Насловна Магазин ТУГА НА КОСМЕТУ: Данас ће бити сахрањени Срби страдали у Бањској!

ТУГА НА КОСМЕТУ: Данас ће бити сахрањени Срби страдали у Бањској!

СУЗЕ и јецаји чланова породица, пријатеља, комшија, допирали су јуче испред капеле у Рудару надомак Звечана, на северу наше јужне покрајине. Ту су јуче после подне, после седам дана, из Приштине допремљена тела тројице Срба убијених у Бањској, Стефана Недељковића, Бојана Мијаиловића и Игора Миленковића, жртава Куртијевог терора.

Тела су допремљена погребним возилима Косовске Митровице, а породице су јуче први пут виделе своје најмилије, допремљене, како сазнајемо, у врећама и покривене чаршавима.

У оближњој капели чланови породица, како и налажу наши православни обичаји, своје најмилије су пресвукли, да би их потом последњи пут одвезли до својих кућа.

У Рударе су посмртни остаци Стефана из Звечана, Бојана и Игора родом из Лепосавића, стигли у двоја погребних возила око 16 часова. Јецаји родбине допирали су испред капеле, а испред куће Недељковића у Звечану, комшије и пријатељи дошли су да изјаве саучешће. Скамењених лица стајали су на путу испред куће, у мимоходу, да одају почаст овом врсном спортисти и оцу три малолетне девојчице.

МУЧКИ убијени Срби биће сахрањени данас. Вечна кућа Стефана Недељковића биће у Врњачкој Бањи, у централној Србији, док ће Игор Миленковић бити сахрањен у селу Граничане код Лепосавића. Бојан Мијаиловић такође ће данас бити испраћен на вечни починак на градском гробљу у Лепосавићу.

Малобројне новинарске екипе биле су на путу испред капеле, где су непосредно пре допремања тела дефиловала возила тзв. косовске полиције, Еулекса и Кфора. Тешку, мучну тишину у капели и око ње јуче су прекидали само јецаји и тихи разговори новинара и окупљених грађана.

– Пролазе само да извиде ситуацију – коментарисао је један од грађана гледајући полицијска возила. Каже да се велика неправда слила на убијене Србе, њихове породице, али и читав српски народ ван Косова и Метохије.

Од 1999. године и доласка међународних снага на Косово и Метохију Срби су убијани, угњетавани, терорисани… Немају слободу кретања, протерани су са својих огњишта, из кућа, станова, градова, са радних места…. И на све то та међународна заједница није реаговала, нити је то тај демократски свет желео да види и чује. Када су Албанци из шума убијали војнике и полицијаце тадашње Савезне Републике Југославије, регуларне државе и регуларне формације, они су били „ослободиоци“. А када се Срби боре за своја права, када хоће да заштите своје породице од терора Приштине, онда су „терористи“ – каже нам револтирано један од саговорника не желећи да му спомињемо име.

Љутито додаје да сви на свету имају право да се боре за своја основна људска и демократска права и да уређују своје животе осим Срби са Косова и Меотхије који су таоци Куртијеве власти, али и међународних мисија.

Страшно је и престрашно којем смо терору изложени годинама. То се више не да трпети, јер тзв. косовска полиција на сваком кораку демонстрира силу. Ето видите, и мало пре колико је њихових возила прошло док очекујемо тела наших убијених комшија – закључује наш саговорник.

извор: новости

Најновији чланци

ПОВРАТАК НА СТАРО, ДПС ПРЕПОЗНАО ТЕРЕНЦЕ ЗА ПОПИС: Својима брдо пописница, осталима десетак – послати у села и планине!

ДПС у општинама Бијело Поље и Бар врши жестоке опструкције пописа. Данас су пописивачи који нису током владавине Мила Ђукановића били "препознати на терену",...

ПОПИСНИ ХАОС И ПОБУНА НА БРОДУ МАУНТИ: Милојко и Никола дали један другом бесу, Љубо све залио рујном дијалошком колумном!

Пише: Иван Милошевић Никола Ракочевић и Љубо Филиповић јуче су ишли на честитику код Милојка и вратили су се са прегршт поклона, испјевали се до...

НА ДАНАШЊИ ДАН: Проглашена Краљевина Срба, Хрвата и Словенаца!

На данашњи дан, 1. децембра 1918. године, проглашена је Краљевина Срба, Хрвата и Словенаца, коју је прокламовао престолонаследник Александар Карађорђевић у кући Крсмановића на...

ВЛАДА СРБИЈЕ: Купљена наредба Хитлера за напад на Југославију!

Србија је купила оригиналну верзију директиве од 27. марта 1941. године којом је тадашњи њемачки канцелар Адолф Хитлер наредио напад на Краљевину Југославију и...

Дритан: Милојко само слуша ДПС!

Бивиши премијер и лидер Грађанског покрета УРА Дритан Абазовић огласио се на Фејсбуку поводом другог одлагања пописа становништва, наводећи да никога ко мало више...