Насловна Магазин Српска: Данијел Симић предсједник Удружења новинара!

Српска: Данијел Симић предсједник Удружења новинара!

Удружење новинара Републике Српске наставиће непристрасан рад и борбу за што бољи положај новинара у друштву, изјавио је Данијел Симић који је данас изабран за предсједника овог удружења.

Наставићемо међународну сарадњу, а у овом мандату поставићемо темеље за дуготрајан рад Удружења новинара Републике Српске. Изузетно је било важно што је прије четири године реактивиран рад Удружења новинара, јер новинари у Српској живе и раде у специфичним условима, рекао је новинарима Симић.

Симића, који је до сада био вршилац дужности предсједника Удружења, изабрала је Скупштина Удружења новинара, Бранимир Ђуричић је реизабран за предсједника Скупштине Удружења новинара Српске, а Мира Костовић за потпредсједника Удружења.

Костовићева је нагласила да се приликом формирања органа Удружења водило рачуна о регионалној и редакцијској заступљености.

-У овом тренутку најважније нам је јединство, стога позивам све колеге да нам се прикључе како бисмо заједнички рјешавали проблеме са којима се суочавамо, рекла је Костовићева.

Скупштина Удружења новинара усвојила је и програм рада у наредном четворогодишњем периоду и извјештај о досадашњем раду, те конституисала органе Удружења.

Право гласа и учешћа на Скупштини имали су сви новинари уписани у регистар удружења, односно они који су присуством Скупштини приступили Удружењу. Удружење новинара Републике Српске основано је 1996. године, али је неколико пута прекидало рад. Посљедња реактивација рада Удружења новинара десила се 2019. године.

Најновији чланци

Џонатан Ли Вајс о Србима: Једини савезник им је Бог!

Никола Тесла је био Србин; морам признати да Србима баш нисам наклоњен. Веома чудан народ: не можете их укројити ни у један светски поредак. Иако...

Након двије године, Одбор за политички систем: Понижавајуће поступање према митрополиту Амфилохију, прогон чији се налогодавац још не зна!

Одбор за политички систем правосуђе и управу је оцијенио да је противно свим нормама и стандардима дошло до понижавајућег поступања према митрополиту црногорско-приморског Амфилохију...

Престолонаследник Александар Карађорђевић: Почела „Операција Михаиловић“, награда за хватање Драже!

Приметили сте да волим да са вама делим недовољно познате чињенице из наше историје, оне које су предуго биле заборављене и забрањене да се...

Раја те тужи, кадија те брани: Бивши предсједник младих ДПС-а донио пресуду у корист Ивана Вуковића!

Јавност је данас сазнала да је Управни суд одбио тужбу функционера Покрета Европа сад Василија Чарапића, налазећи да исти нема право за покретање управног...

Медији и закони, расправа на Цетињу: Удружење новинара ЦГ тражи бенефицирани радни стаж и новинарске лиценце!

Професионално и одговорно новинарство је јавни интерес и једини циљ Министарства културе и медија (МКМ) је да се дође до законских рјешења којима ће...