Насловна Политика У полиција категорични: Грађани да буду мирни, нећемо дозволити нереде у Никшићу!

У полиција категорични: Грађани да буду мирни, нећемо дозволити нереде у Никшићу!

У случају нарушавања јавног реда и мира ми смо спремни да реагујемо да се грађани осјећају слободно, казао је државни секретар МУП-а Раде Милошевић на данашњој конференцији за медије.

Имамо план Б да у било ком сценарију нећемо дозволити да се угрози безбједност грађана, истиче Милошевић.

Он је оптужио помоћника командира граничне полиције Драгана Бацковића да је вршио притисак на запослене у тој станици током ранијих избора. Према његовим тврдњама, Бацковић је достављао спискове запослених и чланова њихових породица, са подацима и бирачким мјестима, те за кога гласају.

Ипак, то кривично дјело, уколико је постојало, сада је застарјело.

Ово је јасна порука да људи који су се бавили овим пословима не могу да буду на тим позицијама. Ако нема кривичне одговорности, мора постојати морална и етичка. Јер стоји да су вршили притисак на људе који су радили у полицији, истиче Милошевић, позивајући запослене у никшићкој полицији да пријаве било какав притисак политичке природе.

Позвао је све политiчке партије на одговорност.

Разговарали смо са већином политичких субјеката и позвали их да дају допринос смиривању тензија и видјећемо ко ће то испоштовати, рекао је Милошевић.

Он је на конференцији за новинаре казао да су оперативним радом дошли до података да одређене фирме у Никшићу, мислећи на оне које запошљавају највећи број грађана, „врше притисак на запослене за кога да гласају“.

Слушао сам аудио снимке на којима руководиоци, директори са менажметом су сјели и читали списак запослених да би се вршио притуисак. Позивамо све запослене који имају притисак да се јаве анонимно оперативном тиму, рекао је Милошевић.

Додао је да је Оперативни тим направио безбједносну процјену и да ће предложити мјере које треба спровести на изборни дан.

-Треба додатно појачати мјере, као и детаљне контроле уласка на граничним прелазима. Треба потпуно забранити сва окупљања, посебно политичка, са акцентом на изборни дан. На изборни требало би спријечити било какве прославе, поручио је Милошевић.

Он је на конференцији за новинаре казао да су се у претходном периоду дешавале „предизборне уцјене“.

Добио сам одређену документацију из 2013. године а симптоматично је да је у тој документаији званична преписка два високороангирана полицијска функционера гдје се обраћају и дају податке о броју запослених на граничним прелазима, њиховим породицама. У питању је класични притисак, казао је Милошевић.

Казао је да су сада дошли у осјед те документације и да претходни „нису имали повјерења у систем“.

Казао је и да је већи дио те окументације уништен 2019. године и да је налог за то „донио“ бивши министар унутрашњих послова Мевлудин Нухоџић.

Извјесни Драган Бацковић који је помоћник комаднира граничне полиције у Никшићу се обраћа Веселину Маговчевићу из Центра Безбједности Бар у којем му наводи запослене на ГП Вилуси, чланове породица и њихова гласачка мјеста. Неко је сачувао од савјесних полицајаца документацију. Застарало је кривично дјело, покушали смо да утврдимо вјеродостојност. Ово је јасна порука да људи који су се бавили овим стварима не могу да буду на одговорним позицијама, казао је Милошевић.

Додао је да „ако тренутно нема кривичне одговорности, да постоји она морална и етичка јер су вршили притисак на запослене из Управе полиције“.

-Позивамо све да пријаве евентуалне притиске, казао је Милошевић.

Навео је да вјерују да и дан данас има оваквих притисак.

-Веселин Вељовић, Зоран Лазовић, чланови Специјалног полицијског тима чести су гости у Никшићу, казао је Милошевић.

Најновији чланци

Симонида Кордић: Гласам у Херцег Новом, неко хоће да скрије ДПС злоупотребе!

Функционер Демократског фронта Симонида Кордић казала је да од 2002. нигдје друго није гласала осим у Херцег Новом и да ће тражити исправку уколико...

Премијер узвраћа: Лидери ДФ-а да не измишљају, шта ће бити када се открије ко се стварно састајао са Милом!

Премијер Здравко Кривокапић поручио је лидерима Демократског фронта да не измишјају приче јер шта ће бити када се открије ко се и заиста тајно...

Бивше Министарство просвјете легло корупције: Начелник за кадрове приходовао од ауто-школа 3800 евра годишње!

Провјером ангажовања запослених и анализом њиховог рада утврђено је да је одређен број њих остваривао накнаду која прелази границе домаћинског односа као и колегијалности....

Пиромани и политика, Благоје Граховац: Реприза репризе!

Генерал у пензији Благоје Граховац казао је за РСЕ да је у Црној Гори увијек било страних утицаја и интереса, али да се овога...

Гласање у вријеме предака Монтенегрина: Титове „ћораве“ кутије!

У новембру 1945. год. одржани су „први демократски“ избори. КПЈ је истакла своју листу на челу са Јосипом Брозом Титом. Других листа није било...