Насловна Политика СРАМНИ ДПС: Прихватили су све наше услове око пописа, али их ми...

СРАМНИ ДПС: Прихватили су све наше услове око пописа, али их ми не прихватамо!

Премијер Милојко Спајић је прихватио све услове опозиције око пописа, казао је данас в.д. предсједника ДПС-а Данијел Живковић. Он је нагласио да се потврдила теза да Црна Гора није била била спремна за одржавање пописа и да је Влада Дритана Абазовића припремала пописну превару.

Видјели сте да је премијер Спајић прихватио све услове опозиције како би попис протекао у фер и демократским условима. Јасно је да ако ти захтјеви буду испуњени треба да обезбиједити пакет мјера који ће обезбиједити тачне и релевантне податке, рекао је Живковић на конференцији за новинаре.

Према његовим ријечима упитно је сада да ли се захтјеви и услови могу испунити у ових петнаест дана.

Важно нам је да се испуне сви захтјеви. Важно је обезбиједити испуњење свих затхјева, јер у супротном ми нећемо учествовати у попису, поручио је Живковић.

Живковић упозорава да ако поново не буде довољан број пописивача немогуће је онда спровести попис у најављеном интервалу.

Он је нагласио да Влада има право да уредбом одгоди одржавање пописа.

-Сагласили смо се на састанцима да ће бити тешко да се у тако кратком року испуне сви наши захтјеви. А ми нећемо учествовати у фингираним процесу. Ово је прилика да узпонамо јавност око питања споразума. Немогуће је спровести попис без испуњења услова, навео је Живковић.

Он тврди да је Влада Абазовића имала за циљ намјеру да испоручи резултате пописа тако што би имали неко ново национално пребројавање у Црној Гори.

Попис би требало да почне 30. новембра.

Најновији чланци

ПОУКЕ: Гусле сачувале српску историју и увеле Србе у Европу!

Све до друге половине 18. века и почетка епохе романтизма у европској култури, српска народна књижевност, уметност и традиција налазиле су се у сенци...

НЕБОЈША МЕДОЈЕВИЋ: ДПС забранити, увести ванредно стање, тек тада је могућ прекид са Миловим системом корупције!

Предсједник Покрета за промјене (ПзП) Небојша Медојевић саопштио је да је системски сектор Црне Горе инфициран вирусом корупције, те да је неопходна радикална терапија...

МОНТЕНЕГРИНИМА СМЕТА „ВЕСЕЛИ СЕ СРПСКИ РОДЕ“, АЛИ НЕ ВИДЕ ПРОСЛАВЕ ВЕЛИКЕ АЛБАНИЈЕ СА ДЈЕЛОВИМА ЦРНЕ ГОРЕ!

Уз поруке посвећене јединству Албанаца на простору Балкана, заставе црвене боје са црним двоглавим орлом преплавиле су централне тргове у Приштини, у дану када...

ГРАЂАНИ ЦРНЕ ГОРЕ ТАОЦИ ДПС-А: Милово иживљавање и Милојкова немоћ!

Пише: Иван Милошевић Црна Гора је у раљама ДПС-а! Иако је ДПС изгубио изборе, полуге моћи бившег режима су толико моћни да се од њих...