Насловна Магазин У Источном Сарајеву: Хуманитарни концерт "Ми смо дјеца неба" за дјецу са...

У Источном Сарајеву: Хуманитарни концерт „Ми смо дјеца неба“ за дјецу са Космета!

У Културном центру у Источном Новом Сарајеву вечерас је одржан хуманитарни концерт за помоћ дјеци са Косова и Метохије, на којем су наступили основци из Косовске Каменице и Источне Илиџе. Хуманитарни концерт „Ми смо дјеца неба“ организовали су бањалучки Одбор за помоћ Србима на Косову и Метохији и Општинска организација Црвеног крста Источна Илиџа.

Секретар Општинске организције Црвеног крста Истична Илиџа Ранко Скакавац изразио је задовољство одзивом на овај хуманитарни концерт, који је, како је рекао, представљао прави празник за очи и душу.

Он је навео да је организован долазак 18 дјеце из Косовске Каменице, која са два наставника пет дана бораве у Источном Сарајеву.

Скакавац је захвалио свима који су на било који начин помогли ову акцију.

Посебну захвалност дугујемо Студентском центру Источно Сарајево и директору Александри Бјелици која је за ову дјецу и двоје њихових учитеља обезбиједила смјештај и храну за пет дана. Захвалио бих привредницима са овог простора али и Црвеном крсту Републике Српске који је донирао одјећу и обућу која ће бити предата овој дјеци – додао је Скакавац.

Предсједник бањалучког Одбора за помоћ Србима Косову и Метохији Милорад Арлов изразио је задовољство што су вечерас дјеца Сарајевско-романијске регије и са Косова на концерту показали како су велике и чврсте везе српског народа са Косова и Метохије и из Републике Српске.

Почели смо великим пројектом 2012. године – „Спојимо дјецу Косова и Метохије и Републике Српске“, који је повезао многе породице, много дјеце и основне школе, општине и градове Републике Српске са српским срединама на Косову и Метохији – напоменуо је Арлов.

Он је подсјетио да су дјеца са Косова и Метохије већ други пут ове године у гостима у Источном Срајееву и да је био одржан Светосавски концерт.

Арлов је истакао да основне и средње школе широм Републике Српске јако добро подржавају хуманитарне активност Одбора за помоћ Србима на Косову и Метохији.

– До 31. децембра имамо хуманитарну акцију и прикупљамо средства да уградимо лифт у Дневни центар „Подржи ме – 9. јануар“ у Косовској Митровици, који је намијењен дјеци и младима са потешкоћама у развоју. Имамо и акцију „Обрадујмо вршњаке на Косову и Метохији“, да им за Нову годину и српске празнике у јануару однесемо више од 1.000 пакетића – рекао је Арлов.

Он је додао да је до сада у акцији „Обрадујмо вршњаке на Косову и Метохији“ учествовало више од 50 основних школа.

Сарајевско-романијска регија се у овој акцији посебно исказала, јер је пет основних школа скупило 9.531 КМ и уплатило за ову хуманитарну акцију, чиме су обезбиједили четвртину планираних средстава – додао је Арлов.

Поред хуманитарног концерта, и невладина организација „Жена“ је провела акцију прикупљања помоћи за дјецу с Косова која бораве у Источном Сарајеву.

Директор Студентског центра и представник невладине организације „Жена“ Источно Сарајево Александра Бјелица захвалила је привредницима који су се одазвали акцији прикупљања помоћи за дјецу са Космета, у којој је прикупљено око 2.000 КМ у новци и роби.

Дјеца из Косовске Каменице су изразила задовољство боравком у Источном Сарајеву и захвалила својим домаћинима.

Извор: РТРС

Најновији чланци

Драган Бојовић (ДФ): Формирати нову владу, постојећа левитира!

Потпредсједник ДНП-а и посланик ДФ-а у Скупштини Црне Горе Драган Бојовић, позвао је још једном све чланице парламентарне већине од 30. августа да се...
video

У „Аеродромима“ весело: Маида Муратовић, турбо фолк пјевачица, постала члан ПР тима!

Турбо фолк пјевачица Маида Муратовић нови је члан ПР тима Аеродрома Црне Горе, пише Портал Стандард. Муратовић,према незваничним сазнањима Стандарда, кадар је Грађанског покрета УРА. Из...

Због Русије: Новинарска удружења из Норвешке, Финске, Данске и Исланда повлаче се из Међународне федерације новинара!

Удружења новинара из Норвешке, Финске, Данске и Исланда јуче су саопштила да се повлаче из Међународне федерације новинара (ИФЈ) због, како су навели, присуства...

Тања Фајон на радном задатку: У Словенији открила два шпијуна – наравно, руска!

Министар спољних послова Словеније Тања Фајон потврдила је данас да су два страна држављана оптужена за шпијунажу припадници руске обавјештајне службе. Фајонова је навела да...

Америка педаљ мога села: Бечић и Ник схватили – избори се добијају у Вашингтону!

Пише: Иван Милошевић Јуче Алекса, данас Ник Ђељошај, сјутра већ ко зна ко, али ови наши политичари се не ваде из Вашингтона! По томе колико...