Насловна Магазин Сјутра почиње масовна вакцинација: Без пријаве по своју дозу!

Сјутра почиње масовна вакцинација: Без пријаве по своју дозу!

Директор Дома здравља Подгорица Данило Јокић рекао је да је апсолутно све спремно за масовну вакцинацију против вируса корона, која би требало да почне сјутра у раним сатима. Масовна вакцинација, како је рекао, почеће кинеском Синофарм вакцином. Јокић је у Јутарњем програму ТВЦГ рекао да је обавеза грађана да се идентификационим документом упуте према вакциналном мјесту како би примили своју прву дозу вакцине.

На питање има ли неки услов за пријаву и приоритет у вакцинацији, Јокић је рекао да је договорено да се отворе сви вакцинални пунктови од осам сати, те да нема потребе да се грађани пријављују телефоном.

Дакле, да се упуте на вакцинално мјесто, да приме своју дозу вакцине са идентификационим документом. Предност при вакцинацији имаће они грађани који су се пријавили у претходном периоду. Молио бих грађане да имају разумијевање, рекао је Јокић.

У Црној Гори, како је рекао, има 35 центара за вакцинацију, те 140 вакциналних пунктова.

Што се тиче Подгорице, имамо Музички центар, Спортски центар Морача, сјутра се отвара Универзитетски центар, и замолио бих млађу популацију, пошто је то Универзитетски центар, да се упуте тамо за прву дозу вакцине. Имамо четири пункта у Војно-медицинском центру и алтернативне пунктове који постоје у домовима здравља, појаснио је Јокић.

Први човјек Дома здравља Подгорица каже и да ће на сваком пункту бити по један љекар и медицински техничар: “Значи 140 љекара у првој, исто толико у другој смјени”.

Грађани ће, каже он, у врло кратком периоду имати могућност да бирају вакцину, напомињући да не очекују велики број доза Фајзера.

Људи који нијесу одболовали болест нема потребе да ризикују, упозорио је Јокић.

Најновији чланци

Епископ Јоаникије у Острогу: Космет је наше духовно огњиште!

-Страдално, али славно и благословено Косово и Метохија, је наше духовно огњиште, и са њима држимо, као што смо увијек држали јединство са са...

Обиљежен Дан ВРС, Додик: Војска Српске свијетли образ Срба!

Служењем парастоса погинулим борцима Војске Републике Српске и цивилним жртвама одбрамбено-отаџбинског рата у касарни "Козара" у Бањалуци обиљежен је 12. мај - Дан ВРС...

Након вишемјесечних (д)оговарања: Усвојени тужилачки закони, Катнић и Станковић да мало одморе!

Скупштина Црне Горе усвојила је измјене и допуне Закона о државном тужилаштву. За измјене тог закона гласало је 41 посланик власти. У вријеме гласања...

Милан Кнежевић: Ново тужилаштво ће морати да отвори Милове рачуне, утврди чија је вила на Горици и како ДПС пере паре!

Милан Кнежевић, посланик ДФ-а, сматра да су новим законима о тужилаштву отворена врата за правду. -Ону правду које смо толико били жељни, а сви смо...