Насловна Вијести Хроника Раја те тужи, кадија те брани: Бивши предсједник младих ДПС-а донио пресуду...

Раја те тужи, кадија те брани: Бивши предсједник младих ДПС-а донио пресуду у корист Ивана Вуковића!

Јавност је данас сазнала да је Управни суд одбио тужбу функционера Покрета Европа сад Василија Чарапића, налазећи да исти нема право за покретање управног спора ради поништаја одлуке којом је за градоначелника Главног града Подгорица изабран Иван Вуковић.

Предмет преиспитивања у управном спору била је одлука градске Скупштине којом је за градоначелника Подгорице 20. октобра ове године изабран Вуковић.

Та одлука као да је била очекивана.

У рекордно брзом року јуче је донијело вијеће Управног суда састављено из судија Светлане Радошевић, Давора Стојковића и Татјане Крповић.

Ипак, оваква одлука се могла и наслутити кад је крајем октобра ове године Судски савјет за предсједника Управног суда изабрао судију Миодрага Пешића.

Ко је судија Пешић, који је метеорски напредовао у каријери од судије Основног суда, потом Вишег суда до предсједника Управног суда?

Оно што би требало поменути кад је у питању његова каријера је чињеница да је, прије него што је постао судија, Пешић био предсједник младих Демократске партије социјалиста (ДПС) у Бијелом Пољу.

Он је у ранијим годинама донио и неколико пресуда које су изазвале пажњу јавности, међу којима је и пресуда донијета у корист Ане Ђукановић (Коларевић), сестре предсједника државе Мила Ђукановића.

Тај судија је прије неколико годима наложио дневном листу “Вијести” да плати Ани Ђукановић 5.000 еура одштете због наводних душевних болова које су јој изазвали текстови о корупцији у афери “Телеком”.

Истовјетну пресуду вијеће Вишег суда раније је укинуло, објашњавајући индиректно да су новинари имали право да вјерују да је управо она особа која се помиње у тужби Америчке комисије за хартије од вриједности због подмићивања током приватизације Телекома…

Нема доказа да је Пешић утицао да вијеће судија Управног суда јуче донесе одлуку која иде у корист Демократске партије социјалиста, међутим индикативно је да се то догодило након његовог избора за предсједника тог суда.

извор: пресс

Најновији чланци

Драган Бојовић (ДФ): Формирати нову владу, постојећа левитира!

Потпредсједник ДНП-а и посланик ДФ-а у Скупштини Црне Горе Драган Бојовић, позвао је још једном све чланице парламентарне већине од 30. августа да се...
video

У „Аеродромима“ весело: Маида Муратовић, турбо фолк пјевачица, постала члан ПР тима!

Турбо фолк пјевачица Маида Муратовић нови је члан ПР тима Аеродрома Црне Горе, пише Портал Стандард. Муратовић,према незваничним сазнањима Стандарда, кадар је Грађанског покрета УРА. Из...

Због Русије: Новинарска удружења из Норвешке, Финске, Данске и Исланда повлаче се из Међународне федерације новинара!

Удружења новинара из Норвешке, Финске, Данске и Исланда јуче су саопштила да се повлаче из Међународне федерације новинара (ИФЈ) због, како су навели, присуства...

Тања Фајон на радном задатку: У Словенији открила два шпијуна – наравно, руска!

Министар спољних послова Словеније Тања Фајон потврдила је данас да су два страна држављана оптужена за шпијунажу припадници руске обавјештајне службе. Фајонова је навела да...

Америка педаљ мога села: Бечић и Ник схватили – избори се добијају у Вашингтону!

Пише: Иван Милошевић Јуче Алекса, данас Ник Ђељошај, сјутра већ ко зна ко, али ови наши политичари се не ваде из Вашингтона! По томе колико...