Насловна Почетна Весна Братић, Српкиња: Нијесам четник, на Ловћену треба да буде и Његошева...

Весна Братић, Српкиња: Нијесам четник, на Ловћену треба да буде и Његошева капела!

Не, нисам жена четник, казала је синоћ министар просвјете, науке, културе и спорта Весна Братић.

Она је то казала гостујући у емисији Клуб А на А1 телевизији, гдје је коментарисала њену фотографију коју је раније објавила на Фацебооку уз опис да је “жена четник”.

Некада је мој дискурс објава на Фацебооку, као грађанке био непримјерен, истакла је она.

Братићева вечерас тврди да је то био саркастичан потез, а да онај ко то није разумио је или “изузетно ограничен или изузетно злонамјеран”.

Уосталом, сада и не могу бити жена четник јер четници више не постоје. Неки од мојих предака били су партизани, казала је она.

Министарка Братић је и вечерас поменула своју баку.

Иако ме мој ПР савјетовао да не помињем моју баку ја просто морам да је поменем. Она је једна од најзначајнијих особа у мом животу. Она је особа која ме научила да читам, тако што смо заједно читале “Горски вијенац” и “огледало српско”, дакле владику Петра Другог Петровића Његоша, рекла је Братићева.

Додала је да је њена бака рекла да је за њу Црногорац и Србин било једно те исто.

Она тврди да не негира црногорску нацију, и сматра да Маузолеј на Ловћену треба да остане на свом мјесту, али треба испунити завјет Његоша.

Не негирам црногорску нацију. Ја не негирам ниједну нацију. Не негирам ниједно опредјељење, не сматрам никога горим али ни биљим, мање вриједним, мање способним, мање добрим због било ког опредјељења – етничког, вјерског, сексуалног, идеолошког док год не угрожава друге, појаснила је Братић.

Према њеним ријечима када је поменула етнички инжењеринг поменула је оне грађане који своје етничко утемељење граде на антипринципима – антисрпксо, антитрадиционално…

Нисам мислила ни на једног Црногорца, тврди она.

Братић тврди и да је њена изјава о Његошевој капели извучена из контекста.

Маузолеј је културно добро и може се измјештати само ако му пријети опасност – од клизишта, урушавања… али се прије тога раде разне студије изводљивости. Маузолеј треба да остане на свом мјесту, али не одустајем од завјета да би Његошева капела на Ловћену која је чак била и на комунистичком грбу постоји мјесто гдје се Његошев завјет не би скрнавио, додала је она.

Братић је казала да је у ресорима које покрива затекла организовани и контролисани хаос, који је имао свој циљ и стратегију.

Ресор просвјете је био СД ресор, путни налози су били без потписа са огромним износима, трошило се немилице. А ресор науке је имао најјачи маркетинг, а најлошије пословао, на тим билдинг у Сплендиду потрошили су 50.000 евра, саопштила је министарка просвјете, науке, културе и спорта.

Она је рекла и да је Влада премијера Здравка Кривокапића под притиском који долази и од оних од којих то не би требало.

Требало би нам дати 200 дана, циљ нам је демонтажа, закључила је она.

Најновији чланци

Два бурна никшићка дана (15. и 16. април 1941. године): Са Капиног поља у избјеглиштво полетјело преко 200 чланова Владе Краљевине Југославије!

Пише: МУХАРЕМ БАЗДУЉ Пре тачно осамдесет година, петнаестог и шеснаестог априла 1941, Југословенско ратно ваздухопловство пребацило је са Капина поља код Никшића у Грчку нешто...

Одложена сједница одбора: Списак нових чланова Савјета РТЦГ у понедјељак!

Скупштински Административни одбор одложио је јучерашњу сједницу на којој је требало да утврде коначну листу кандидата за чланове Савјета Радио-телевизије Црне Горе (РТЦГ), а...

Европска комисија: О тужилачким законима у мају!

Европска комисија (ЕК) објавиће у мају став о реформама у правосуђу и моделима промјена у тужилаштву, када буде објављен радни документ о поглављима 23...

Дритан Абазовић: Имамо податке да Веселин Вељовић и још четворо полицајаца организују протесте!

Дритан Абазовић, потпредсједник Владе Црне Горе, тврди да имају оперативне податке да Веселин Вељовић и још четири особе од којих су неки бивши, а...

Ерол Рамусовић на НАТО и ДПС глупостима: Русија и Србија кују куле над Црном Гором, док Бајден чува црногорски каменoлом!

Пише: Иван Милошевић Када прочиташ овог Ерола Рамусовића из БИХ тачно то дође да му кажеш: не с..., мајке ти! Ерол кука над Црном Гором...