Насловна Почетна Сребреница посвађала владу: Премијер смјењује Владимира Лепосавића!

Сребреница посвађала владу: Премијер смјењује Владимира Лепосавића!

Премијер Здравко Кривокапић у ванредном обраћању јавности казао је да је ће покренути поступак разрјешења министра правде Владимира Лепосавића.

Нико није више у фази да може четири године да чека истицање свог мандата. Уље на ватру донијела је изјава министра Лепосавића. Након спорне изјаве послао сам му поруку да треба сам да се вади за оно што је сам закувао. Сматрао сам да ће његова смјена бити таква да може да амортизује оно што је речено, али је она остала на истом фону, навео је премијер.

Објашњава и зашто је тражио оставку.

Сматрам да је то најбољи начин да личним чином искажемо своју одговорност. То сам урадио и у петак. То сам урадио и данас, желећи да заштитим прво инегритет ове Владе. Пошто министар Лепосавић је остао у свом ставу ја сам донио тешку одлуку да кренем у приједлог за рјешење члана Владе. Недопустиво је дан министар правде износи своје приватне ставове, наводи Кривокапић.

Подсјетио је и да је његова изјава о амнестији такође била спорна.

Затим рад на тужилачким законима. У тренутку прихватања закона шефовима свих посланичких клубова је рекао да је то добро, истакао је премијер.

Онда је такође додао.

Ову Владу руше сви, и опозиција и позиција. Ову Владу нико не доживљава као своју Владу. Најважнији ми је интерес свих грађана. Ово су порођајне муке јер још дјечије болести нијесмо преболовали, навео је Кривокапић.

Он је навео да је члановима Владе поставио пет питања.

Да ли ја, по њиховом мишљењу, добро водим Владу? Да ли је сто посто орјентисана ка ЕУ. Да ли може један човјек, макар био Кривокапић или било ко, важнији од грађана, државе. Четврто питање сам поставио да ли неко жели да ове што су нам наметнутили требамо да кренемо у обрачун са њима онако како можемо. Не треба нам ни судство ни тужилаштво, само јавност и истина. Да ли ову смјену желимо да уради неко други или ми сами, навео је премијер.

Каже да трпи притиске.

Овдје свако притиска Владу. Зашто на тапету није Скупштина, која није донијела бројне законе, који чекају и кишају се. Није донијела најзначајније да развластимо РТЦГ која шаље поруке мржње, наводи Кривокапић.

Наводи да жели најбоље народу.

Ако народ нема стрпљења, не вјерује у то, први ћу да поднесем осатвку. Ја носим наслијеђено бреме, које је толико тешко да вам не могу описати. Ја желим добро овом народу, поручује Кривокапић.

Каже да је на снази покушај рушења Владе изнутра.

На томе раде многоброни, и представници појединих владајућих партнера, као и ДПС а својим сателитима, тврди премијер.

Најновији чланци

Премијер узвраћа: Лидери ДФ-а да не измишљају, шта ће бити када се открије ко се стварно састајао са Милом!

Премијер Здравко Кривокапић поручио је лидерима Демократског фронта да не измишјају приче јер шта ће бити када се открије ко се и заиста тајно...

Бивше Министарство просвјете легло корупције: Начелник за кадрове приходовао од ауто-школа 3800 евра годишње!

Провјером ангажовања запослених и анализом њиховог рада утврђено је да је одређен број њих остваривао накнаду која прелази границе домаћинског односа као и колегијалности....

Пиромани и политика, Благоје Граховац: Реприза репризе!

Генерал у пензији Благоје Граховац казао је за РСЕ да је у Црној Гори увијек било страних утицаја и интереса, али да се овога...

Гласање у вријеме предака Монтенегрина: Титове „ћораве“ кутије!

У новембру 1945. год. одржани су „први демократски“ избори. КПЈ је истакла своју листу на челу са Јосипом Брозом Титом. Других листа није било...

Хоће ли се муслимани покајати: У Сарајеву убијено 3000 Срба, четвртина на кућном прагу, у граду преко 100 логора за Србе!

Извјештај Независне међународне комисије за истраживање страдања Срба у Сарајеву од 1991. до 1995. године званично је објављен на сајту Републичког центра за истраживање...