Насловна Магазин УНЦГ: Награда за животно дјело Дарији Дугиној, годишње награде Игору Дамјановићу, Љубици...

УНЦГ: Награда за животно дјело Дарији Дугиној, годишње награде Игору Дамјановићу, Љубици Гојковић- Вукићевић и Братиславу Стоиљковићу!

Жири Удружења новинара Црне Горе одлучио је да награду за животно дјело за 2022.годину додијели постхумно Дарји Дугиној, (РТ и ТВ Цариград).

Награду за животно дјело за 2022.годину је добио и доајен новинарства Црне Горе у емиграцији Петар Милатовић.

Годишње награде за 2022.годину су добили: Игор Дамјановић (ИН4С), Љубица Гојковић – Вукићевић (Стпска ТВ , Прва ТВ) и Братислав Стоиљковић (ТВ АДРИА).

Награду зас најбољу репортажу у 2022.години добио је Дарко Јововић (ДАН)  за најбољу колумну Иван Милошевић (Српска24), док је награду за најбољу фотографију добио Срђан Бољевић (Дан).

Награда за најбољи сајт у 2022.годину је припала Удружењу новинара Србије (УНС), док је за најбољи портал у 2022.годину награду добио  Спутник – Србија.

Жири УНЦГ је донио и Одлуку да Споменицу 150 година новинарства у Црној Гори (1871 – 19221) додијели Савезу новинара Русије.

Награде ће бити урућене добитницима на радовној Годишњој Скупштини Удружења новинара Црне Горе у Подгорици, у понедељак 23.јануара 2023.године  у 12.часова , у Подгорици у Српској кући – Плава сала,  улица: Станка Драгојевића бб (код моста Миленијум).

Овим путем Удружење новинара Црне Горе позива чланове на редовну Годишњу Скупштину  на којој ће бити усвојен и Извјештај о раду у 2022.године.

Предсједник  УНЦГ Тихомир Бурзановић

Секретар УНЦГ Иван Милошевић

Подгорица, 20.01.2023.године

Најновији чланци

Драган Бојовић (ДФ): Формирати нову владу, постојећа левитира!

Потпредсједник ДНП-а и посланик ДФ-а у Скупштини Црне Горе Драган Бојовић, позвао је још једном све чланице парламентарне већине од 30. августа да се...
video

У „Аеродромима“ весело: Маида Муратовић, турбо фолк пјевачица, постала члан ПР тима!

Турбо фолк пјевачица Маида Муратовић нови је члан ПР тима Аеродрома Црне Горе, пише Портал Стандард. Муратовић,према незваничним сазнањима Стандарда, кадар је Грађанског покрета УРА. Из...

Због Русије: Новинарска удружења из Норвешке, Финске, Данске и Исланда повлаче се из Међународне федерације новинара!

Удружења новинара из Норвешке, Финске, Данске и Исланда јуче су саопштила да се повлаче из Међународне федерације новинара (ИФЈ) због, како су навели, присуства...

Тања Фајон на радном задатку: У Словенији открила два шпијуна – наравно, руска!

Министар спољних послова Словеније Тања Фајон потврдила је данас да су два страна држављана оптужена за шпијунажу припадници руске обавјештајне службе. Фајонова је навела да...

Америка педаљ мога села: Бечић и Ник схватили – избори се добијају у Вашингтону!

Пише: Иван Милошевић Јуче Алекса, данас Ник Ђељошај, сјутра већ ко зна ко, али ови наши политичари се не ваде из Вашингтона! По томе колико...