Насловна Политика ТУЖНИ СРПСКИ КОСМЕТ: Приведен у полицију због мајице са натписом " Не...

ТУЖНИ СРПСКИ КОСМЕТ: Приведен у полицију због мајице са натписом “ Не дамо те земљо Душанова“!

У ЗУБИНОМ Потоку привреден је Стефан Спасојевић (27) јер је носио мајицу на којој су били српски манастири са натписом „Не дамо те земљо Душанова“. Спасојевић каже за Косово онлајн да је јуче ујутро са другом пошао колима како би псе извели у шетњу у околину Зубиног Потока и да их је на путу зауставила косовска полиција, извела из кола и претресла возило.

Зауставили су нас, извели из кола и претресли нам возило. Ја сам носио стару мајицу на којој су били српски манастири са натписом на ћирилици „Не дамо те земљо Душанова“. Питали су ме шта ми пише на мајици и ја сам им рекао. Они су онда позвали патролу Росу из Зубиног Потока да виде шта пише на мајици, јер међу њима, како су ми рекли, има оних који знају ћирлицу – прича Спасојевић.

Према његовим речима припадници Росу су дошли, њих тројица, који су му саопштили да је натпис на његовој мајици „вређање на националној основи“.

Рекли су ми да је натпис на мајици вређање на националној основи и да могу да је носим само код куће или у шуми. А пошто смо били на путу ка шуми, ја сам им одговрио да је и носим за шуму и да је мајица стара, да свакако нисам хтео себи да направим никакав проблем. Ни на крај памети ми то није било – каже Спасојевић.

Додаје да су друг и он понели храну и да су уз храну имали нож за сечење који им је одузела косовска полиција.

Привели су ме у станицу, одузели су ми мајицу коју сам носио и нож који смо понели уз храну, а који је био у аутомобилу. Дао сам изјаву и рекли су ми ако случајно јавни тужилац буде хтео да покрене поступак, они ће ме звати и пустили су ме кући – наводи он.

Каже да је питао на основу чега тужилац може да покрене поступак.

Рекли су ми да по косовском закону, за то због чега су ме привели, као неко кривично дело, могу да добијем од једне до пет година затвора, јер се ради о провокацији на националној основи – рекао је Спасојевић.

 

Најновији чланци

Дритан: Милојко само слуша ДПС!

Бивиши премијер и лидер Грађанског покрета УРА Дритан Абазовић огласио се на Фејсбуку поводом другог одлагања пописа становништва, наводећи да никога ко мало више...

ПОУКЕ: Гусле сачувале српску историју и увеле Србе у Европу!

Све до друге половине 18. века и почетка епохе романтизма у европској култури, српска народна књижевност, уметност и традиција налазиле су се у сенци...

НЕБОЈША МЕДОЈЕВИЋ: ДПС забранити, увести ванредно стање, тек тада је могућ прекид са Миловим системом корупције!

Предсједник Покрета за промјене (ПзП) Небојша Медојевић саопштио је да је системски сектор Црне Горе инфициран вирусом корупције, те да је неопходна радикална терапија...

МОНТЕНЕГРИНИМА СМЕТА „ВЕСЕЛИ СЕ СРПСКИ РОДЕ“, АЛИ НЕ ВИДЕ ПРОСЛАВЕ ВЕЛИКЕ АЛБАНИЈЕ СА ДЈЕЛОВИМА ЦРНЕ ГОРЕ!

Уз поруке посвећене јединству Албанаца на простору Балкана, заставе црвене боје са црним двоглавим орлом преплавиле су централне тргове у Приштини, у дану када...