандић младе НСД из Зете: Срби никада више неће бити дискриминисани!

Предсједник Нове српске демократије, Андрија Мандић, примио је данас представнике клуба младих НСД Зета. Мандић је истакао да чињеница да се све већи број младих...