Насловна Колумне ТАЈ ПЕТИ СЕПТЕМБАР: Преко Белведера и Зете до агената Русије!

ТАЈ ПЕТИ СЕПТЕМБАР: Преко Белведера и Зете до агената Русије!

Пише: Иван Милошевић

ДПС портали су достојно обиљежили 5. септембар! Обиљежили су модерну монтенегринску револуцију, уписали је у анале црногорске независности, установили медаље, признања и остало ордење и заклели се да издајници неће проћи, да ће бранити ЦГ од страних тајних и јавних агената и да ће прије оставити срце на цетињским улицама него што ће мрским Србима дозволити да освоје Ловћен, врате капелу или нешто чачкају по њиховим тековинама. Дио Црногораца прије неку ноћ на Цетињу у ритму олињале ДПС приче дио своје браће, комшија и осталих сусједа, прогласили су колаборационистима и продавачима стране, наравно вељесрпске, магле и уписали их у своје, такозване белведерске, анале бешћашћа и култне издаје! 

Незнавени посматрач који се прије неку ноћ нашао на Цетињу и пратио „Искру у камену“ рекао би да окупљени славе неку славну битку против славног окупатора, одбрану од најезде страних тенкова, авијације и ракетних система! А заправо се слави побуна против устоличења једног вјерског поглавара, против једног вјерског чина, доласка православних владика на православно Цетиње! Слави се блокада једног града, паљење гума на оближњој магистрали од Подгорице и отпор према завојевачу из Србије који је прије двије године на тај пети септембар на Цетиње долетио хеликоптером! Умјесто да се стиде побуне притив једног устоличења, славе га као почетак монтенегринске модерне и куну се да издајници из Подгорице и осталих градова немају шта да траже на Цетињу! 

Нека опросте Белведерци, али њихова „Искра у камену“ била је као борба против невидљивих вјетрењача, а видљивих само у њиховим главама, сновима и подобној литератури. Уколико су им и остале модерне вриједности грађанске и мултипрактик Црне Горе засноване на овим вриједностима имаће велике муке да све то задрже на окупу и да Белведере прославе још који пут! 

У сјенци Белведера, ДПС је протестовао због заставе из времена књаза и краља Николе испред Општине Зета. Иако се та застава налази у цетињском музеју и на списку је заштићених црногорских симбола, ДПС тврди да је то застава друге државе и то оне која је нанијела највише зла Црној Гори! Чуди ме да онда не организују Ловћенске и остале страже испред музеја на Цетињу и сваки дан протестују што се под тим кровом законом штити симбол туђе државе и њених окупаторских навика! 

И као шлаг на Белведерску торту јуче се огласио бивши адмирал бивше домаће војске, прво ЈНА, па црногорске, монтенегринске, НАТО или још које која је пролазила овим брдима и долинама. И каже да руске обавјештајне службе роваре Црном Гором, да нам је безбједносни, посебно тајни, систем избушен агентима из Москве, да прије у Кремљу, него у Подгорици, знају шта су Јаков и Милојко јутрос доручковали. И каже да ће сајбер напади из Москве бити све јачи, да ће се Путин ових дана залетјети авионом пут Голубоваца и да ће можда слетјети у Тиват и да ће на тамошњој риви одржати слет руских шпијуна, подијелиће признања најоданијим, а оне који су највише шпијунирали за Кремљ послаће на једномјесечни одмор у Доњецк или Луганск, а можда и у неку бању на Криму! 

Прошао је пети септембар и сви су на броју. Како Белведерци и остали Монтенегрини, тако и Срби, Бошњаци и остали. Чак је и данашње јутро исто као јучерашње, кажу да ће и целзијуса бити као јуче и да нам слиједи реприза једног позног љетњег и досадног дана. Све је, дакле, исто, монотоно, депресивно и суморно! Иако је била „Искра у камену“ све је остало на истом мјести у истом растојању. При томе мислим на Белведерце, Монтенегрине, Србе Бошњаке и остале – посебно Русе!

Најновији чланци

ПОУКЕ: Гусле сачувале српску историју и увеле Србе у Европу!

Све до друге половине 18. века и почетка епохе романтизма у европској култури, српска народна књижевност, уметност и традиција налазиле су се у сенци...

НЕБОЈША МЕДОЈЕВИЋ: ДПС забранити, увести ванредно стање, тек тада је могућ прекид са Миловим системом корупције!

Предсједник Покрета за промјене (ПзП) Небојша Медојевић саопштио је да је системски сектор Црне Горе инфициран вирусом корупције, те да је неопходна радикална терапија...

МОНТЕНЕГРИНИМА СМЕТА „ВЕСЕЛИ СЕ СРПСКИ РОДЕ“, АЛИ НЕ ВИДЕ ПРОСЛАВЕ ВЕЛИКЕ АЛБАНИЈЕ СА ДЈЕЛОВИМА ЦРНЕ ГОРЕ!

Уз поруке посвећене јединству Албанаца на простору Балкана, заставе црвене боје са црним двоглавим орлом преплавиле су централне тргове у Приштини, у дану када...

ГРАЂАНИ ЦРНЕ ГОРЕ ТАОЦИ ДПС-А: Милово иживљавање и Милојкова немоћ!

Пише: Иван Милошевић Црна Гора је у раљама ДПС-а! Иако је ДПС изгубио изборе, полуге моћи бившег режима су толико моћни да се од њих...