Насловна Колумне Видовдански дар Дританове владе: Четири Милова мускетара одлучују о уговору са СПЦ!

Видовдански дар Дританове владе: Четири Милова мускетара одлучују о уговору са СПЦ!

Пише: Иван Милошевић

Чланови радног тима за преговоре са Српском православном црквом око потписивања уговора су Сергеј Секуловић (савјетник предсједника Владе Црне Горе), Марко Ковач (министар правде), Фатмир Ђека (министар људских и мањинских права), Борис Марић (Генерални секретар Владе Црне Горе) и адвокат Никола Мартиновић.

Свака част, Дритане! Све комуниста до комунисте! Има да се од њихових одлука преврће у гробу Његош, краљ Никола и остали српски владари, а садашњим владикама Српске православне цркве има да се смучи од њихових предлога. Прије ће патријарх Порфирије признати  Мираша, него што ће прихватити што му Дританови вјерски експерти припреме. Ипак, могуће је и да не буде тако! У свијетлу задњих потеза цркве, како српске, тако и васељенске, ко зна шта нас чека! Ко буде стрпљив неће дуго чекати да се својим очима у све то увјери.

Интересантно је да су у тиму за преговоре са СПЦ одређена два бивша НВО стручњака! А већина НВО у Црној Гори је ових година показала и доказала на дјелу да су антисрпске орјентације и нема сумње да су та опредјељења задржала и након што су постали министри. Поред тога ваља истаћи да су два представника НВО (Секуловић, Марић) постали функционери мимо избора и немају никакву политичку тежину. И како ће сада они да преговарају са црквом можемо да замислимо – у складу са њиховим атеистичким погледима на свијет и схватању да је религија опијум за народ карактеристичан за средњи вијек, а што треба превазићи савременим евроатлантским вриједностима, гдје мјеста нема за историју, традицију и неку дубљу правду! Сергеј је претодних година показао да са вјером везе нема и у септембру прошле године да се он питао не би било устоличења митрополита Јоаникија и вјероватно би по његовим идејама сједиште Митрополије већ било пресељено у Беране или чак у Нови Пазар! Ни Марић се није показао као љубитељ цркве, а још мање црквеног права и сличних црквених дисциплина, па када у тандему са Сергејем почне да предлаже савремена вјерска рјешења има да попови сами скидају мантије!

Од Фатмира нема шта да очекујемо. У складу са својим великоалбанским погледима на свијет он већег противника од СПЦ нема у животу! У складу са великоалбанским пројектом он би најрадије да СПЦ и не постоји, а уколико постоји њене храмови радо би присвојио и прогласио албанским. Претпостављам да ће на састанцима комунистичке вјерске комисије бити задрти присталица рјешења да се СПЦ-у одузму сви храмови и предају на управљање хоџама и дервишима, а уколико тога не буде у складу са албанском „толерантном“ вјерском праксом, прогласиће православне храмове у Црној Гори културном баштином Косова*! 

Именовање Николе Мартиновића у вјерску комисију је права смијурија. Мартиновић је изградио двокатску каријеру на борби против СПЦ и негирању свих њених права не само на имовину, него и на постојање. Сјећам се једног разговора Мартиновића гдје је пред камерама парадирао у црвеним чарапама! Шта има да очекујете од човјека који носи црвене чарапе и на тај начин жели да каже каква је његова идеологија и којој врсти људи припада! Гарант да нема у цркви попа или неког лаика који ће моћи да прогута Николине црвене чарапе, пардон Николине антицрквене ставове!

И на крају ту је Марко Ковач, СНП-ова узданица да ће у уговору са СПЦ све бити како црква и Срби хоће. Пошто долази из СНП-а претпостављам да је Ковач црвен да црвенији не може бити, а да ли носи црвене чарапе не знам? Шалу на страну, али да Ковач буде и на страни СПЦ шта ће сам моћи да уради против четири мускетара са Миловог двора? 

Састав вјерске атеистичке комисије је такав да ће они прије потписати уговор са Мирашем, него са СПЦ! А можда је то и циљ ове идеолошки јединствене атеистичко-вјерске комисије! Било како било биће весело пратити даља дешавања чланова нове комисије према СПЦ. Срби ће засигурно да се смију до суза, али богами ће и таман толико плакати!

Најновији чланци

Погубна црногорска култура. Ниједан истакнути културни стваралац није Србин!

Из Министарства културе и медија Црне Горе најавили су да ц́е размотрити могућност да се измијени Уредба о критеријумима и начину додељивања статуса истакнути...

Поводом празника Светих мученика у Ефесу: Болесне исцјелите, жалосне утјешите!

СУСРЕТ СА СВЕТИЊОМ СВЕТИХ СЕДАМ МУЧЕНИКА У ЕФЕСУ                                 Поводом празника Светих седам мученика у Ефесу, доносимо фотографије и дјелове из путописа блаженопочившег Митрополита црногорско-приморског...

Када полиција саслушава: Сумњива безбједносно г…… мотка!

Звони ми мобилни јуче, тачно у 16:34! - Добар дан! Да ли је господин Росандић? - Да! Изволите! - Овдје Момо П. из ЦБ Подгорица! Хтјели смо...

Ђорђије Блажић: Због гласача Подгорица не жели Зету!

-Јасан је циљ и позадина да Главни град практично не жели да у свом саставу има Зету, него да је на силу формира као...

Сергеј Шојгу: Операције у Украјини планирају се у Вашингтону и Лондону!

У НАТО нико нема сумње да ће Русија остварити све циљеве своје специјалне операције у Украјини, рекао је Сергеј Шојгу на Московској конференцији о...