Насловна Магазин УНЦГ подијелио признања: Међу награђенима Марина Јочић, Емило Лабудовић, "Спутњик", Милица Крговић,...

УНЦГ подијелио признања: Међу награђенима Марина Јочић, Емило Лабудовић, „Спутњик“, Милица Крговић, Владимир Павићевић…

Јубилеј од 150 година новинарства у Црној Гори свечано је обиљежен данас у Српској кући, додјелом награда Удружења новинара истакнутим појединицима који су на различите начине обогатили медијску сцену.

“Данас смо овдје да отргнемо од заборава овај датум, датум када је на Цетињу први пут изашао лист Црногорац. Послије неколико бројева наслеђује га Глас Црногорца, али оно што многи не желе данас да помену јесте да је то био лист омладине српске, да су га осмишљавали српски интелектуалци, а упоредо осмишљавали и борбу Срба”, рекао је генерални секретар Удружења новинара Црне Горе Иван Милошевић.

Он додаје да жали што данашњи дан новинари дочекују тако што поједине агенције забрањују емитовање одређеним телевизијама.

“Врховни цензор је за нас даљински управљач, а идеолошки центри боље да се позабаве својим проблемима. Због свега овога позвали смо министарку јавне управе Тамару Срзентић, али и директора Агенције за електронске медије Ранка Вујовића да поднесу оставке”, каже Милошевић, истичући да остаје жал за монографијом поводом 150 година новинарства коју нијесу могли да издају због недостатка финансијских средстава.

Предсједник Удружења новинара Тихомир Бурзановић уручио је награду за најбољи онлајн медиј порталу Јадран Нови, који су препознали као најчитанији и најперспективнији портал на црногорском приморју. Награду је примио директор портала Јадран Нови Радојица Кушић.

“Првенствено желим да се захвалим Удружењу новинара које је препознало рад портала. Ово ће засигурно бити вјетар у леђа и подстрек за наш будући рад”, рекао је Кушић.

Поред портала Јадран Нови, награду су добили и портали Борба и Беране онлине.

Награде за животно дјело и за изузетан допринос новинарству у Црној Гори додијељене су дугогодишњој уредници дневног листа Побједа Марини Јочић, као и дугогодишњем уреднику РТЦГ-а Емилу Лабудовићу.

“Када се једном заразите новинарством нема те вакцине која вас може спасити. Уз захвалност за награду, млађим колегама бих поручила да им истина буде водиља јер им тада нико ништа неће моћи”, рекла је Јочић.

Захваљујући се на награди, Лабудовић је саопштио да и да ће Удружење новинара напокон добити своју канцеларију у Српској кући, како би несметано могли да раде.

“Од наших скромних средстава покушаћемо и да помогнемо издавање монографије 150 година новинарства у Црној Гори.

Осим њих годишње награде припале су Спутњику, Драгани Мијушковић (Српске новине), Милици Крговић (Дан) и Ивани Крушчић (Српска ТВ).

Приликом додјеле награде главној уредници Спутњики Љубинки Милинчић, предсједник Удружења новинара Тихомир Бурзановић се нашалио да је овим потезом Црна Гора прекинула санкције Русији.

Награду за репортажу добио је главни и одговорни уредник Гласа Холмије Горан Киковић.

Добитник награде за колумну је Драган Росандић – Роси (Српска ТВ).

Награду за фотографију добио је Владимир Павићевић, фриленсер.

 

Спутњик

Удружење новинара Србије

 

Светигора

Марина Јочић

Емило Лабудовић

Српска ТВ

Радио Јадран

Портал Беранеонлине

Борба

Горан Киковић

Син Драгана Росандића- Росија примио награду за колумну

Ивана Крушчић

Драгана Мијушковић

Милица Крговић

Владимир Павићевић

Најновији чланци

Тајип Ердоган: Турска ће одбити чланство Шведске и Финске у НАТО!

Турска је поручила савезницима да ће одбити чланство Шведске и Финске у НАТО-у, рекао је турски предсједник Реџеп Тајип Ердоган у видео снимку објављеном...

Срцепарајуће, Алекса Бечић: Дритану сам отворио врата своје куће, а он ми је забио нож у леђа!

Црна Гора је добила владу с никад мање легитимитета и легалитета, али са никад више функција и фотеља, казао је лдиер Демократа Алекса Бечић...

Милорад Додик: Експанзија муслиманског национализма!

ЕКСПАНЗИЈА муслиманског национализма у БиХ је веома видљива, рекао је српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик гостујући у Дневнику Нове ТВ. – Она је продукт...
video

Може ли Мило ниже: Све за албанство, Српству шипак!

Пише: Иван Милошевић Трудиш се да будеш равнодушан на Милове форе и фазоне, али то што он може да извали и уради мало ко може....

Патријарх Порфирије: Наш циљ је да испунимо Реч Христову – да једно будемо!

Христос васкрсе! Ваистину васкрсе Господ, браћо и сестре, и Васкрсењем својим нама дарова пуноћу радости, лепоте и сваког добра; штавише, дарова нам живот, живот...