Насловна Спорт ТЕНИСКИ СРПСКИ ВАНЗЕМАЉАЦ: Новак Ђоковић био на ивици пораза, лоше се осјећао,...

ТЕНИСКИ СРПСКИ ВАНЗЕМАЉАЦ: Новак Ђоковић био на ивици пораза, лоше се осјећао, али прорадио српски инат и Шпанац је пао!

Новак Ђоковић је српски тениски ванземаљац. Такав се не рађа често, можда један у 200 година! 

Синоћ сам након првог сета против сјајног Карлоса Алкараза престао да гледам њихов меч. Мислио сам да нема теорије да Новак добије тај меч. Карлос је играо изванредно, пуцао је од снаге, био је његов дан и све је говорило да је толико моћан да би савладао и двојицу противника да су били на супротној страни. Новак је био на ивици снага, имао је пуно грешака, лоше се кретао и пораз је у таквом односу снага био неминован! И логичан!

Међутим, Новак није мислио тако. Неком чудном унутрашњом снагом, тако ријетком, а драгоцјеном као најбоље брушени дијамант, све је то савлада и побједио 16 година млађег Шпанца! Невјероватно! 

Новак је пред пензијом, одиграо је преко 1000 мечева, освојио толико титула и новца, а игра као да је тек почео и као да је на почетку каријере. Од чега ли се храни Новак, шта ли му је на памети и о чему тај човјек током меча конта и шта сања будан и када је на ивици пораза и пред противником који изгледа толико моћно и непобједиво да се то види и са сателита? 

Спортски, витешки, па и гладијаторски, карактер попут Новаковог ријетко се рађа. Али када се роди онда је спреман на све, да полети из блата и да прекочи кланце и поноре да дође до онога што му срце хоће! 

Извини Новаче, што синоћ нијесам вјеровао да можеш да побједиш Алкараза! Моја грешка, јер још нијесам сконтао шта ти је на памети и са киме се консултујеш када си на кољенима и када ти, наизглед, нема спаса! Таквог невидљивог савезника нема обичан човјек, али очигледно да таквима ти не припадаш! Драго ми је што смо из истога народа и што се поносимо истим народним именом. Можда је то мотив за твоје побједе! Не знам, али знам да то што ти имаш нема свако!

Енигма српског тениског ванземаљца!

ПС. Читам и да је Ивана Вулета најбоља на свијету у скоку у даљ! Каква два успјеха Срба у једном дану. Превише и треба све то поднијети! Дај Боже, да се Срби сложе. Био би нам мали читав свијет, овај спортски смо већ спаковали и попели се на његов врх!

Најновији чланци

ПОПИСНИ ХАОС И ПОБУНА НА БРОДУ МАУНТИ: Милојко и Никола дали један другом бесу, Љубо све залио рујном дијалошком колумном!

Пише: Иван Милошевић Никола Ракочевић и Љубо Филиповић јуче су ишли на честитику код Милојка и вратили су се са прегршт поклона, испјевали се до...

НА ДАНАШЊИ ДАН: Проглашена Краљевина Срба, Хрвата и Словенаца!

На данашњи дан, 1. децембра 1918. године, проглашена је Краљевина Срба, Хрвата и Словенаца, коју је прокламовао престолонаследник Александар Карађорђевић у кући Крсмановића на...

ВЛАДА СРБИЈЕ: Купљена наредба Хитлера за напад на Југославију!

Србија је купила оригиналну верзију директиве од 27. марта 1941. године којом је тадашњи њемачки канцелар Адолф Хитлер наредио напад на Краљевину Југославију и...

Дритан: Милојко само слуша ДПС!

Бивиши премијер и лидер Грађанског покрета УРА Дритан Абазовић огласио се на Фејсбуку поводом другог одлагања пописа становништва, наводећи да никога ко мало више...

МИТРОПОЛИТ АМФИЛОХИЈЕ: Православље је посна вјера!

Православна вјера је посна вјера. Пост, исповијест, молитва и помирење с Богом и с ближњима је нешто што је изузетно битно за човјека, првенствено...