Насловна Политика Скупштина: Небојша Медојевић више није посланик, циљ владе није рушење ДПС-а, него...

Скупштина: Небојша Медојевић више није посланик, циљ владе није рушење ДПС-а, него ДФ-а!

Лидер ПзП-а Небојша Медојевић поднио је данас оставку на посланичко мјесто у Скупштини Црне Горе. Након тога, Скупштина је констатовала његову оставку, чиме му предстаје мандат посланика. О томе ће бити обавијештен ДИК, ради попуне упражњеног посланичког мјеста.

На конференцији за медије Медојевић је саопштио и да је одлучио да повуче његове амандмане на буџет.

Тиме су се стекли услови да ја испуним своје обећање које сам дао приликом избора Владе. Ја данас подносим оставку на посланичко мјесто у парламенту, навео је Медојевић и потписао одлуку о томе.

Медојевић каже да нема информације да је постигнут договор са митрополитом СПЦ Јоаникијем око гласања за буџет и реконструкције Владе.

Раније данас медији су објавили да је нови митрополит црногорско-приморски Српске православне цркве Јоаникије Мићовић посредовао је у договору између Здравка Кривокапића и Демократског фронта по коме ће ДФ гласати за буџет, а заузврат ће премијер отворити преговоре о реконструкцији Владе.

Медојевић подсјећа да није присуствовао вечери код митрополита Јоаникија, као и да није ни био позван. Не зна, како додаје, за било какав договор Андрије Мандића и Милана Кнежевића са митрополитом.

Штетно је мијешања цркве у политичке прилике у Црној Гори, казао је Медојевић и подсјетио да је то његов став од раније.

Истиче да се црква, којој и сам припада, некоректно однијела према ДФ-у, јер су, како каже, јасно стали на страну других партија, током локалних избора у Никшићу и Херцег Новом. Он каже и да је ДФ спреман да испоштујемо сваки захтјев СПЦ, који се односи на статус и положај цркве у Црној Гори.

Не слажем се да било која црква утиче на изгласавање буџета или било каква кадровска питања или избор Владе, казао је Медојевић.

Он је казао да ће посланици гласати за буџет који је, како је рекао, мртво рођенче.

Ово је неозбиљна и неодговорна Влада, склона тајним пословима и рекао бих корупцији, рекао је Медојевић.

Он је казао Влада Здравка Кривокапића “без грешке води земљу у банкрот”. Према ријечима Медојевића, Влада није одрадила ништа на реформи социјалне политике.

-Влада је спојила Министарство финансија са Министарством социјалног старања што не постоји нигдје у свијету, нагласио је Медојевић.

Он сматра да први потез Владе треба да буде увођење ванредног стања и укидање законских норми које штите организовани криминал.

Медојевић је рекао да Влада спољну политика у континуитету ослања на ону коју је водио „режим Мила Ђукановића“.

-Ми смо ту дебело преварили бираче. Генерално речено, ова Влада је за шест мјесеци показала да није реформаска и да није Влада дисконтинуитета, истакао је он.

Медојевић је казао да је циљ Владе рушење ДФ-а и чување Ђукановића.

ДФ неће ово посматрати мирно. Ово је Влада континуитета која Црну Гору уводи у један дебакл, поручио је Медојевић.

Најновији чланци

Срамна биографија „народног хероја“: Сви злочини Саве Ковачевића!

Сава Ковачевић био је тзв. партизански командант Никшићког НОП одреда, а касније је именован за команданта Оперативног штаба НОП за Херцеговину. Команда „штаба“ била...

Јован Маркуш: Маузолеј на Ловћену – „симбол“ победе над Српством!

-Када је срушен гроб Његошев, црква Светог Петра Цетињског, почеле су да ничу капелице по Црној Гори по угледу на његов. Прву је направио...

Анализе, Миљан Станишић: Политичка злоупотреба Љуба Ћупића!

Пише: Миљан Станишић Свједоци смо да се име Љубомира Љуба Чупића злоупотребљава у скаредне политиканске игре од стране бившег ДПС режима, који користи скорашње непримјерено...

Срамни притисци ДПС-а: За данашњу причу о Лепосавићу ангажовали и „Мајке Сребренице“!

Преко грађанске инициаjтиве 21.мај Скупштини, Влади и јавности Црне Горе отвореним писмом су се обратили Мунира Субашић предсједница Покрета мајки енклава Сребреница и Жепа...

Дошло вријеме за повратак стријељаних предака: Отворити словеначке јаме партизанског вампирског пира!

Пише: Иван Милошевић Читам шта су причале присталице ДПС синоћ улицама Подгорице и читам како су носили неке црвене траке које симболизују крв војника палих...