Насловна Политика Раде Милошевић: Поједини људи из АНБ шверцују цигарете!

Раде Милошевић: Поједини људи из АНБ шверцују цигарете!

Бивши директор Управе прихода и царина (УПЦ) Раде Милошевић казао је да се не плаши хапшења и додао да очекује да опет буде саслушан пред надлежним органима. Милошевић је, у емисији Начисто која је снимљена у сриједу увече, рекао да су се и данас десиле “околности које су и мени непознате, нова лишавања слободе, то су неки нови моменти”.

Милошевић је казао да у потпуности стоји на располагању државним органима, рекавши да се не плаши, све и да дође до његовог хапшења.

Ја ћу у поступку саслушања или као грађанина или некога ко ће бити лишен слободе образложити све оно што буде интересовало тужилаштво, рекао је Милошевић.

Он је казао да је битно напоменути да немају податке да цигарете нијесу уништаване.

Овдје се ради о чињеници да један камион није стигао на дестинацију. То је оно што је тренутно доступно мени као директору, казао је Милошевић, преносе Вијести.

Он је казао да није било притисака од премијера Дритана Абазовића да поднесе оставку.

Имали смо нормалан разговор, размијенили смо аргументе. Ни у једном моменту није била упитна моја оставка, одговорност. Међутим, након одређених података, кад сам схватио да ће истрага потрајати и да могу бити позван да дајем одређене изјаве, процијенио сам да није реално да останем на тој позицији, рекао је он.

Милошевић је рекао да се нада да ће тужилаштво доћи до тога гдје је цигарете требало да оду, ко их је наручио и ко је давао мито, ако је давао, која криминална група иза тога стоји. Милошевић је, поводом тврдњи да је 90 одсто цигарета предвиђених за уништење завршавало на црном тржишту, рекао да је за вријеме његовог мандата на челу УПЦ спаљено пет хиљада пакета са цигаретама.

Ако постоје такве индиције, поставља се питање зашто се није реаговало ако се све знало и ако су постојали материјални докази, казао је он.

Говорећи о Комисији за уништавање одузетих цигарета, Милошевић је рекао да је имао консултације са високим функционерима из Специјалног полицијског одјељења.

Разговарали смо о именима која би могла бити спорна, јер су кружиле спекулације да ли се цигарете спаљују или не. Након тога сам одлучио да одређене чланове комисије уклоним, за које сам добио оперативне податке да су спорни, рекао је он.

Милошевић је нагласио да је искључиво у професионалном односу са члановима Комисије за уништавање одузетих цигарета и да никога не познаје приватно.

Ни са једним од њих нисам имао телефонски разговор или састанак насамо, осим са Елвиром Адровићем, увијек у присуству још једне особе, у службеним просторијама, око текућих ствари које се дешавају у УПЦ, рекао је Милошевић.

Он је рекао да поступак уништења цигарета подразумијева да он као директор добије детаљан сценарио који потписује пет чланова комисије.

Постоје основни подаци који су неопходни за процес уништења – пише вријеме уништења, који ће камиони бити ангажовани, која ће се количина уништити, одакле креће, додао је он.

Према ријечима Милошевића, спаљивање цигарета “очигледно није урађено” по планираном сценарију.

Тај који је направио пропуст свјесно је направио, очигледно, покушај кривичног дјела, навео је он.

Будући да је Милошевић више пута објашњавао природу својих контаката, као штићена личност, са Софијом Булатовић, која је, како медији наводе, безбједносно интересантна особа блиска једном клану који се наводно повезује са кријумчарењем цигарета. На питање колико би за њега „била незгодна околност“ уколико би се у истражном поступком испоставило да је отуђени камион требало да заврши у водама блиским том клану, Милошевић је рекао да „би то било веома тешко“.

Не могу ја да кажем да то није реално, али по подацима које посједујем, то би било врло тешко. Та нека веза, која покушава да се конструише од припадника АНБ-а, је потпуно неозбиљна, јер ја те људе никад у животу нисам срео, нити знам како изгледају, нити било какву телефонску комуникацију, да смо се срели било гдје. Са тим људима који имају везу с њима, било какве врсте, никад не водим комуникацију послу, нити смо о томе причали, одговорио је он.

Поновио је да Софију Булатовић познаје дуже вријеме, рекавши да то ни не крије.

Моја је сумња да је у све умијешан дио АНБ-а – Драго Спичановић, Саво Кентера. Драго Спичановић је човјек за којег постоје оперативни подаци годинама уназад да је повезан са шверцом цигарета. Он је повезан са Ђоком Павићевићем, једним од главних организатора шверца у Луци Бар. Подаци оперативни постоје, а нешто ваљда знају и међународне службе с којима смо комуницирали. Блиску везу имају Саво Кентера, Драго Спичановић, Рашко Коњевић са Драгом Спичановићем и Ђоко Павићевић. Не говорим да Коњевић има везу са Павићевићем. Драго Спичановић је у врло блиским односима, вјероватно и кумовским, а до скоро је био и члан његовог клуба, не знам је ли се шта промијенило. У свим оперативним списима је Ђоко Павићевић означен као организатор шверца цигарета у Луци Бар.

Казао је да материјални доказ за те тврдње нема, у смислу да Павићевића имају ухваћеног у вршењу кривичног дјела, иначе би то било достављено надлежнима. Рекао је да су запљене вршили на основу оперативних података, а да се показало да ти подаци „нису баш наивни“.

 

Најновији чланци

Драган Бојовић (ДФ): Формирати нову владу, постојећа левитира!

Потпредсједник ДНП-а и посланик ДФ-а у Скупштини Црне Горе Драган Бојовић, позвао је још једном све чланице парламентарне већине од 30. августа да се...
video

У „Аеродромима“ весело: Маида Муратовић, турбо фолк пјевачица, постала члан ПР тима!

Турбо фолк пјевачица Маида Муратовић нови је члан ПР тима Аеродрома Црне Горе, пише Портал Стандард. Муратовић,према незваничним сазнањима Стандарда, кадар је Грађанског покрета УРА. Из...

Због Русије: Новинарска удружења из Норвешке, Финске, Данске и Исланда повлаче се из Међународне федерације новинара!

Удружења новинара из Норвешке, Финске, Данске и Исланда јуче су саопштила да се повлаче из Међународне федерације новинара (ИФЈ) због, како су навели, присуства...

Тања Фајон на радном задатку: У Словенији открила два шпијуна – наравно, руска!

Министар спољних послова Словеније Тања Фајон потврдила је данас да су два страна држављана оптужена за шпијунажу припадници руске обавјештајне службе. Фајонова је навела да...

Америка педаљ мога села: Бечић и Ник схватили – избори се добијају у Вашингтону!

Пише: Иван Милошевић Јуче Алекса, данас Ник Ђељошај, сјутра већ ко зна ко, али ови наши политичари се не ваде из Вашингтона! По томе колико...