Насловна Почетна СТИЖЕ МИЛОЈКОВА ВЛАДА: Тапкање у мјесту или коначан радикалан раскид са системом...

СТИЖЕ МИЛОЈКОВА ВЛАДА: Тапкање у мјесту или коначан радикалан раскид са системом и вођом ДПС-а!

Пише: Иван Милошевић

Све странке које би требало да будио дио нове власти прихватили су јуче Милојков споразум! Дакле, нема сметњи да до краја октобра влада буде формирана! И то са убједљивом подршком у парламенту, чак и преко 50 посланика ( уколико и посланици УРЕ буду на страни нове власти). Што се тиче демократских правила таква влада могла би да ради шта хоће, наравно у складу са законима. Могла би да преко ноћи донесе специјалне законе и смјени Милове судије и тужиоци, отвори тајне и остале фијоке УДБЕ и све шпијуне и тродеценијске малверзације, пљачку и терор ДПС изведе пред лице правде. Хоће ли поновити грешке несрећног Здравка који је умјесто у разрачунавање са ДПС-ом кренуо у кохабитацију са бившим режимом, остаје да се види! 

Овога пута Милојко неће моћи да се вади на танку подршку парламенту за радикалне резове по ДПС криминалној кичми – имаће и више него довољно подршке да раскрсти са задњим тоталитарним и неокомунистичким системом на Балкану! Милојко ми не улива неки оптимизам да ће то и да уради, јер готово све што се тиче нове власти, биће у његовим рукама. А да се раскрсти са ДПС-ом треба бити чвршћи и куражнији од ДПС-а, не обазирати се на његове трикове и мађионичаре из тих редова, који су преко ноћи од тајкуна и трулих богаташа, постали монтенегринске вељепатриоте за одбрану свога нелегалног стеченог блага. Рекао би обичан свијет да за такав посао треба имати м…, а нијесам сигуран да их Милојко има и да ће му нарасти након убједљиве подршке у парламенту! 

На највећем искушењу у новој власти биће Нова српска демократија. Њихови представници због очигледног притиска Запада неће бити у првим редовима нове власти, али без њихове подршке нова власт биће мртво слово на папиру. Пристанак Нове српске демократије да буде дио нове власти носи са собом велике ризике и очигледно је да та странка и њени представници висе над великом политичком провалијом и са сталном пријетњом да их Милојко и његови сателити гурну у понор! Не треба сумњати да ће Милојко и његово друштво повлачити потезе од којих ће се Србима дизати коса на глави, а мораће да их подрже или ће се то тражити од њих. Посебно из области економије и непопуларних задуживања и кредита, без којих се неће моћи, а нове намете на нејака грађанска плећа мораће да подржи и Нова. Да не говорим о спољнополитичким пројектима Милојкове власти која ће у сваком погледу подржавати НАТО стандарде и тотални обрачун са Русијом и прихватањем Косова* као незвисне државе. Како ће то да прогутају представници Нове српске демократије у новој власти биће интересантно посматрати! Ко се свему томе прилагоди вјероватно ће бити кандидат за Нобела! Јесте да представници Нове неће бити директни извршиоци таквих потеза, али дио су власти која то ради, па хтјели, не хтјели, дио одговорности је и на њиховом плећима! Уколико крв није вода, представници Нове имаће сијасет прилика да се нађу на том тесту! 

Представници Нове су схватили да уколико не подрже Милојка, подржаће га ДПС! Претпостављам да је то и најважнији разлог што су прихватили да буду дио нове власти и не допусте да се бивши режим на власт врати кроз мала врата. Међутим, нико Новој не може да гарантује да ће Милојко за неке ствари тражити подршку и од ДПС-а уколико она изостане из редова Нове! Како ће из такввих ситуација извући живу главу, не знам, али знам да Милојко неће имати милости – покушаће да оствари своје, па да сви дубимо на глави и смијемо се иако би хтјели да плачемо! 

Уколико је нешто добро у саставу нове владе онда је то својеврсно ДПС бјеснило! Шеф ДПС-а га испољава на сваком кораку, засипа нас свакодневним политичким пјенама и глупостима и пријети да ће чак и некога да уједе! Посебно обичне грађане које тјера на бојкот пописа, отпор и политичку герилу. То у неку руку може бити и добро, јер ће баш попис у оваквим околностима показати колика је стварна моћ или немоћ ДПС-а и његових филијала. Уколико бојкот пописа не буде дао драстичне резултате, ето прилике новој власти да покаже шта зна и коначно постави ДПС тамо гдје му је мјесто – у дубоку опозицију, а за поједине ће мјеста бити и у Спужу! 

Нова власт ће на почетку свог мандата имати привилегију да преко пописа добије поруку шта да ради и ту привилегију јој је на тацни сервирао шеф ДПС-а и његови трабанти. Уколико бојкот не успије, ето прилике да нова власт почне да ради оно што је требало да ради прије три године и да постојећи систем радикалним резовима ослободи окова бившег режима! 

Постоје дакле, добро услови да се једном коначно и за свагда раскрсти са ДПС-ом и једним тоталитарним неокомунистичким системом и крене путем слободе и нормалног живота. Скептичан сам према Милојку на том путу, али нећу да баксузирам! Улазак Срба и Нове у нову власт ипак даје наду да се нешто иза брда ваља и схвата да су Срби дио Црне Горе, а не њени непријатељи и да без Срба ни Црна Гора није Црна Гора. Тога се највише изгледа плаши шеф ДПС-а и његови полтрони, па стога ових дана бјесне, лију сузе и чупају косу. Уколико Милојко и његово друштво са Миловог факултета и бивших ДПС кабинета прихвате ту чињеницу, не због идеологије, него из интереса, можда ова несрећна држава и крене путем опоравка. А на њему главна препрека ће бити шеф ДПС-а и према њему не треба имати милости! Ваља га препустити закону и правди, па шта ко понесе, а сигуран сам да су у том обрачуну сви аргументи на страни правде!

Најновији чланци

ПОПИСНИ ХАОС И ПОБУНА НА БРОДУ МАУНТИ: Милојко и Никола дали један другом бесу, Љубо све залио рујном дијалошком колумном!

Пише: Иван Милошевић Никола Ракочевић и Љубо Филиповић јуче су ишли на честитику код Милојка и вратили су се са прегршт поклона, испјевали се до...

НА ДАНАШЊИ ДАН: Проглашена Краљевина Срба, Хрвата и Словенаца!

На данашњи дан, 1. децембра 1918. године, проглашена је Краљевина Срба, Хрвата и Словенаца, коју је прокламовао престолонаследник Александар Карађорђевић у кући Крсмановића на...

ВЛАДА СРБИЈЕ: Купљена наредба Хитлера за напад на Југославију!

Србија је купила оригиналну верзију директиве од 27. марта 1941. године којом је тадашњи њемачки канцелар Адолф Хитлер наредио напад на Краљевину Југославију и...

Дритан: Милојко само слуша ДПС!

Бивиши премијер и лидер Грађанског покрета УРА Дритан Абазовић огласио се на Фејсбуку поводом другог одлагања пописа становништва, наводећи да никога ко мало више...

МИТРОПОЛИТ АМФИЛОХИЈЕ: Православље је посна вјера!

Православна вјера је посна вјера. Пост, исповијест, молитва и помирење с Богом и с ближњима је нешто што је изузетно битно за човјека, првенствено...