Насловна Политика Спрдња од ДПС-а: Иван Вуковић зове побједнике локалних избра на "консултације" о...

Спрдња од ДПС-а: Иван Вуковић зове побједнике локалних избра на „консултације“ о предаји власти!

Актуелни градоначелник Подгорице Иван Вуковић упутио је Јакову Милатовићу, као најизгледнијем кандидату за будућег градоначелника, позив за консултације у понедељак.

– Спреман сам да му максимално помогнем, да као најизгледнији кандидат за будућег градоначелника Подгорице, максимално спреман дочека тренутак када ће ступити на дужност. То је у најбољем интересу људи који живе у Подгорици, а свјестан колико је мени та врста помоћи и практичних савјета значила протекле четири године – објавио је Вуковић у видео поруци на Фејсбуку.

Он је казао да грађани Подгорице ово очекују од њих, те истакао да вјерује да ће људи са друге стране прихватити његов добронамјерни приједлог.

Трудимо се да онима који ће овај посао радити након нас олакшамо, тј обезбиједимо најбољу могућу стартну позицију– казао је Вуковић.

Тврди да један број људи у томе максимално отежава својим неодговорним понашањем и противправним дјеловањем.

Свјесни смо каква је ситуација са Уставним судом и да је он једина институција у држави која има надлежност да донеше коначну одлуку о проглашавању резултата избора у ситуацији када се неко жалио на те резултате, међутим наши политички конкуретни покушавају да игноришу ту чињеницу и да вођени амбицијом и жељом, коју с једне стране могу да разумијем, али никако да легитимишем, сами одреде тренутак примопредаје власти у Подгорици – рекао је Вуковић.

Сматра да његови политички конкуренти на тај начин себе гурају у зону кривичне одговорности и компромитују се.

Самим тим компромитију институцију Главног града – као људи који ће је водити у наредном периоду, а знате колико смо труда уложили како бисмо Главни град учинили институцијом од угледа, не само у Црној Гори, него и шире – нагласио је Вуковић.

Он је казао да му је јуче тешко пао “неадекватан и непримјерен однос према службеницима који су само покушавали да, као увијек до сада, свој посао раде како треба”.

Тако да их позивам да сачекамо да надлежне инстутиције дају коначну ријеч у односу на оно што је био изборни процес у Подгорици – који нико не доводи у питање кад су резултати по сриједи, и да се овај период искористи како би се на најквалитетнији могучи начин, у вашем интересу, припремио тренутак примопредаје власти у Подгорици – закључио је Вуковић.

Извор: Дан

Најновији чланци

Драган Бојовић (ДФ): Формирати нову владу, постојећа левитира!

Потпредсједник ДНП-а и посланик ДФ-а у Скупштини Црне Горе Драган Бојовић, позвао је још једном све чланице парламентарне већине од 30. августа да се...
video

У „Аеродромима“ весело: Маида Муратовић, турбо фолк пјевачица, постала члан ПР тима!

Турбо фолк пјевачица Маида Муратовић нови је члан ПР тима Аеродрома Црне Горе, пише Портал Стандард. Муратовић,према незваничним сазнањима Стандарда, кадар је Грађанског покрета УРА. Из...

Због Русије: Новинарска удружења из Норвешке, Финске, Данске и Исланда повлаче се из Међународне федерације новинара!

Удружења новинара из Норвешке, Финске, Данске и Исланда јуче су саопштила да се повлаче из Међународне федерације новинара (ИФЈ) због, како су навели, присуства...

Тања Фајон на радном задатку: У Словенији открила два шпијуна – наравно, руска!

Министар спољних послова Словеније Тања Фајон потврдила је данас да су два страна држављана оптужена за шпијунажу припадници руске обавјештајне службе. Фајонова је навела да...

Америка педаљ мога села: Бечић и Ник схватили – избори се добијају у Вашингтону!

Пише: Иван Милошевић Јуче Алекса, данас Ник Ђељошај, сјутра већ ко зна ко, али ови наши политичари се не ваде из Вашингтона! По томе колико...