Насловна Почетна Самосвјесни ДПС-овац из Босне: Руси "разваљују" Балкан, нешто "смрди" - Мило да...

Самосвјесни ДПС-овац из Босне: Руси „разваљују“ Балкан, нешто „смрди“ – Мило да објасни Западу шта се дешава!

Само се питам зашто предсједник Црне Горе не одржи предавања по западном свијету, посебно у Америци, Британији и Њемачкој уз присуство свих медија и објасни тренутну промашену зпадну политику на Балкану. Ако запад не заустави овакву политику својих изасланика на Балкану бојим се да улазимо у веома неизвјестан период гдје ће Русија са својим утицајем имати чврсте темеље у Српском свету на Балкану који излази на Јадранско море, каже за ЦдМ Ерол Рамусовић предсједник Скупштине Сената привреде ЕУ у БиХ и члан удружења грађана поријеклом из Црне Горе поводом тренутних дешавања у региону.

-Нешто је нејасно на Балкану. Можда се ради о тактичким потезима, како рече амерички изасланик за Балкан Габриел Есцобар, које ми не разумијемо. Могуће је то, да су наивни и Бошњаци и Црногорци и Албанци, а да Ескобар једини разумије менталитет овдашњих народа, а посебно Срба, истиче он.

Пред очима, додаје Рамусовић, нам се распада све што је запад градио овдје посљедњих 30 година, и расте утицај Србије која је под контролом Русије.

-Руси разваљују Балкан на очиглед Запада. Алал вера Русима како успијевају чврсте западне партнере Албанце, Бошњаке и Црногорце окретати против запада. Резултат је да Срби никад неће бити прозападни, а запад губи симпатије међу досадашњим партнетима. Нешто смрди, што би рекли ми на Балкану, наглашава он.

Према његовим ријечима, можемо данас видјети на сцени раст руско-српског свијета који користи недовршену и недоречену крилатицу звану Отворени Балкан.

Ми смо мислили до сада да познајемо себе, и једни друге, а сад нам неки са запада објашњавају да се ми уствари не познајемо. Још да нас почну подучавати нашем језику, музици и култури. Можда да нам објасне да нису Дрином пливали лешеви побијених Бошњака 1941. године нити да је у Сребреници почињен геноцид над дјечацима и мушкарцима муслиманима 1995. године. Требамо заборавити под чијом командом је рушен Вуковар, Сарајево, Дубровник и ко је протјерао Албанце с Косова 1999. године, истиче он.

Институције Црне Горе и Босне и Херцеговине, примјећује Рамусовић, запосиједају руски ђаци и то уз дозволу запада који има контролу у БиХ.

Бошњаци су поново наивни, у Босни траје борба за власт а игнорише се права стварност. У Босни су Човић и Додик константа 20 година, само се Бошњаци мјењају. Када се говори о корупцији спомињу се углавном Сарајево и Подгорица, а у Београду и Бања Луци цвјетају руже посађене у европске вриједности. Испада да је београдска политичка сцена је примјер поштеног друштва без корупције, сматра он.

Амбасадор Јоханн Саттлер, тренутни шеф Делегације Европске уније у Босни и Херцеговини и специјални представник Европске уније у Босни и Херцеговини радио је за издавацку кућу СТИРИА ВАЗ – Аустриа у Србији гдје је развио одличне везе са тамошњим политичким врхом. Његове активности на примјени европских вриједности у БиХ су невидљиве.

С друге стране у Црној Гори је дозвољено разваљивање прозападног система у посљедње три године да би се кроз посљедње локалне изборе на веома перфидан начин инсталирале општинске и градске управе по мјери Београда, наводи Рамусовић.

Једноставно, сматра, Црна Гора се отима од својих грађана.

Сада се буде сви они који су видјели шта се направило у Црној Гори па због тога садашња смијењена Влада не дозвољава расписивање ванредних избора. Један дио незрелих Бошњака и Црногораца у Црној Гори доприноси оваквом стању. Само се питам зашто предсједник Црне Горе не одржи предавања по западном свијету, посебно у Америци, Британији и Њемачкој уз присуство свих медија и објасни тренутну промашену зпадну политику на Балкану. Ако запад не заустави овакву политику својих изасланика на Балкану бојим се да улазимо у веома неизвјестан период гдје ће Русија са својим утицајем имати чврсте темеље у Српском свету на Балкану који излази на Јадранско море, поручио је Рамусовић.

Истиче да оно што се у рату није могло остварити данас се реализује кроз новонастале процесе.

Ако то не виде сви Бошњаци, Црногорци и Албанци уз помоћ оних снага са запада који ово разумију, биће касно. Или је можда све што гледамо дио новог свјетског поредка који ми не разумијемо? Видјећемо, закључио је Рамусовић.

Најновији чланци

Драган Бојовић (ДФ): Формирати нову владу, постојећа левитира!

Потпредсједник ДНП-а и посланик ДФ-а у Скупштини Црне Горе Драган Бојовић, позвао је још једном све чланице парламентарне већине од 30. августа да се...
video

У „Аеродромима“ весело: Маида Муратовић, турбо фолк пјевачица, постала члан ПР тима!

Турбо фолк пјевачица Маида Муратовић нови је члан ПР тима Аеродрома Црне Горе, пише Портал Стандард. Муратовић,према незваничним сазнањима Стандарда, кадар је Грађанског покрета УРА. Из...

Због Русије: Новинарска удружења из Норвешке, Финске, Данске и Исланда повлаче се из Међународне федерације новинара!

Удружења новинара из Норвешке, Финске, Данске и Исланда јуче су саопштила да се повлаче из Међународне федерације новинара (ИФЈ) због, како су навели, присуства...

Тања Фајон на радном задатку: У Словенији открила два шпијуна – наравно, руска!

Министар спољних послова Словеније Тања Фајон потврдила је данас да су два страна држављана оптужена за шпијунажу припадници руске обавјештајне службе. Фајонова је навела да...

Америка педаљ мога села: Бечић и Ник схватили – избори се добијају у Вашингтону!

Пише: Иван Милошевић Јуче Алекса, данас Ник Ђељошај, сјутра већ ко зна ко, али ови наши политичари се не ваде из Вашингтона! По томе колико...