Насловна Политика Славен Радуновић: Овога нема нигдје, премијер остао без подршке онога ко га...

Славен Радуновић: Овога нема нигдје, премијер остао без подршке онога ко га је изабрао, али се прави Енглез!

-Надам се да ће разум да побиједи и да ћемо са овом већином која је остварила побједу на парламентанрим изборима прошле године направити нову владу, јер друге опције су већ покушане – казао је у Јутарњем програму Телевизије Црне Горе посланик Демократског фронта Славен Радуновић.

Он је казао да су покушали с овом Владом, дали су јој шансу, али се “није показала како треба”.

Дали смо шансу реконструкцији, УРА је највише инсистирала од свих да све остане по старом, па и ако има реконструкције да ту опет улазе неки нови људи непознати, опет људи који немају одговорност неког ко је изабран на изборима. Кад кажем да немају одговорност, морају грађани да схвате да су само два човјека из Владе учествовала на изборима, то су премијер Здракво Кривокапић и потпредсједник Владе Дритан Абазовиић. Сви остали су дошли с актовкама, што год да ураде, дорбо је ако добро ураде, остаће запамћено, ако ураде нешто лоше узму ону актовку и врате се на стари посао, а нама који смо их гласали у Скупштини за министре остаје да се правдамо грађанима на изборима. Ту ситуацију морамо да промијенимо, истакао је Радуновић.

Рок од 30 дана је, према његовим ријечима, дефинисан јер не смију да троше вријеме грађана.

Имамо ситуацију да практично парламент не функционише, ради се о политици – не постоји други начин да засутавимо неке акције ове Владе које нам се не чине како треба осим да их блокирамо и да их натјерамо да разговарају, рекао је Радуовић.

Ту, додаје, мисли и на оне који подржавају ову Владу, односно на колеге из УРЕ.

То је та могућност коју нам нуди парламентарни систем и треба што прије да дођемо до рјешење, какво год, јер статус qуо апсолутно не одговара никоме, категоричан је Радуновић.

Што год да се деси, нек се деси што прије.

-То је наш разлог да се вријеме не троши, казао је Радуновић.

Рок за изјашњење је петак. Постоје, према његовим ријечима, од понедељка неформални разговори, али не би оптрећивао јавност с стим.

Један је што могу да покварим разговор, а други што није коректно, навео је Радуновић.

На питање очекује ли да ће послије посјете специјалног изасланика Габријела Ескобара добити понуду коалиционих партнера одговорио је да свако очекује одговоре до петка, а да да ли ће утицати: “Знајући политичку ситуацију у Црној Гори, вјероватно хоће на неке”.

На питање што ако не буде договора у наредних 30 дана и хоће ли бити избора одговорио је: “Највјероватније да хоће”:

-Из простог разлога што ово овако не може да опстане. Нема шансе да је ико више спремам у ДФ-у, а мислим и у Демократској Црној Гори, да трпи уцјене два или три посланика који једноставно из разлога што знају да без било којег посланика ова власт не може да опстане или да се сруши, они то злоупотребљавају и кажу: “Ово нам одговара овако, ми смо себе угурали у Владу, ми се питамо 10 пута више него што су нам грађани дали снаге и хоћемо да ово овако остане”. Овако неће остати. Видјећемо која ће да буде опција. Продужење блокаде парламента једна је од опција и то значи да се ништа у Црној Гори не може завршити док се не дозову памети и свијести они који политички одлучују у Црној Гори, навео је Радуновић.

У било којој демократској држави премијер би, додаје, одавно поднио оставку зато што је остао без подршке.

Такав случај је незабиљежен уопште у европској пракси да је неко остао без подршке онога ко га је изабрао и прави се да је све у реду. Избори су опција, уколико нема договора, онда има избора. Убједљиво најлакши излазак из ове кризе и најмилији ДФ-у је да постојећа већина без изласка на изборе донесе одлуку у складу са оним потребама Црне Горе које су се показале у претходној години. Нисмо могли да направимо реконструкцију јер је било опструкција да не могу политичари да уђи у Владу. Ми не желимо исту овакву Владу. Квази експерт умјесто старог квази експерта нам треба. Остају двије опције, нова влада или нежељени избори. Можда неком и буду жељени избори. Демократска партија социјалиста апсолутно нема никакву шансу да се врати на власт, оцијенио је Радуновић.

Најновији чланци

Упокојио се Светислав Домазетовић

Данас се упокојио Светислав Домазетовић. Престало је да куца срце пријатеља и сарадника овог портала и мене лично.  Памтићу Светислава по бриљантним политичкими животним запажањима...

СРПСКО ЛИЦЕ ПОДГОРИЦЕ – „ВАРВАРИ“: Развили натпис посвећен палим Србима у Бањској!

Навијачи домаћег тима "Варвари" су на синоћњој утакмици Будућност-Младост истакли натпис  са именима убијених Срба на Косову. Они су у 28. минуту раширили транспарент са именима...

СРАМОТА: Одмаралиште на Веруши пропада!

Чувено дјечје одмаралиште на Веруши овог љета није било отворено за најмлађе. Неисправна вода, неулагање, девастација природе - највећи су изазови са којима се...

ЈЕЛЕНА БОЖОВИЋ: По први пут попис ће се одржати у атмосфери слободе!

-Не постоје објективни разлози да се попис становништва одложи, изјавила је за ТВ АДРИА посланица коалиције За будућност Црне Горе Јелена Божовић. Она истиче важност...

БАЊСКА: „Нетко беше Страхињићу бане“!

Пише: Мухарем Баздуљ, књижевник и новинар Нешто уочи формалног проглашења независности од стране албанских власти из Приштине, Дејан Јовић је у једном тексту понудио оригинално...