Насловна Магазин Принцеза Катарина: Дјечја љубав најдрагоцјенија на свијету!

Принцеза Катарина: Дјечја љубав најдрагоцјенија на свијету!

Поводом Светског дана детета, који УНИЦЕФ обележава сваке године 20. новембра, Њ.К.В. Принцеза Катарина поручује свима да треба да посветимо више пажње деци, да чујемо шта имају да нам кажу и да никада не заборавимо колико су им потребна наша љубав и подршка, али и поштовање, да би имали лепо детињство и прави почетак одраслог доба. Тема којом се овај дан обележава у текућој години је „За свако дете сва права“.

Светски дан детета је добра прилика за све нас да се присетимо колико је љубави, пажње и уважавања потребно сваком детету на свету. Као што рекох, то је добар подсетник, али је то и нешто што морамо да поштујемо сваког дана, током целе године, јер старајући се да наши малишани имају лепо, што безбрижније детињство, обезбеђујемо да и будућност човечанства буде осигурана. Њихова раса, етничка припадност и религија нису битни, сва деца су дивна и представљају будућност нашег света. Слоган овогодишњег Светског дана детета је веома добро одабран и свако дете има иста права која морају да се поштују. Ми као родитељи морамо да обезбедимо да деца живе у дому испуњеном љубављу, бригом и поштовањем. Такође, фокусирање на њихово здравље, пружање љубави и сигурности коју заслужују, образовање које ће им помоћи да успеју у животу, и да сваки родитељ буде искрен према њима и добар пример својој деци, показујући им љубав, поштовање, сигурност и доброту. Сви смо одговорни за будућност деце, ми смо ту да им помогнемо да осете нашу подршку у сваком тренутку, да знају да могу да рачунају на своје родитеље за љубав, подршку и сигурност и да су они увек број један у нашим животима.

Увек треба да знају да могу да рачунају на своје родитеље и на њихову љубав, као и на своју браћу и сестре, баке и деке... Од пресудне је важности да се деца одгајају са љубављу и поштовањем указаним од стране њихове породице, пријатеља и учитеља! Морамо да покажемо емпатију према најмлађима, да се трудимо да им обезбедимо бољи и сигурнији живот и будућност. Али такође, да поштујемо њихова мишљење и осећања. Заузврат, она ће нам дати најдрагоценији дар који постоји – своју љубав, која је увек искрена и безусловна. И то је најбољи поклон који можемо дати свету, рекла је Њ.К.В. Принцеза Катарина.

Светски дан детета је годишњи УНИЦЕФ-ов дан акције за децу, којом се обележава усвајање Конвенције о правима детета. Како је наведено на сајту УН-а: „Од климатских промена, образовања и менталног здравља, до окончања расизма и дискриминације, деца и млади људи подижу свој глас у вези са питањима која су важна њиховој генерацији и позивају одрасле да створе бољу будућност. Овог Светског дана детета важније је него икада да свет слуша њихове идеје и захтеве. 20. новембра деца говоре и поново замишљају бољу будућност.

Фондација Њ.К.В. Принцезе Катарине у Београду и канцеларије Хуманитарне организације Лајфлајн у Чикагу, Њујорку, Торонту, Лондону и Атини, чији је покровитељ Њено Краљевско Височанство, највише пажње посвећују младима и настоје да деци омогуће безбрижно и срећно детињство кроз своје пројекте. Хиљаде осмеха те деце највећа је награда за труд свих добрих људи који су несебичним доброчинством улепшали њихове животе. Такође, Фондација спроводи програм „Деца помажу деци“, чији је циљ да деца сама доживе радост давања у раном детињству.

20. новембра треба да обучемо нешто плаво, што је боја која симболизује овај дан, и тако свима покажемо да смо спремни да овај свет учинимо лепшим и бољим за живот наше деце.

Најновији чланци

ПОУКЕ: Гусле сачувале српску историју и увеле Србе у Европу!

Све до друге половине 18. века и почетка епохе романтизма у европској култури, српска народна књижевност, уметност и традиција налазиле су се у сенци...

МОНТЕНЕГРИНИМА СМЕТА „ВЕСЕЛИ СЕ СРПСКИ РОДЕ“, АЛИ НЕ ВИДЕ ПРОСЛАВЕ ВЕЛИКЕ АЛБАНИЈЕ СА ДЈЕЛОВИМА ЦРНЕ ГОРЕ!

Уз поруке посвећене јединству Албанаца на простору Балкана, заставе црвене боје са црним двоглавим орлом преплавиле су централне тргове у Приштини, у дану када...

ГРАЂАНИ ЦРНЕ ГОРЕ ТАОЦИ ДПС-А: Милово иживљавање и Милојкова немоћ!

Пише: Иван Милошевић Црна Гора је у раљама ДПС-а! Иако је ДПС изгубио изборе, полуге моћи бившег режима су толико моћни да се од њих...

МИТРОПОЛИТ АМФИЛОХИЈЕ: Православље је посна вјера!

Православна вјера је посна вјера. Пост, исповијест, молитва и помирење с Богом и с ближњима је нешто што је изузетно битно за човјека, првенствено...