Насловна Вијести Свијет Сергеј Шојгу: Операције у Украјини планирају се у Вашингтону и Лондону!

Сергеј Шојгу: Операције у Украјини планирају се у Вашингтону и Лондону!

У НАТО нико нема сумње да ће Русија остварити све циљеве своје специјалне операције у Украјини, рекао је Сергеј Шојгу на Московској конференцији о међународној безбедности.

Министар одбране РФ додатно је нагласио:

Напори НАТО имају за циљ да продуже агонију режима у Кијеву. Истовремено пропадају планови Запада да постигне стратешко и економско слабљење Русије. Долар није достигао плафон од 200 рубаља, како је предвидео председник САД, руска економија је издржала“.

Шојгу је нагласио да су губици украјинске армије и територијалне одбране огромни и да кијевско руководство крије стварне бројке.

У наставку је рекао да се улога Кијева у западној тактици ратовања своди на снабдевање људством као потрошним материјалом.

Снабдевање Кијева НАТО-оружјем значи да одговорност за његово нехумано коришћење против цивилног становништва у Донбасу и на ослобођеним територијама сносе земље Запада. Операције оружаних снага Украјине, нагласио је Шојгу, планирају су у Вашингтону и Лондону. Не само да Украјинци координате циљева за ударе добијају од западних обавештајних служби, већ се и унос тих података у системе наоружања врши под пуном контролом западних стручњака.

Руски министар је посебно указао да је специјална војна операција Оружаних снага Русије разбила је мит о „супероружјима“ која Запад испоручује Украјини, а које су наводно способна да преокрену ситуацију на фронту:

-У почетку се радило о противоклопним системима Џевелин и некиј „јединственим дроновима“. Недавно су западњаци за супероружја прогласили и америчке ракетне системе ХИМАРС и хаубице великог домета М-777. Међутим, наша војска и та оружја такође меље у борбама, па немају значајнији утицај на њихов исход. Нама за победу није потребно нуклеарно оружје.

„Насупрот томе, истакао је Шојгу, руско оружје у биткама потврђује своје најбоље квалитете“.

Додао је да Русија проучава заробљено западно оружје: „Пажљиво проучавамо трофејне узорке. Узимамо у обзир карактеристике и њихове специфичне квалитете како бисмо унапредили методе вођења борбених дејстава и повећали ефикасност свог наоружања“.

Министар одбране РФ рекао је и да се у Украјини Русија суочава са удруженим снагама Запада које контролишу вођство те земље у хибридном рату.

Факти.орг

Најновији чланци

video

Краљевина Југославија: Зашто је убијен српски краљ?

Ко је извршио убиство српског краља и зашто? Како је краљ планирао да се се супростави надолазећој опасности од нацистичке Немачке? Који су разлози...

Израел: Новак Ђоковић освојио турнир у Тел Авиву!

Новак Ђоковић освојио је турнир у Тел Авиву! Није играо спектакуларно, таман колико треба да освоји турнир и ко зна који пут покаже планети...

Разоткривања: Свето-јеронимска афера 1901. године или претварање Срба у Хрвате!

Пише: Саша Недељковић, члан Научног друштва за историју здравствене културе Србије Срби католици у српским земљама били су на удару римокатоличких клерикалаца. Први хрватски католички конгрес...

Милан Кнежевић: Да испушимо по једну!

Један од лидера Демократског фронта и предсједник скупштинског Одбора за безбједност и одбрану, Милан Кнежевић, прокоментарисао је хапшење директора Управе прихода и царина Рада...

Мило Први истрчава: Док се Америка нећка, шеф ДПС-а позвао Украјину у НАТО!

Предсједник Црне Горе Мило Ђукановић и предсједници још осам држава чланица НАТО савеза Централне и Источне Европе, осудили су данас заједно руску анексију украјинских...