Насловна Вијести Свијет Украјина: Житељи ЛНР, ДНР и Херсонске области траже референдум за припајање Русији!

Украјина: Житељи ЛНР, ДНР и Херсонске области траже референдум за припајање Русији!

Житељи ЛНР, ДНР и Херсонске области затражили су хитне референдуме о уласку у састав Русијске Федерације. Јавна комора Луганске Народне Република обратила се лидеру ЛНР Леониду Пасечнику и Народном савету ЛНР с иницијативом да под хитно спроведе референдум о проглашењу ЛНР субјектом Руске Федерације.

Јавна комора ЛНР, како је наведено, сматра да ће улазак у састав Русије бити не само победа историјске правде, него ће и осигурати безбедност републике и отворити нове могућности за повратак мирном животу.

Кијевски националисти прешли су све црвене линије, али су провокације само ујединиле народ и ојачале његову вољу и веру, наведено је у саопштењу Јавне коморе ЛНР.

Јавна комора ЛНР је уверена, како је наведено у документу, да ће житељи републике подржати иницијативу о одржавању референдума о уласку у састав Русије.
Шеф Јавне коморе Луганске Народне Републике Алексеј Карјакин је изјавио да се нада да ће одговор на захтев да се одржи референдум о уласку ЛНР у састав Русије бити добијен веома брзо, али да је још рано говорити о датуму његове реализације.
И Јавна комора Доњецке Народне Републике упутила је захтев лидеру ДНР Денису Пушилину да се хитно одржи референдум о пријему републике у састав Руске Федерације.

О овом захтеву саопштио је председавајући Јавне коморе ДНР Александар Кофман.

Време је да се избрише непостојећа граница између наших држава, која је одавно избрисана у нашим срцима, и одржимо референдум о присаједињења ДНР Руској Федерацији. У вези са горе наведеним, молим шефа републике Дениса Пушилина и Народни савет ДНР да донесу одговарајућу историјску одлуку о хитном одржавању референдума, рекао је Кофман.

Кофман је на седници коморе изјавио да је Јавна комора ДНР једногласно гласала за захтев шефу републике Денису Пушилину да се хитно одржи референдум о придруживању Руској Федерацији.

-Желимо границу између нас и Украјине. Желимо да поново постанемо део једне велике матице – Русије. Народ Донбаса то заслужује. У вези са свим наведеним, питам шефа Доњецке Народне Републике Дениса Пушилина и Народни савет ДНР да донесе одговарајућу историјску одлуку о одржавању референдума, рекао је Кофман..

Сви чланови Јавне коморе једногласно су подржали овај захтев.

Житељи Херсонске области желе да што је могуће пре спроведу референдум како би добили гаранције о уласку тог региона у састав Русије, рекао је за Спутњик заменик шефа администрације Херсонске области Кирил Стремоусов.

Житељи Херсонске области се обраћају и желе да што пре је могуће буде одржан референдум, јер се плаше да ће Русија отићи. Људи желе да се увере да неће бити остављени. Говоримо о гаранцијама да ћемо постати субјект Руске Федерације, рекао је Стремоусов.

Он је навео да „референдум није коначна тачка, да људи желе да се увере да неће бити остављени, одбачени и да траже да се то питање легализује“.

Средином фебруара руководиоци Луганске и Доњецке Народне Републике затражили су од Русије да призна њихову независност. Председник Русије Владимир Путин је 21. фебруара потписао одговарајуће указе о томе. Жељу да уђу у састав Русије изразиле су и Херсонска и Запорошка област.

Из Кремља је саопштено да се евентуално одржавање референдума о уласку тих регоина у састав Русије тиче планова њихових житеља, а не Москве.

Најновији чланци

Драгош Калајић: Политичка десница и левица-модерна тумачења старих значења!

Пи­ше: Дра­гош Ка­ла­јић Прем­да се да­нас и ов­де стран­ке опо­зи­ци­је удру­жу­ју због за­јед­нич­ког не­при­ја­те­ља — из­ве­сно је да ће се у бу­ду­ћем пар­ла­мен­ту по­де­ли­ти на...

Ребаланс дебаланса: Обезбједити плате иначе колапс!

Уколико не дође до ребаланса буџета, без новца би могли остати Фонд здравства и запослени у здравству, мајке са троје и више дјеце, незапослени,...

Под Острогом, Подгорици и Херцег Новом: Трећи сабор Заједнице кола српских сестара!

Са задовољством и свесрдном радошћу обавјештавамо јавност да Заједница Колā српских сестара Црне Горе организује трећи Сабор Кола српских сестара Србије, региона и дијаспоре....

„Српска кућа“: „Чекајући Хандкеа“ – филм о српском опстанку на Космету!

Приказивањем документарног филма „Чекајући Хандкеа", једног од најнаграђиванијих српских аутора, Горана Радовановића, „Српска кућа" организује филмско вече посвећено животу преосталог српског живља на Косову...

Ваљан предлог, Ђорђа Мелони: Титу одузети италијански орден!

Ђорђа Мелони постаће прва премијерка Италије на челу најдесније оријентисане владе од Другог светског рата након што је њена конзервативна коалиција тријумфовала на недељним парламентарним...