Насловна Колумне СТАВ И ТО СРПСКИ: Милојко нагнути делија!

СТАВ И ТО СРПСКИ: Милојко нагнути делија!

ПИШЕ: Владимир Вуковић, АЛООНЛИНЕ.МЕ

ТЕКСТ АУТОРА ЈЕ НАСТАО ДАН ПОСЛЕ ПАРЛАМЕНТАРНИХ ИЗБОРА У ЦРНОЈ ГОРИ 11. ЈУНА И РЕДАКЦИЈА ГА ПРЕНОСИ ИНТЕГРАЛНО НАКОН СВИХ ПОЛИТИЧКИХ ДЕШАВАЊА ЗАДЊИХ ДАНА

У Црној Гори више нема, а нека би дао Господ да више никада, на политичкој сцени не буде политичка партија која би нас опет претворила у монолитно политичко друштво, па макар она била и она коју ја гласам. Да нам се више никада не понови КПЈ и ДПС једноумље и да нам више никада у вишепартијском систему све не зависи од умишљене политичке елите која има неконтролисану моћ после избора, коју претвара у диктатуру. Ово је највећи бенефит ових избора који су се одржали прије неки дан и због те чињенице треба да будемо сви задовољни.

А умало је све могло бити другачије, па смо после ере ДПС-а лако могли да склизамо у еру ПЕС-а, без да смо себи изборили ово што мислим да јесмо игром случаја. Замислите сад да је ПЕС освојио 35 одсто или више гласова, како су многи предвиђали, па ја мислим да би онај несрећни Милојков мегафон од Здравка Кривокапића умјесто што невољно прижељкује у извршну власт оне којима је у свој вакат блокирао улазак у Владу на челу које је био, ишао онако усукан улицама и насртао на свакога ко није гласао његове омиљене министре из 42. Владе ЦГ.

Дивно је што Кривом остаје само једно, да подвијеног репа зацвили и да мољака да бар Дритан Абазовић не уђе у извршну власт, јер је како рече удав, а нико као он није свјестан колико добро дрибла и дави Абаз када крене у реализацију својих циљева. Замислите колика је Кудрави ноћна мора када и са четири мандата, који у многим комбинацијама за формирање будуће извршне власти и немају неку тежину, он представља политичку неман која резултате математичких једначина и неједначина доводи у питање. Напомињем да је математика егзактна наука а њени аксиоми и теореме нису важиле ево више од годину дана од када је Дритан премијер и нека нису.

Да сам у некаквој позицији одлучивања и да на било који начин могу да утичем на преговоре који ће да услиједе, о јаду бих забављао Милојка Спајића форсирајући у свакој причи Дритана као партнера. Па није га Милојко без разлога таргетирао и најавио његову елиминацију из свих прича изједначавајући са га са ДПС-ом. До јуче је стварао наратив да су неки други иста медаља са ДПС-ом, само друга њена страна и он то и данас мисли али курвински ће сада да ћути на ту тему јер од те друге стране зависи у овом тренутку.

Па када је тако, једини начин да Милојко са својом екипом буде дио извршне власти је да прихвати све побједнике избора над режимом Мила Ђукановића 2020. као равноправне партнере или да иде са ДПС-ом и да потврди моју тврдњу да је ПЕС једнако ДПС. А Мицкеј Спајић је лично због власти и моћи спреман и на то, тврдим.

Међутим, Милојко је иако безочно безобразан довољно паметан и зна да није у прилици да покаже своје право лице, да је нагурао 35 одсто на изборима образу му не би сметало, вјерујте. Овако од 24 мандата са листе ПЕС на старту отпада најмање 7 мандата на неке партијице, форуме и иницијативе које су му биле у коалицији. Поставља се сада логично питање, са колико мандата од преосталих, рецимо, 17 мандата располаже лично крипто лидер ПЕС-а, јер је мало од тих мандата и Јакова Милатовића.

Зато, да не бих дужио, није га лако Милојку и Здравку, муке су и фискови сама чињеница да је коалиција око ПЕС-а освојила око 30.000 гласова мање на парламентарним у поређењу са резултатом Јакова у првом кругу предсједничких избора.

Мука је голема сад на блокчејн експерта Милојка, због чињенице да се замјерио небројено пута Кнежевићу и Мандићу, Јоковић би му најрадије показао неки карате потез из свог опуса, Дритан му звецка букагијама, Бечић би се угасио да крене да врда мимо ових прије поменутих па му Спајићев коалициони капацитет дође еквивалент оном који тренутно има ДПС.

И за крај, Милојко тешко може бити премијер а врло му се лако може десити да буде мањинска подршка, исто онако како су му други били док је министровао или како је ДПС био Дритановој и Јоковој извршној власти. Можда би и праведно било да ПЕС буде мањинска тастер подршка новој извршној власти а ако неће они, има и ДПС на чекању.

Тако!

Најновији чланци

Упокојио се Светислав Домазетовић

Данас се упокојио Светислав Домазетовић. Престало је да куца срце пријатеља и сарадника овог портала и мене лично.  Памтићу Светислава по бриљантним политичкими животним запажањима...

СРПСКО ЛИЦЕ ПОДГОРИЦЕ – „ВАРВАРИ“: Развили натпис посвећен палим Србима у Бањској!

Навијачи домаћег тима "Варвари" су на синоћњој утакмици Будућност-Младост истакли натпис  са именима убијених Срба на Косову. Они су у 28. минуту раширили транспарент са именима...

СРАМОТА: Одмаралиште на Веруши пропада!

Чувено дјечје одмаралиште на Веруши овог љета није било отворено за најмлађе. Неисправна вода, неулагање, девастација природе - највећи су изазови са којима се...

ЈЕЛЕНА БОЖОВИЋ: По први пут попис ће се одржати у атмосфери слободе!

-Не постоје објективни разлози да се попис становништва одложи, изјавила је за ТВ АДРИА посланица коалиције За будућност Црне Горе Јелена Божовић. Она истиче важност...

БАЊСКА: „Нетко беше Страхињићу бане“!

Пише: Мухарем Баздуљ, књижевник и новинар Нешто уочи формалног проглашења независности од стране албанских власти из Приштине, Дејан Јовић је у једном тексту понудио оригинално...