Насловна Политика Српска: Борци осудили предизборни спот Јелене Тривић!

Српска: Борци осудили предизборни спот Јелене Тривић!

Око 160 демобилисаних бораца Војске Републике Српске са подручја Сарајевско-романијске регије потписало је петицију којом подржавају иницијативу Удружења ветерана Гарда Пантери и других борачких удружења из Српске да кандидат ПДП-а за предсједника Републике Српске Јелена Тривић одмах уклони са друштевних мрежа срамни предизборни спот снимљен на Војничком гробљу „Мали Зејтинлик“ на Сокоцу.

Јелена Тривић је у кампањи на прошлим изборима користила личну трагедију. Нећемо дозволити да овог пута користи колективну трагедију српског народа у предизборне сврхе – поручили су демобилисани борци Сарајевско-романијске регије.

Недавно је Удружење ветерана Гарда Пантери најоштрије осудило срамни чин Тривићеве да предизборни спот сними на војничком гробљу „Мали Зејтинлик“ на Сокоцу.

Сматрамо да је Тривићева тешко злоупотријебила гробове јунака за личну промоцију и ми борци и породице погинулих згрожени смо овим њеним чином – навели су из овог удружења.

Ветерани су поручили да нико, па ни Тривићева, нема право да злоупотребљава гробове српских борца на које се, како су истакли, долази са поштовањем, а не да би се убирали политички поени.

Јадни су они људи који су спремни газити преко гробова мртвих јунака да би достигли своје политичке циљеве – оцјењује се у саопштењу.

Из овог удружења затражили су од Тривићеве да се јавно извини и уклони са друштвених мрежа овај, како су навели, сраман предизборни спот.

Ову иницијативу Гарде Пантери подржали су већ удружења ветерана Бели Вукови Пале, Милан Јоловић Легенда Соколац, Гарда Шековићи, Вукови са Дрине Зворник, Тобутски соколови Лопаре, Орлови Грмеча Бањалука, као и ратни командант Посебних јединица полиције Републике Српске Саво Цвијетиновић.

Извор: РТРС

Најновији чланци

video

Краљевина Југославија: Зашто је убијен српски краљ?

Ко је извршио убиство српског краља и зашто? Како је краљ планирао да се се супростави надолазећој опасности од нацистичке Немачке? Који су разлози...

Израел: Новак Ђоковић освојио турнир у Тел Авиву!

Новак Ђоковић освојио је турнир у Тел Авиву! Није играо спектакуларно, таман колико треба да освоји турнир и ко зна који пут покаже планети...

Разоткривања: Свето-јеронимска афера 1901. године или претварање Срба у Хрвате!

Пише: Саша Недељковић, члан Научног друштва за историју здравствене културе Србије Срби католици у српским земљама били су на удару римокатоличких клерикалаца. Први хрватски католички конгрес...

Милан Кнежевић: Да испушимо по једну!

Један од лидера Демократског фронта и предсједник скупштинског Одбора за безбједност и одбрану, Милан Кнежевић, прокоментарисао је хапшење директора Управе прихода и царина Рада...

Мило Први истрчава: Док се Америка нећка, шеф ДПС-а позвао Украјину у НАТО!

Предсједник Црне Горе Мило Ђукановић и предсједници још осам држава чланица НАТО савеза Централне и Источне Европе, осудили су данас заједно руску анексију украјинских...