Насловна Почетна СЛУЧАЈ ВЕЛИКА, "ВИЈЕСТИ" НА АНТИСРПСКОМ ПУТУ: Скривају Албанце и муслимане из Плава...

СЛУЧАЈ ВЕЛИКА, „ВИЈЕСТИ“ НА АНТИСРПСКОМ ПУТУ: Скривају Албанце и муслимане из Плава и Гусиња, измишљају четнике!

Пише: Донко Ракочевић
Свакакве подметачине су правиле црногорске телевизије, али ово што је данас, у извештају из Велике, направила новинарка ТВ Вијести, Алиса Хајдарпашић, граничи се само са Гебелсовим дјелима, и спада у један од најпрљавијих потеза у историји црногорског новинарства. Наиме, она је у извештају казала да су злочин направиле јединице Принц Еуген и Скендербег, „док историјски извори кажу да је у покољу учествовала и једна четничка јединица“.
Гдје Алиса пронађе те историјске изворе?
У ниједној од бројних књига о овом покољу, па ни у онима које су радили црногорски историчари изразито антисрпске оријентације, не помињу се четници! Нити их помиње иједан од сведока овог стравичног догађаја.
Највећу грађу из архива је прикупио пок. Бранко Јокић, новинар ТВЦГ и словеначког Дела, и нигде се ни у његовим књигама не помињу четници! Џавид Шабовић, бивши посланик СДП.а, у документарцу који је радила Тања Живаљевић са ТВЦГ, поштено је признао да су у злодјелима у Велики учествовали и плавски муслимани, те изразио жаљење у име муслиманског народа. И ни он није помињао никакве четнике. Нити ауторка филма, Тања Живаљевић, која би то са задовољством урадила да је нашла икакаву индицију о учешћу четника у геноциду у Велици.
Нема никакве логике да су четници сарађивали са муслиманско-албанским јединицима, напротив, таманили су се међусобно, поготову на том подручју.
Прегледао сам и њемачку архиву, у којој сам пронашао и на десетине страшних фотографија, и тамо наравно нема помена ни о каквим четницима, ни на фотографијама ни у извештајима са терена.
Шта рећи после свега, Алиса (у земљи чуда), мора да понуди јавности те њој знане историсјке изворе, или да се извини јавности, посебно Величанима. У супротном, имам право да сумњам да се у изради овог извештаја руководила мржњом према српском народу.

Најновији чланци

ПОУКЕ: Гусле сачувале српску историју и увеле Србе у Европу!

Све до друге половине 18. века и почетка епохе романтизма у европској култури, српска народна књижевност, уметност и традиција налазиле су се у сенци...

МОНТЕНЕГРИНИМА СМЕТА „ВЕСЕЛИ СЕ СРПСКИ РОДЕ“, АЛИ НЕ ВИДЕ ПРОСЛАВЕ ВЕЛИКЕ АЛБАНИЈЕ СА ДЈЕЛОВИМА ЦРНЕ ГОРЕ!

Уз поруке посвећене јединству Албанаца на простору Балкана, заставе црвене боје са црним двоглавим орлом преплавиле су централне тргове у Приштини, у дану када...

ГРАЂАНИ ЦРНЕ ГОРЕ ТАОЦИ ДПС-А: Милово иживљавање и Милојкова немоћ!

Пише: Иван Милошевић Црна Гора је у раљама ДПС-а! Иако је ДПС изгубио изборе, полуге моћи бившег режима су толико моћни да се од њих...

МИТРОПОЛИТ АМФИЛОХИЈЕ: Православље је посна вјера!

Православна вјера је посна вјера. Пост, исповијест, молитва и помирење с Богом и с ближњима је нешто што је изузетно битно за човјека, првенствено...