Насловна Почетна ПУКЛА ТИКВА И КОД МОНТЕНЕГРИНА: "21. мај"-у доста ДПС-а, радили свашта!

ПУКЛА ТИКВА И КОД МОНТЕНЕГРИНА: „21. мај“-у доста ДПС-а, радили свашта!

Наставља се криза ДПС-а и партија које су у постреферендумском периоду вршиле власт. Три године су прошле од како су ове странке изгубиле изборе, а да притом ништа нијесу научиле нити разумјеле, саопштено је из Грађанске иницијативе 21. мај.

Сва њихова политика свела се на очување руководећих положаја и уских страначких интереса, бесплодни отпор садашњој власти и подмуклу конфронтацију са критичком грађанском јавношћу. Већ три године, ДПС и странке које су у његовој орбити, разни лојалисти и опортунисти апелују на тзв. јединство суверениста у “овим тешким тренуцима” не би ли како сачували своје дезоријентисано и разочарано бирачко тијело. Овом бесмисленом и некритичком тезом прави се параван за заштиту личних и партијских интереса пропадајућег ДПС-а, као и одржавање њему сродних странака и појединаца који су били дио логистике бившег режима, сматрају у ГИ 21. мај.

Додају да су у том смислу посебно политка мишљења која долазе из кругова “независних” интелектуалаца који каткад упуте благородне “критичке ријечи” растројеним суверенистичким странкама које би наводно трербало само акционо ојачати.

-Баш као што ти исти ванстраначки кругови “продуктивно” расправљају о нужности оснивања “одлучујуће странке” која би наравно ћутала о свим бедастоћама бивше власти али би наводно вјештије градила “државотворно јединство”. Та замишљена “аутономна” странка, чији лидери би махом били контрибутори, притајени и огољени везисти бившег режима или садашње опозиције, требала би да одигра важну улогу на будућим изборима тако што би била мост преко кога би се до владе некако докотрљао ДПС и његова послуга, истичу у ГИ 21. мај.

Према њиховој оцјени овакви “иновативни” планови, мотивисани избјегавањем одговорности, закулисним преживљавањем компромитујућих политика и самим тим обмањивањем видно разочаране државотворне јавности, нијесу обећавајући.

Умјесто тога, крајње је вријеме да тзв. суверенистичка јавност почне да критички мисли и суочи се са дискредитујућим политичким насљеђем ДПС-а и његових сателита. Тиме би се враћало изгубљено повјерење грађана и градила побједничка алтернатива, које опет не може бити док се не раскрсти са оваквим опозиционим политичарима и њиховим исквареним странкама, закључују у ГИ 21. мај.

 

Најновији чланци

ПОУКЕ: Гусле сачувале српску историју и увеле Србе у Европу!

Све до друге половине 18. века и почетка епохе романтизма у европској култури, српска народна књижевност, уметност и традиција налазиле су се у сенци...

МОНТЕНЕГРИНИМА СМЕТА „ВЕСЕЛИ СЕ СРПСКИ РОДЕ“, АЛИ НЕ ВИДЕ ПРОСЛАВЕ ВЕЛИКЕ АЛБАНИЈЕ СА ДЈЕЛОВИМА ЦРНЕ ГОРЕ!

Уз поруке посвећене јединству Албанаца на простору Балкана, заставе црвене боје са црним двоглавим орлом преплавиле су централне тргове у Приштини, у дану када...

ГРАЂАНИ ЦРНЕ ГОРЕ ТАОЦИ ДПС-А: Милово иживљавање и Милојкова немоћ!

Пише: Иван Милошевић Црна Гора је у раљама ДПС-а! Иако је ДПС изгубио изборе, полуге моћи бившег режима су толико моћни да се од њих...

МИТРОПОЛИТ АМФИЛОХИЈЕ: Православље је посна вјера!

Православна вјера је посна вјера. Пост, исповијест, молитва и помирење с Богом и с ближњима је нешто што је изузетно битно за човјека, првенствено...