Насловна Политика Вакцине: Стигло 201.200 доза из Кине!

Вакцине: Стигло 201.200 доза из Кине!

Контингент од 201.200 доза кинеских вакцина „Синопхарм“, који је купила наша земља, стигао је јутрос у Црну Гору, саопштено је из амбасаде Кине у Црној Гори. Министарка Јелена Боровинић Бојовић казала је да су се стекли услови за започињање масовне вакцинације.

Министарка Јелена Боровинић Бојовић се захвалила НР Кини на изузетној сардањи и традиционално добрим односима, који су резултирали овако великом испоруком.

Обавјештавам црногорску јавност да је данас у Црну Гору стигао до сада највећи контингент вакцина. 201 200 Синофарм вакцина управо је стигло на црногорски аеродром, чиме су се апсолутно стекли услови за започињање масовне вакцинације. Користим ову прилику да позовем све грађане и грађанке Црне Горе да се одазову на вакцинацију и да буду апсолутно сигурни да је вакцина безбједна, ефикасна и квалитетна, нагласила је министарка Боровинић Бојовић.

Захвалила је држави Кини, што су нам омогућили започињање масовне вакцинације у овом овако важном тренутку.

Овај догађај још једна је потврда традиционално добрих, пријатељских и искрених односа између држава Кине и Црне Горе, казала је Боровинић Бојовић.

Она је подсјетила да је Црна Гора у претходном периоду од државе Кине добила донацију од 30 000 вакцина, које су, такође, у том тренутку, биле од веома великог значаја.

Министарка здравља је поново нагласила да је поштовање, епидемиолошких мјера, предуслов квалитетне и добре вакцинације и да процес вакцинације захтијева одређено вријеме, те замолила грађане да испоштују тај период и посебно обрате пажњу на епидемиолошке мјере у вулнерабилном, осјетљивом периоду вакцинације. Она је најавила почетак масовне вакцинације и апеловала на грађане да се одазову позиву за вакцинацију и приме вакцину против ЦОВИД-19.

-Међународна заједница дијели заједничку будућност, те без међународне сарадње, нећемо побједити у борби против пандемије. Све помоћи и дугорочна сарадња са Црном Гором су искрене и са дубоким пријатељством, засноване на једнакости, узајамном поштовању и разумјевању, саопштио је амбасадор Лиу Ђин.

Најновији чланци

Епископ Јоаникије у Острогу: Космет је наше духовно огњиште!

-Страдално, али славно и благословено Косово и Метохија, је наше духовно огњиште, и са њима држимо, као што смо увијек држали јединство са са...

Обиљежен Дан ВРС, Додик: Војска Српске свијетли образ Срба!

Служењем парастоса погинулим борцима Војске Републике Српске и цивилним жртвама одбрамбено-отаџбинског рата у касарни "Козара" у Бањалуци обиљежен је 12. мај - Дан ВРС...

Након вишемјесечних (д)оговарања: Усвојени тужилачки закони, Катнић и Станковић да мало одморе!

Скупштина Црне Горе усвојила је измјене и допуне Закона о државном тужилаштву. За измјене тог закона гласало је 41 посланик власти. У вријеме гласања...

Милан Кнежевић: Ново тужилаштво ће морати да отвори Милове рачуне, утврди чија је вила на Горици и како ДПС пере паре!

Милан Кнежевић, посланик ДФ-а, сматра да су новим законима о тужилаштву отворена врата за правду. -Ону правду које смо толико били жељни, а сви смо...