Насловна Почетна Уручена признања УНЦГ: Споменица Савезу новинара Русије, уручењу награда присуствовао и амбасадор...

Уручена признања УНЦГ: Споменица Савезу новинара Русије, уручењу награда присуствовао и амбасадор Русије!

Поводом 23. јанура, Дана нобинараа, Удружење новинара Црне Горе одржало је свечану скупштину и уручило пригофне награде. Награда Удружења новинара Црне Горе за најбољи портал у 2022. години уручена је главној уредници Спутњика Србија Љубинки Милинчић у Подгорици.

Главна уредница Спутњика Србија Љубинка Милинчић захвалила се на награди и истакла да је значајно то што се Удружење новинара Црне Горе охрабрило да награди напоре Спутњика, и то из земље која је учлањена у НАТО.
Предсједник Удружења новинара Црне Горе Тихомир Бурзановић, уручујући награду за најбољи портал, истакао је мисију Спутњика и Раше тудеј, за које је рекао да су урадили велики посао одбијајући медијске насртаје.

Свечаност додјела годишњих награда Удружења новинара Црне Горе уприличена је у Српској кући, поводом Дана новинара.

Скуп је поздравио амбасадор Руске федерације у Црној Гори Владимир Маслеников, који је честитао дан новинара.
Он се захвалио организаторима на иницијативи да се покажу блиске историјске везе и културе блиских народа.

Маслеников се захвалио и због тога што је Удружење новинара Црне Горе одлучило да постхумно додијели награду трагично преминулој Дарији Дугиној, коју је примио Владимир Соловјов вођа делегације Удружења новинара Русије, као и новинара Игора Дамјановића који је извјештавао са ратишта у Добасу. Соловјов је казао да ће награду Дарији Дугиној предати њеном оцу, филозофу Александру Дугину.

Соловјов је уручио захвалницу Савеза новинара Русије предсједнику Удружења новинара Црне Горе Тихомиру Бурзановићу, као и новинару Игору Дамјановићу.

Секретар Удружења новинара Црне Горе Иван Милошевић казао је да су сада сви они који су повезани са Русијом у Црној Гори, осуђени од стране оних који слушају налогодавце са Запада. Милошевић каже да се не смије заборавити ни руска страну у свему што се догађа.

„Удружење новинара Црне Горе је и покушало да приближи колеге из Русије“, рекао је Милошевић и најавио издавање монографија поводом 150 година новинарства у црној Гори.

Нино Брајовић, предсједник Удрyжења новинара Србије рекао је да је Лаза Костић био први предсједник Удружења новинара Србије, који је уједно био и уредник Гласа Црногорца. Он је саопштио да ће Удружење новинара Србије и даље помагати Удружењу новинара Црне Горе.

Жири Удружења новинара Црне Горе одлучио је да награду за животно дјело за 2022.годину додијели постхумно Дарји Дугиној, (РТ и ТВ Цариград).

Награду за животно дјело за 2022. годину је добио и доајен новинарства Црне Горе у емиграцији Петар Милатовић.
Овогодишњи добитници награда Удружења новинара Црне Горе – Спутник Србија, 1920, 23.01.2023

Годишње награде за 2022.годину су добили: Игор Дамјановић (ИН4С), Љубица Гојковић – Вукићевић (Српска ТВ, Прва ТВ) и Братислав Стоиљковић (ТВ АДРИА).
Награду за најбољу репортажу у 2022.години добио је Дарко Јововић (ДАН) за најбољу колумну Иван Милошевић (Српска24), док је награду за најбољу фотографију добио Срђан Бољевић (ДАН).
Награда за најбољи сајт у 2022. годину је припала Удружењу новинара Србије (УНС), док је за најбољи портал награду добио Спутњик Србија.

Жири Удружења новинара Црне Горе донио је и Одлуку да Споменицу 150 година новинарства у Црној Гори (1871 – 19221) додијели Савезу новинара Русије.

извир: спутњик

Најновији чланци

Драган Бојовић (ДФ): Формирати нову владу, постојећа левитира!

Потпредсједник ДНП-а и посланик ДФ-а у Скупштини Црне Горе Драган Бојовић, позвао је још једном све чланице парламентарне већине од 30. августа да се...
video

У „Аеродромима“ весело: Маида Муратовић, турбо фолк пјевачица, постала члан ПР тима!

Турбо фолк пјевачица Маида Муратовић нови је члан ПР тима Аеродрома Црне Горе, пише Портал Стандард. Муратовић,према незваничним сазнањима Стандарда, кадар је Грађанског покрета УРА. Из...

Због Русије: Новинарска удружења из Норвешке, Финске, Данске и Исланда повлаче се из Међународне федерације новинара!

Удружења новинара из Норвешке, Финске, Данске и Исланда јуче су саопштила да се повлаче из Међународне федерације новинара (ИФЈ) због, како су навели, присуства...

Тања Фајон на радном задатку: У Словенији открила два шпијуна – наравно, руска!

Министар спољних послова Словеније Тања Фајон потврдила је данас да су два страна држављана оптужена за шпијунажу припадници руске обавјештајне службе. Фајонова је навела да...

Америка педаљ мога села: Бечић и Ник схватили – избори се добијају у Вашингтону!

Пише: Иван Милошевић Јуче Алекса, данас Ник Ђељошај, сјутра већ ко зна ко, али ови наши политичари се не ваде из Вашингтона! По томе колико...