Насловна Политика Ванземаљске Демократе: Гласаћемо на основу утицаја мрава на положај Сатурна!

Ванземаљске Демократе: Гласаћемо на основу утицаја мрава на положај Сатурна!

Демократска Црна Гора саопштила је да ће на основу расправе у Парламенту, ставова свих актера и укупне атмосфере и аргументације донијети коначну одлуку у вези са изгласавањем неповјерења 43. Влади Црне Горе.

Предсједништво Демократа овлашћује, како су навели, Клуб посланика да донесе коначну одлуку у вези са изгласавањем неповјерења 43. Влади Црне Горе, на основу сљедећих једногласно усвојених и снажно подржаних Закључака и смјерница.

Предсједништво подсјећа да је прије мјесец дана закључцима на сједници Предсједништва Демократа дата шанса деблокади правосуђа и потенцијалном ресетовању односа међу побједничком парламентарном већином уз подношење оставке господина Абазовића, као човјека који је изгубио повјерење највећег броја политичких субјеката у земљи и творца модела и 42. и 43. Владе који су пропали. Предсједништво констатује да је на наш коректан и конструктиван приступ одговорено блокадом процеса избора судија Уставног суда, одбијањем захтјева за вођење дијалога који би довео до 2/3 већине за избор чланова Судског савјета и једностраним утврђивањем листе кандидата ДПС-УРА-СНП, саопштавањем нелигитимног премијера на премијерском сату да нема намјеру да поднесе оставку, изјавом предсједника СНП-а да се Демократе ништа не питају и да од њих ништа не зависи и наставком примитивног политичког реваншизма према Демократама, истакли су у саопштењу.

Предсједништво те партије, додају, констатује коректан приступ Клуба посланика Демократа који је казао да оно што “премијер у јавности говори треба да преточи у писану иницијативу са потписима најмање 32 посланика, како би могла бити размотрена, али исто није учињено од стране господина Абазовића”.

Предсједништво Демократа истиче да је, наглашавају, приступ предсједника Владе неозбиљан и “вјероватно мотивисан потребом политичког блефирања и омаловажавања Демократске Црне Горе”.

Предсједништво констатује да су на данашњој сједници предмет њеног разматрања као озбиљног и одговорног субјекта писане иницијативе о изгласавању неповјерења Влади и разрјешењу предсједнице Скупштине, те да других писаних иницијатива није било, укључујући подсјећамо ни усаглашену писану иницијативу премијера и најмање 32 посланика, па самим тим нијесу могле бити ни разматране, навели су у саопштењу.

Демократе даље наводе да Предсједништво те партије сматра да у овом тренутку постоји велики број разлога да посланици Демократске Црне Горе, као партије која је, кажу, од првог дана најтврђа опозиција у институционалној и ванинституционалној борби против “ДПС-СНП-УРА Владе и нелегитимне парламентарне већине, гласају за изгласавање неповјерења 43. Влади Црне Горе”, истичући да без обзира на поменуто Демократска Црна Гора “нема намјеру да и у случају гласања за неповјерење Влади улази након тога у политичке преварантске моделе у какаве су улазили СНП и УРА, јер је за нас воља народа увијек била и биће звијезда водиља”.

-Предсједништво поздравља потписивање иницијативе за разрјешењем предсједнице Скупштине и изгласавањем неповјерења Влади од стране посланика Демократа, ДФ-а, Демоса, Уједињене, Праве и Радничке партије, чиме је потврђено да постоји огроман број разлога за пад ове нелегитимне Владе и парламентарне већине, као и да такав наш суд нема апсолутно било какве везе са потписивањем Темељног уговора који смо подржали. Предсједништво оцјењује да је покушај јефтине злоупотребе и прикривања иза Темељног уговора који је завршена прича и који не може промијенити било која Влада без сагласности Цркве разобличен, а разлози за обарањем ДПС-УРА-СНП Владе су више него јасни, а након изгласавања закона против Зете и Зећана и једностраног утврђивања листе кандидата за чланове Судског савјета од стране ДПС-УРА-СНП још и јаснији и бројнији, саопштиле су Демократе.

Предсједништво оцјењује да је подршка иницијативи ДФ-а о изгласавању неповјерења Влади и разрјешењу предсједнице Скупштине, “својеврсна резерва да којим случајем ДПС не одустане од иницијативе 19-ог, али и гаранција да ће се тада, разрјешењем предсједнице Скупштине, дефинитивно срушити нелигитимна ДПС-УРА-СНП парламентарна већина”.

Предсједништво констатује да и поред чињенице да се у скупштинској процедури налазе потписи практично 90% посланика црногорског парламента који сматрају да ова Влада нема повјерење и треба да падне, господин Абазовић и даље не подноси оставку и ако је на исто својевремено позивао господина Здравка Кривокапића, закључују у саопштењу.

 

Најновији чланци

Драгош Калајић: Политичка десница и левица-модерна тумачења старих значења!

Пи­ше: Дра­гош Ка­ла­јић Прем­да се да­нас и ов­де стран­ке опо­зи­ци­је удру­жу­ју због за­јед­нич­ког не­при­ја­те­ља — из­ве­сно је да ће се у бу­ду­ћем пар­ла­мен­ту по­де­ли­ти на...

Ребаланс дебаланса: Обезбједити плате иначе колапс!

Уколико не дође до ребаланса буџета, без новца би могли остати Фонд здравства и запослени у здравству, мајке са троје и више дјеце, незапослени,...

Под Острогом, Подгорици и Херцег Новом: Трећи сабор Заједнице кола српских сестара!

Са задовољством и свесрдном радошћу обавјештавамо јавност да Заједница Колā српских сестара Црне Горе организује трећи Сабор Кола српских сестара Србије, региона и дијаспоре....

„Српска кућа“: „Чекајући Хандкеа“ – филм о српском опстанку на Космету!

Приказивањем документарног филма „Чекајући Хандкеа", једног од најнаграђиванијих српских аутора, Горана Радовановића, „Српска кућа" организује филмско вече посвећено животу преосталог српског живља на Косову...

Ваљан предлог, Ђорђа Мелони: Титу одузети италијански орден!

Ђорђа Мелони постаће прва премијерка Италије на челу најдесније оријентисане владе од Другог светског рата након што је њена конзервативна коалиција тријумфовала на недељним парламентарним...