Насловна Почетна Судство на ДПС допингу: Пресудили Душку Кнежевићу, остали на слободи!

Судство на ДПС допингу: Пресудили Душку Кнежевићу, остали на слободи!

Бивша извршна директорка Атлас банке Љиљана Драгичевић и Марина Мауер, по занимању менаџер, склопиле су споразуме о признању кривице са Специјалним државним тужилаштвом, пише „Дан“.

Према споразуму који је склопила са специјалним тужиоцем Сањом Јовићевић, Драгичевић је за кривично ђело стварање криминалне организације осуђена на три мјесеца затвора, по колико је добила и за продужено кривично ђело прање новца путем помагања и за продужено кривично ђело утаја пореза и доприноса путем помагања, па јој је изречена јединствена казна затвора у трајању од шест мјесеци, коју ће издржавати у просторијама за становање.

Мауер је за кривично ђело стварање криминалне организације осуђена на двије године условно.

Криминалној организацији прибављена је противправна имовинску корист која представља износ неплаћеног пореза у укупном износу од 57.790.095,59 евра, у којем износу су нанијели штету буџету Црне Горе.

Драгичевићева је у споразуму, који је 20. јануара објављен на сајту Специјалног државног тужилаштва, признала да је у периоду од почетка 2011. године до новембра 2018. постала члан криминалне организације коју је формирао окривљени Душко Кнежевић.

Тужилаштво је навело да је та организација имала за циљ вршење кривичних ђела за која це по закону може изрећи казна затвора од четири године или тежа казна, ради стицања незаконите добити и моћи, а чији припадници су постали и сада правоснажно осуђена М.М. и више десетина окривљених особа.

Организација је имала за циљ прање новца и утају пореза и доприноса, незаконито стицање добити и моћи.

Како су навели из СДТ-а, Мауер је у потпуности признала извршење кривичног ђела које јој је стављено на терет и да је у означеном периоду постала члан криминалне организације у оквиру које је прихватила да размјењује информације са осталим члановима криминалне организције и банкарским службеницима из Сектора за контролу е-комерц сервиса.

Према споразуму, она је признала да је у периоду од почетка 2011. године до новембра 2018. године постала члан криминалне организације коју је организовао Душко Кнежевић, која је имала за циљ вршење кривичних ђела за која ће по закону може изрећи казна затвора од четири године или тежа казна, ради стицања незаконите добити и моћи.

Окривљена је прикупљала информације којим службеницима су чланови породице ангажовани као извршни директори резидентних правних лица и имала задатак да их даље преноси и да предузима радње у циљу прикривања криминалне активности.

Она је била задужена и да ангажује одређена стручна лица консултанте, који би им давали смјернице и упутства да новчана средства стављају у легалне токове.

Специјални тужилац и Љиљана Драгичевић сагласни су да окривљена плати новчани износ од 1.000 евра на жиро-рачун Националног координационог тијела за заразне болести Владе Црне Горе.

Новчано је кажњена и Марина Мауер.

Најновији чланци

ИЗ БЕРАНА ПОРУЧЕНО: “НЕ ДАМО НИ ЈЕДАН ПЕДАЉ СВЕТЕ СРПСКЕ ЗЕМЉЕ“!

У организацији грађана Берана организован је спонтани протесни скуп у знак подршке Србима на светом и распетом Коосову и Метохији. Грађаани су у протесној...

ТРИ „С“

Пише: ђакон Павле Љешковић "Опростите, јесте ли ви свештено лице? И није ми баш неко паметно питање. Наравно да јесте свештено лице, док носите ту...

Људи, је ли могуће: Савез комуниста подржао Бора и Рамиза, пардон Алексу и Дритана!

Безрезервна подршка Савеза Комуниста Коалицији ,,ХРАБРО се броји!” на челу са Алексом Бечићем и Дританом Абазовићем на предстојећим парламентарним изборима 11. јуна, казао је...

Дарио Вранеш: Лаки (ДПС) је мало нервозан, дошао је крај монтенегринске хистерије и идеологије Секуле Дрљевића!

Поштујем Устав Црне Горе, казао је предсједник Општине Пљевља Дарио Вранеш, коментаришући одлуку да наложи установама чији је оснивач локална управа да истакну поред...
video

ФИЛМ: Кнез Арсен Карађорђевић!

Рођени брат Петра Првог Карађорђевића, велики командант руске и српске армије - а заборављен, науштрб измишљених хероја. Захваљујем сабрату, сапатнику, саветнику, пријатељу, режисеру Милану...