Насловна Политика СУШТИНА, НЕБОЈША МЕДОЈЕВИЋ: Само радикалне мјере чисте систем од ДПС војника и...

СУШТИНА, НЕБОЈША МЕДОЈЕВИЋ: Само радикалне мјере чисте систем од ДПС војника и мафије!

Лидер Покрета за промјене (ПЗП) Небојша Медојевић је поновио да само ванредно стање и радикалне мјере чишћења система од војника и плаћеника ДПС мафије, може допринијети реформама у Црној Гори. Он подсјећа да је током тридесетогодишње владавине ДПС-а дошло до потпуне симбиозе и срастања друштвеног и државног организма са организованим криминалом.

Криминалне активности, али и сама организација се са улица и подземља преселила у полицију, АНБ, Тужилштво, царину, Централну банку, регулаторне агенције, медије, Скупштину, банке, цивилни сектор – каже Медојевић и додаје да је резултат свега тога да је Црна Гора заражена тим опасним смртоносним вирусом.

Он даље каже да су Црногорци (свих вјера и нација) углавном добровољно, а и са великим одушевљењем посматрали како анаконда ДПС мафије годинама гута државу.

Корупција је захватила све сегменте друштва и државе и постала дио нашег новог “система вриједности” – става је Медојевић и додаје да су поруке “Ајде јадан то сви раде у свијету”, “Поштен и луд браћа”, “ И опозиција би исто радила , само кад би могла” и сличне постале дио нашег предања.

По његовом мишљењу Ђукановић је успио, јер је настала је нека нова Црна Гора, на коју ћемо се морати навићи.

Нове генерације стасавају, прихватајући мафијашке “вриједности” и гледајући у браћу Ђукановић и његове кључне људе као узоре и идоле. Посматрајући однос постђукановићевске “елите” према овом најважнијем друштвеном проблему, стиче се јасан утисак да они то или не разумију или је са Ђукановићем постигнут “Пакт са ђаволом” што је први јавно заступао бивши власник „Вијести“ Мишко Перовић у свом антологијском ауторском чланку у „Монитору“ – “Пакт о ненападању” – каже лидер ПЗП-а.

Он је, како каже, лично убијеђен да је негдје у мају 2020. постигнут тај “пакт са ђаволом” и да ће он довести до краха државе у традиционалном смислу. Такве ситуације у прошлости су познате и увијек су завршавале бурним и насилним расплетом.

Зато је чувени слоган кампање ДФ из 2016. “МИ ИЛИ ОН” био не само маркетиншки феноменалан, него дубоко историјски, културолошки и нфеноменолошки исправан и историјски релевантан– подсјећа Медојевић и додаје да мафија и држава,Мило и правна Црна Гора не могу ићи скупа.

-Неко мора да побједи. Ја навијам за исти тим 35 година – СЛОБОДНУ, ДЕМОКРАТСКУ , ПРАВНУ И УСПЈЕШНУ ЦРНУ ГОРУ. Али изгледа да сам остао доста УСАМЉЕН! -закључује Медојевић.

Најновији чланци

ПИСМО РОЂАКУ: Својим нечињењем бићеш мафијашки саучесник!

Пише: др Петар Милатовић Острошки Драги и весели рођаче, предсједниче све црње Црне Горе, дао си мандат за састав владе свом партијском камараду Милојку Спајићу...

ЗЛИ ПУТ БЕЗ ПОВРАТКА, ДЕЦЕМБАРСКИ ЧЕТНИЧКИ ЗБЈЕГ 1944. ГОДИНЕ: Комунистички масакр у Словенији!

Почетком децембра 1944. кренуло је између 8.000 и 12.000 црногорских четника и око 3.000 избеглица на голготни пут да би избегли долазак партизанских снага...

МИЛАН КНЕЖЕВИЋ: Милојко да демонтира Мила!

-Све што је испливало ових дана је само показатељ да нисмо успјели да демонтирамо режим Мила Ђукановића, поготово спреге криминалног миљеа са влашћу и...

ПРОМАШАЈ ДАНА, АНДРЕЈ НИКОЛАИДИС: У КОМУНИЗМУ СВАКИ ЈУГОСЛОВЕНСКИ НАРОД ДОСТИГАО АПСОЛУТНИ ИСТОРИЈСКИ ВРХУНАЦ!!!????

Након што је прије више од 30 година пао комунизам и након што су откривени злочини које је та идеологија спроводила над бројним народима...

Добој: „Славне српске војводе“!

Глумци Народног позоришта из Београда Димитрије Илић и Лепомир Ивковић одиграли су у Добоју историјску драму "Славне српске војводе" у оквиру манифестације "Дани Србије...