Насловна Почетна СВЕТИСЛАВ ДОМАЗЕТОВИЋ: Шпијуни демократије или архиви УДБЕ (2)!

СВЕТИСЛАВ ДОМАЗЕТОВИЋ: Шпијуни демократије или архиви УДБЕ (2)!

Пише: Светислав Домазетовић, аналитичар

Уклоните страх и свијет се мијења.
Зато што се свијет контролише страхом.
Брисањем страха, избрисао си контролу.

Дејвид Ајк

* * *

Анализа рада безбједоносно – обавјештајних служби, подсјећа на скидање слојева лука, али са једном врло битном разликом: нико не једе, горњи, оксидисали, заштитни слој лука, већ га баца.

У случају служби ми преко седам деценија „једемо“ управо тај лажима, манипулацијама, крвљу и исто таквим новцем…, направљен заштитни слој, од којег се истовремено бојимо. Тај генетски уткани страх, чини да уопште не желимо ни да видимо унутрашње „слојеве“, иако нам исти боји све физичке, а поготово менталне сфере живота.

* * *

За „улазак“ у следеће, дубље слојеве служби, неопходно је да сте отвореног ума и искрени љубимац истине. Посебно је потребно да сте довољно јаки да је поднесете.

На том путу истине, смјењиваће вам се невјерица, сржба и слабост да са свим(а) изађете на крај.

Уколико, на крају и повјерујете, пожељећете да са неким подијелите откривено.
Дочекаће вас саговорникова невјерица, рећи ће вам да фантазирате и да се посветите рјешавању својих тешких и бројних проблема, а које морате имати, када сте под анатемом службе.

Касније, пошто сте наставили ићи путем истине, наићете на блиске сроднике, оне другове које сте читавог живота помагали, кумове, врло љубазне комшије…

Они сачињавају мрежу, која црпи податке од вас, а по наређењу оперативца који преко свог вољног или невољног сарадника, тј. „позиције“ командује, што ће се све „објекту“ радити.

Што ће се радити, зависи од, готово по правилу, неуставних потреба службе, односно лично-осветничких потреба шефова службе и профила објекта.

А, радиће се све: даваће се стално, гдје год да исти ради, откази, манипулираће се са њим преко најближих сродника кумова, другова, сопствене жене, ако се она може придобити или још најбоље аферама уцијенити… Читава лепеза „убјеђивања“ без краја и почетка, па до „случајне“ физичке елиминације.

За ово читаво вријеме, објекат ће гледати како му околина волшебно напредује, завршава факултете, запошљава се, диже олако и лако кредите, што му за додатну последицу има појаву и постепени (по)раст непоштовања од стране сопствене породице, јер испада да је једини неуспјешан.

У пар ријечи сведено, ментално и физичко глодање, док не постане ментална и економска љуштура.

(Наставиће се)

Најновији чланци

НЕБОЈША МЕДОЈЕВИЋ: ДПС забранити, увести ванредно стање, тек тада је могућ прекид са Миловим системом корупције!

Предсједник Покрета за промјене (ПзП) Небојша Медојевић саопштио је да је системски сектор Црне Горе инфициран вирусом корупције, те да је неопходна радикална терапија...

ПОУКЕ: Гусле сачувале српску историју и увеле Србе у Европу!

Све до друге половине 18. века и почетка епохе романтизма у европској култури, српска народна књижевност, уметност и традиција налазиле су се у сенци...

МОНТЕНЕГРИНИМА СМЕТА „ВЕСЕЛИ СЕ СРПСКИ РОДЕ“, АЛИ НЕ ВИДЕ ПРОСЛАВЕ ВЕЛИКЕ АЛБАНИЈЕ СА ДЈЕЛОВИМА ЦРНЕ ГОРЕ!

Уз поруке посвећене јединству Албанаца на простору Балкана, заставе црвене боје са црним двоглавим орлом преплавиле су централне тргове у Приштини, у дану када...

ГРАЂАНИ ЦРНЕ ГОРЕ ТАОЦИ ДПС-А: Милово иживљавање и Милојкова немоћ!

Пише: Иван Милошевић Црна Гора је у раљама ДПС-а! Иако је ДПС изгубио изборе, полуге моћи бившег режима су толико моћни да се од њих...