Насловна Политика Спрдња, Цетиње у магли марихуане: Откривено седам плантажа дроге!

Спрдња, Цетиње у магли марихуане: Откривено седам плантажа дроге!

Подгоричка полиција ухапсила је Марка Газиводу (34) из Подгорице, због постојања основане сумње да је извршио кривично дјело неовлашћена производња, држање и стављење у промет опојних дрога и кривично дјело недозвољено држање оружја и експлозивних материја.

Ово хапшење догодило се након откривања седам плантажа марихуана код Цетиња.

Планским активностима службеника Центра безбједности Подгорица спроведена је вишенедељна акција кодног назива Двоглед и откривена је до сада највећи засад марихуне у Црној Гори. Припадници полиције одузели скоро 3.700 стабљика марихуне-наводе у саопштењу из Управе полицје.

Тако је данас „полиција лишила слободе М.Г. (34) из Подгорице због постојања основане сумње да је извршио кривично дјело неовлашћена производња, држање и стављење у промет опојних дрога и кривично дјело недозвољено држање оружја и експлозивних материја“.

-Вишенедељна акција Двоглед успјешно је реализована данас након што је подгоричка полиција утврдила чињенично стање на терену и иницирала наредбу за претрес породичне куће и имања осумњиченог у насељу Рваши – општина Цетиње-наводе из Управе полицје-наводе из Управе полицiје.

Доласком на имање пријављеног затечено је седам већих плантажа на којима су пронађени засади 3.346 стабљика величине до два метра и 347 саксија са засадима марихуане.

Прерадом и продајом наведене биљне материје осумњичени би добио вешемилионски износ новца чиме је спријечено да наведена дрога буде кријумчарена како на територији Црне Горе тако и према земљама региона. Претресом породичне куће пронађена је већа количина опојне дроге марихуана која је већ била спремна за продају као и ловачки карабин са два комада муниције-објашњавају из УП.

Службеници Центра безбједности Подгорица свакодневно током свог рада на терену спроводе активности у циљу спречавања продаје и производње опојне дроге и током јула 2021. године ово је трећа заплијена са такозваних плантажа којом приликом су процесуирана четири особе осумњичене да су узгајале марихуану на својим породичним имањима.

У наредном периоду службеници Управе полиције ће се наставити са појачаним активностима на спречавању и откривању дистрибуције наркотика и других незаконитих поступања.

Извор: „Дан“

Најновији чланци

У Београду: Мирослав Лазански изненада преминуо у 71. години

Амбасадор Србије у Русији Мирослав Лазански изненада је преминуо у 71. години. Рођен је у Карловцу, од оца Словенца и мајке Српкиње. Отац је био...

Изложба: Гроф Сава Владиславић Рагузински

Пише Ана Рончевић (специјални саветник у Српско-руском центру “Мајак”) Српско-руски центар “Мајак” предвођен директором Владимиром Пребирачевићем и специјалним саветницима Дејаном Самарџићем и Аном Рончевић посетио...

Раскринкавање Рашка Коњевића: Као министар финансија обезбједио куму милионску добит!

У циљу информисања јавности, Влада Црне Горе у обавези је да реагује на наводе које претходних дана упорно покушава да пласира посланик Социјалдемократске партије, Рашко Коњевић. -...

Ко пали Горицу: Пиромани или грађевински лоби?

-Попела сам се на Горицу прво јутро након првог пожара и без патетике, сузе су ми пошле на очи, не због дима него туге...

Српско сјећање: Киша суза у Олуји, кад немаш ништа, а имаш све

Пише: Ђурђица Драгаш (РТС) Киша... Прво летњи пљусак, а онда тешка, досадна река. Капи које продиру до коже. Увек сам волела кишу. Сећам се како...