Насловна Колумне Ратне празне трубе ДПС-а, Мило као Загор и Велики Маниту: Чико, бранићемо...

Ратне празне трубе ДПС-а, Мило као Загор и Велики Маниту: Чико, бранићемо се свим средствима!

Пише: Иван Милошевић

Овај ДПС је као неки лик из стрипова о Загору и одбрани Дарквудске шуме.

– Избаците страх из срца синови Манитуа! Велики Дух ме није послао на земљу да бих вас казнио, него да бих вам показао прави пут, како бих вам указао на мудре одлуке. За-гор Те-Неј је моје име, а ова секира је мој знак! Не заборавите то, говори на једном мјесту Загор.

Таман нешто слично саопштили су јуче из предсједништва ДПС-а под предсједавањем лично Загора или Духа са сјекиром. Окупио је наш Загор своје полтроне, пардон вјерне пријатеље, попут Чика, Тонка и поглавице Мохавка, Многооког и након консултација са Манитууом, одлучио да ће своју Дарквудску шуму бранити свим средствима. И то од измишљеног непријатеља, лудог научника Хепингена, кога у нашем случају глуме Срби. Сви елементи стрипа су ту, Загор (Мило) је обукао црвени костим са црвеном мајицом у чијој је средини на жутој позадини орао раширених лкрила и одбрана Дарквуда може да почне. Интересантно да и Загорове боје одговарају бојама данашњег Монтенегра!

Не знам због чега ме је јучерашње саопштење ДПС-а подсјетило на Загора, али након његовог ишчитавања вратио сам се у тинејџерске године када сам ујутру чекао испред трафике да купим „Загора“ и да у мраку своје собе ишчитам нову авантуру Загора и његових јунака. И ова саопштења ДПС-а ми личе баш на те Загорове авантуре и маштовите згоде и незгоде Серђа Бонелија и Галијена Ферија. Мислим да је први број тог стрипа носио име „Насиље у Дарквуду“! Таман је ДПС јуче нешто слично најавио у свом феуду, односно Дарквуду и то ријечима да ће се против посрбљавања борити свим средствима. И наравно, одмах након што је Загор у договору са Великим Манитуом договорио одбрану своје шуме, јавио се Чико у лику новокомпонованих комита који су позвали грађане на отпор, јер било је доста чекања! Домаћи Загор и Чико су, дакле, открили карте, припремили план одбране Дарквуда и кренули у акцију. Једна у низу заказана је за данас у 11 сати!

Ипак, да се вратимо из стрипа у садашњост. ДПС и њен диктатор полако, али сигурно, клизе у просторе вулгарне политичке радикализације, гдје није искључено и изазивање сукоба. Јер, како другачије протумачити оно да ће се бранити свим средствима и позивање грађана на отпор! Мора да су претходник дана имали сусрете са Ником Ђељошајем, једним од Загорових, пардон Милових пријатеља, који им је из искуства објаснио како се то ради. 

ДПС је овога пута као циљеве своје радикализације означио борбу против посрбљавања и онемогућавања ДПС дијаспоре да пресудно утиче на политичка збивања у Црној Гори. Она прва борба требало би да почне од свих владика и владара из династије Петровића који су били Срби и у својим записима на ћирилици оставили бројне доказе свога Српства. Не бих да се позивам на Његоша, нијесам тога достојан, па само да поменем „Огледало српско“. Хоће ли то нови Загор и његов Чико да избуцају ту књигу и да је назову другачије?

А о овом другом, односно о ДПС дијаспори, и вријеме је да се једном стане на крај. Деценијама уназад гласовима ДПС дијаспоре бивши режим је опстајао на власти, јер у подијељеној Црној Гори већином су добијали изборе због гласова из Луксембурга, Њемачке и других западних земаља. Црногорци из Србије, напротив, у вријеме избора нијесу ни силом могли да уђу у Црну Гору! Већином су то били гласови наше браће муслимана који су на Западу прихватили као свој антисрпски маркетинг бившег режима и редовно долазили на изборе да одбране Црну Гору од четника! Чим се то једног тренутка није десило, лани због короне, ДПС је пао на изборима и изгубио власт. Због повратка на власт ДПС је одлучио да се свим средствима бори за своју дијаспору! А она није мала, негдје око 40.000 гласова! Довољно да у подијељеној Црној Гори превагу на страну бившег режима донесе Луксембург!

И нешто је одавно труло у ДПС-у. Они се буне што ће нова власт омогућити становницима који дуго живе без одговарајућих докумената у Црној Гори, да дођу до држављанства и одлучују о својој судбини и судбини државе у којој живе, а подржавају да о судбини Црне Горе одлучују они који у њој не живе. Чудни неки критеријуми, а посебно када се то зачини покличима „свим средствима“ и “ грађани отпор, нема више чекања“!

Задњи је час да премијер са парламентарном већином склопи договор око реконструкције владе и за све наредне потезе обезбједи парламентарну већину. Данас је најављен и њихов састанак и надам се да ће и они схватити да се против духова Дарквуда, Великог Манитуа и Духа са сјекиром најефикасније могу борити слогом и јасном парламентарном подршком новој влади!

Најновији чланци

Симонида Кордић: Гласам у Херцег Новом, неко хоће да скрије ДПС злоупотребе!

Функционер Демократског фронта Симонида Кордић казала је да од 2002. нигдје друго није гласала осим у Херцег Новом и да ће тражити исправку уколико...

Премијер узвраћа: Лидери ДФ-а да не измишљају, шта ће бити када се открије ко се стварно састајао са Милом!

Премијер Здравко Кривокапић поручио је лидерима Демократског фронта да не измишјају приче јер шта ће бити када се открије ко се и заиста тајно...

Бивше Министарство просвјете легло корупције: Начелник за кадрове приходовао од ауто-школа 3800 евра годишње!

Провјером ангажовања запослених и анализом њиховог рада утврђено је да је одређен број њих остваривао накнаду која прелази границе домаћинског односа као и колегијалности....

Пиромани и политика, Благоје Граховац: Реприза репризе!

Генерал у пензији Благоје Граховац казао је за РСЕ да је у Црној Гори увијек било страних утицаја и интереса, али да се овога...

Гласање у вријеме предака Монтенегрина: Титове „ћораве“ кутије!

У новембру 1945. год. одржани су „први демократски“ избори. КПЈ је истакла своју листу на челу са Јосипом Брозом Титом. Других листа није било...