Насловна Колумне Састанци и растанци: Мини Дејтон у Богетићима или на кафи код Оливере!

Састанци и растанци: Мини Дејтон у Богетићима или на кафи код Оливере!

Пише: Иван Милошевић

Уколико ће и остали састанци представника владајућих странака и премијера имати епилог попут овог синоћњег, онда би било боље да се уопште више не састају. Па, ту се синоћ божје зоре није знало, односно нико не зна ко ту коси, ко воду носи, односно ко пије, а ко плаћа?

Прво се учинило да су Милан, Владо и Дритан против Здравка, али је потом Здравко рекао да Дритан није са Миланом и Владом, него да је Дритан са њим, потом је Милан објавио фотографију са Дританом, због које је, наводно, Здравко љут. Дритан се за сада није оглашавао, али очигледно да и он има шта да каже и да ће ускоро рећи да ли је са Миланом или Здравком. Здравко није рекао ко је у овој расправи (свађи) са њиме, можда је Сергеј или Тамара и таман када је мислио да то каже и лупи шаком о сто, Здравко је напустио преговоре и повукао се у своје одаје!

Милану и Владу, а и Дритану, који није био ту, али као да је био, јер су га сви помињали, није остало ништа друго него да сачекају нови дан, ваљда је јутро паметније од вечери, да виде да ли је Здравко стварно против њих или су они против њега? Чим се Здравко повукао у своје одаје на сцени су ступили нови играчи. Одједном су на велика врата преговора владајућих странака са премијером упали Мило и Алекса, али и Оливера. Изгледа је Оливера окупила Мила, Здравка и Алексу, јер јој треба командант војске од 2500 војника. И то јој баш треба у тренутку када је Мило рекао Здравку да је велеиздајник и да продаје државу другој држави, а Здравко је оптужио Мила да његов савјетник кује завјеру против државе и вуче конце са комитама и путним блокадама и рокадама.

Међутим, Здравко и Мило код Оливере то нијесу помињали, барем не јавно, док се о кулоарима ништа не зна, а ваљда ће се сазнати, него су дубили војне тајне, договарали се о снабдјевању војних ресторана и распореду војних патрола. Алекса је све то мирно посматрао и сложио се са свиме о чему су се сложили Здравко и Мило, док је Оливера све то пажљиво биљежила. Велико је питање да ли би се уопште и знало да су Мило, Здравко и Алекса били код Оливере, да Милан није поменуо да се Здравко тајно састаје са Милом. У том тренутку, састанак код Оливере постао је јаван и Оливера је обзнанила да су сви поменути били код ње на енглеском чају и да је договорено да ће се састанак наставити како би се изабрао командант војске од 2500 војника.

И у свим тим јавним, тајним и осталим преговорима, договорима, сусретима, састанцима, растанцима, катанцима и осталих комуникација са крчмаром или без њега, комите са улица су се повукле и послали помирљиве тонове да смо сви браћа и да нећемо ваљда да се бијемо! А јуче су најављивали да ће Црна Гора горјети и да неће бити мира док се издајничка и четничка влада не уклони са власти, а главни њихов командант не поднесе оставку. Међутим, стање на „ратишту“ се промијенило, одједном је дошло до прегруписавања главних јединица, као да је дошло до неког мини Дејтона у Богетићима, па су они отишли кућама. Е, сад нико не зна да ли је на смиривање „ратишта“ у Богетићима одлучивао састанак код Оливере или могућа офанзива Милана, Дритана и Влада на Здравка, односно одлазак Здравка у своје одаје из којих је он обзнанио да Дритан није са Миланом и Здравком, него да је са њиме!

Углавном, комите више неће до даљнег на улице, а никоме није јасно ко ће од Милана, Здравка, Дритана, Мила и Оливере, потписати договорено примирје у Богетићима и да ли је на њега имао утицај Мило или Дритан, односно Здравко или Милан! Још је чудније за преговоре да нигдје јавно није саопштено да је Здравко повукао своје тезе о Фојербаху, пардон одлуке о пребивалишту и бивалишту, иако су комите поводом тога направиле растаначки перформанс и покупили се за Никшић. Ко је комитама дојавио да су тезе о Фојербаху, пардон још једном, одлуке о бивалишту и пребивалишту, повучене и ко је одлучио да се свијет не мијења револуцијом него састанцима без крчмара и мини Дејтоном, још увијек није јасно, али биће јасно данас, а можда и неће! 

У читавој овој комедији чуо се један разумни глас и предлог. Андрији је све ово прекипјело, па је позвао главне актере косовског и предкосовског циклуса нове власти, Здравка и Влада да се помире и да тиме не љуљају и доводе у питање резултате 30. августа! За сада на његов позив на помирење није нико одговорио! Дошли смо, дакле, до тога да једино разуман потез нико не потеже нити размишља о њему! У Бога се надам да је јутро паметније од вечери и да ће већ данас Андријин предлог Здравку и Владу имати ко да чује!

Живо ме интересује овај мини Дејтон из Богетића. Хоће ли ми ко рећи да ли га је било или га није било или се одлаже и ко се са њиме слаже или не слаже? Ништа ми није јасно, па се враћам на 30. август. Ваљда ће ми након тога све бити јасније. А можда и неће! Има ли ко овдје да упали свијетло, ништа не видим или ми се чини да не видим. Мрак је, а можда и није! Читам Канта, али ни њему, каже, ништа није јасно!

Најновији чланци

Епископ Јоаникије у Острогу: Космет је наше духовно огњиште!

-Страдално, али славно и благословено Косово и Метохија, је наше духовно огњиште, и са њима држимо, као што смо увијек држали јединство са са...

Милан Кнежевић: Ново тужилаштво ће морати да отвори Милове рачуне, утврди чија је вила на Горици и како ДПС пере паре!

Милан Кнежевић, посланик ДФ-а, сматра да су новим законима о тужилаштву отворена врата за правду. -Ону правду које смо толико били жељни, а сви смо...

Обиљежен Дан ВРС, Додик: Војска Српске свијетли образ Срба!

Служењем парастоса погинулим борцима Војске Републике Српске и цивилним жртвама одбрамбено-отаџбинског рата у касарни "Козара" у Бањалуци обиљежен је 12. мај - Дан ВРС...
video

Данас је СВЕТИ ВАСИЛИЈЕ ОСТРОШКИ ЧУДОТВОРАЦ!

Не само рођење, дјетињство и младост, него и многе касније године живота Светога оца нашега Василија, допуштењем Божијим, остадоше скривени у времену, тек нејасно...

Матија Бећковић о нападима на познатог нобеловца: Фокусирајте се на позитивно! Живио Петер Хандке!

Академик Матија Бећковић рекао је да је нобеловац Петер Хандке на својој кожи осјетио како је Србима, те да је одлуку да буде сапатник...