Насловна Политика СНП: Близак нам предлог ДФ-а, за владу само један посланик!

СНП: Близак нам предлог ДФ-а, за владу само један посланик!

Предлог Демократског фронда за избор нове Владе ближи је СНП-у него предлог око нових избора, казао је лидер те партије Владимир Јоковић. Он је сматра да је питање парламентарних избора посљедња опција за све партије парламентарне већине и да то не би ријешило ништа. Додао је да је на јучерашњем састанку актуелну Владу бранио само један посланик.

Јоковић каже да је концепт експертске Владе направљен под притиском и да је постао неодржив.

Било је низ покушаја да дође до реконструкције. Самим тим сви су се сложили да су за рекострукцију. Сама смјена Лепосавића показала је да нешто није у реду, казао је Јоковић.

Говорећи о јучерашњем састанку, Јоковић је истакао да су сви сагласни да је вријеме за промјену.

сим једног посланика, нико ту Владу није бранио. Сви су били за реконструкцију или избор нове Владе, казао је Јоковић.

Подсјетио је да је ДФ дао рок пет дана странкама парламентарне да се изјасне за избор нове владе, а 30 дана да се постигне договор.

-Оно што је ДФ подвукао је да су предлози о реконструкцији Владе и статуса qуо су неприхватљиви. Остаје једино избор нове Владе или пријевремени парламентарни избори, казао је он.

Сматра да избори не би ријешили много тога.

Демократска партија социјалиста засигурно би имала значајан пад, док би партије парламентарне већине имале мандат мање или више, али опет би сви сјели за исти сто. Ако би сјели за исти сто, а не можемо се сада договорити, ко гарантује да бисмо се тада договорили, казао је предсједник СНП-а.

Сматра да је најгоре што би се још једна година изгубила ни за шта.

Мислим да су све партије у овом тренутку свјесне тога и да је то посљедње нешто за њих. Мени је ближа опција да ће бити избор нове Владе, казао је Јоковић.

Избори не могу бити легитимни док се не изабере ДИК

Говорећи о локалним изборима, казао је да је мишљење свих који мисле добро Црној Гори да су избори у једном дану, како не би сваких пола године имали изборе.

Читава сљедећа година била би изборна. Кад су избори увијек испливају приче које стварају подјеле. Поново стаје економија. Не би требало да Црна Гора буде нон стоп под тензијама, казао је он.

Сматра да би сви избори у 17 општина могли бити обједињени.

-Није искључено да се направе општински избори и да се одржавању сваке четири године и да сви знамо да су локални избори сваке 4 године. Једини изузетак би био ако би нека оштинска власт пала прије те четитри године. Онда би се бирала управа за три, двије или колико година има до заједничких локалних избора, објаснио је Јокић.

Сматра да је ризик што нема сада Државне изборне комисије.

-Не видим како би избори без изабране изборне комисије били легитимни, казао је он.

Сматра да би озбиљан искорак био да се консензусом донесе одлука да се сви избори одржавају у једном дану.

Најновији чланци

ДФ: Хроника пропасти 13-јулске награде, признање за средњошколског писца -хушкача на Србе!

Режим Ђукановића је и досад злоупотребљавао институт Тринаестојулске награде чашћавајући њоме своје вјерне полтроне за изузетне домете у слијепом слуганству и послушништву , али...

Награде, заграде и домаћа апокалипса: Када 12-ти прождере 13.јул!

Пише: Иван Милошевић Буран јучерашњи дан! Судећи према добитнику 13-јулске награде рекло би се да славимо 12., а не 13 јул. Тога 12. јула формирана...

Миљан Станишић: „Братоубилачки и грађански рат у Црној Гори 1941. године“ (10)!

Пише: Миљан Станишић УЛОГА КРАЉЕВСКИХ ОФИЦИРА У УСТАНКУ ЈЕ БИЛА ЗНАЧАЈНА Непостојање или слабо функционисање система команди, неорганизованост, непланирање и некоординисаност, лоше процјене и сл. биле...

Студија Миљана Станишића скренула пажњу јавности: Књига коју смо чекали 80 година!

Књига Миљана Станишића „Братоубилачки и грађански рат у Црној Гори 1941. године“, скоро је  угледала свјетлост дана и дистрибуира се уз дневну новину „Дан...

ПОЛУФИНАЛЕ ВИМБЛДОНА: СРПСКИ ВИТЕЗ НОВАК ЂОКОВИЋ!

Који је враг Новаку Ђоковићу! Доведе те до очаја, а онда до тријумфа! То не може свако, за то човјек треба да се роди...