Насловна Политика Премијер: Полиција преломила када је патријарх Порфирије одлучио да на Цетиње крене...

Премијер: Полиција преломила када је патријарх Порфирије одлучио да на Цетиње крене пјешке!

Премијер Здравко Кривокапић оцијенио је да је држава показала стабилност, и да за њу нема важније политике од политике мира. Кривокапић је то ркао на данапњој конференцији за штампу поводом јучерашњих догађаја на Цетињу.

-Ми смо направили искорак ка помирењу, сматра он, и додаје да у Црној Гори нема подјела по националној, вјерској и другим основама, већ да се дијелимо на људе и нељуде.

Морама бити спремни да у најтежим тренуцима доносимо тешке одлуке. Има хероја који преузимају заслуге, а мало или нимало нису учествовали у кључним активностима. Херојство се доказује чувањем људских живота. Хвала свима који су успјели да сачувају мир, али и право на слободу вјероисповијести. Ја знам да већинско Цеттиње на мисли као они букачи. Од данас, Црна Гора се окреће економским реформама и борби за већи квалитет живота, рекао је Кривокапић.

Истакао је да ће у сљедећих седам дана преиспиати улог свих чинилаца током евидентног покушаја дестабилизације Црне Горе.

Једина заробљена институција у Црној Гори је правосуђе… невјероватно је како се радило, и какве су све информације долазиле до појединаца. Тужилаштво није доживјело смјену… ово је био покушај да се докаже нечија моћ. Вријеме ће показати зашто неко није радио свој посао.

Истакао је да је увијек инсистирао да до устоличења дође на Цетињу.

-Рекао сам свима да мој живот не вриједи ни паре ако падне и кап крви. Ја идем у хеликоптер, и бичу заједно са патријархом и митрополитом. Тада је командни систем, који је до тада потпуно био умукао, преузео битне кораке који су довели до позитивног епилога. Ми смо показали да насиље не смије да доминира над мудрошћу. Сви су хтјели да виде силу на дјелу, али су пропали планови стартега који су 30 година управљали земљом. Јуче, да се десило то што је било планирано, данас би имали грађански рат… Недопустиво је да на Цетиње буду и бивши и садашњи предсједник. Они су јуче показали гдје су, шта су и шта желе. Ово је битка за очување стеченог, договорених и ускраћених послова…“.

На оптужбе Веселина Вељовића да га Кривокапић прогони, рекао је:

Ја никога у животу нисам прогонио. Зашто да замјена теза буде вјечита прича Црне Горе? Да ли сте својим очима видјели шта је тај човјек урадио? Нека Вељовић прича бајке, али он штити свој лични интерес…“.

Рекао је да појединци из полиције нису схватали озбиљност ситуације, све док патријарх Порфирије није рекао да ће пјешке да оде на Цетиње.

Најновији чланци

Приче за малу дјецу: Политичког утицаја на РТЦГ неће бити!

Министарка јавне управе, дигиталног друштва и медија Тамара Срзентић истакла је да је Јавни сервис стуб демократског друштва и да мора остати независан и...

Други о нама, српски војник: Храбар, слави славу и у рову!

Просечан српски војник имао је 26 година, али је због тешког живота на селу, а нарочито услед ратних околности, деловао старије од својих савезничких...

Алекса Бечић: Овакво стање не одговара никоме!

Предсједник Скупштине Алекса Бечић је казао да очекује наставак дијалога који је започео премијер Здравко Кривокапић. Истакао је да овакво стање не одговара никоме. Одговарајући...

Света Петка у Канади: Прослављена слава огранка СНО „Павле Ђуришић“!

Овогодишња слава огранка ”Павле Ђуришић” из Кичинера, Ватерлу, Света Петка обележена је у недељу 24. октобра у цркви Светог Ђорђа. Славски обред служио је свештеник...

И то може: Марина Абрамовић добила награду Вучића!

Поводом 140 година дипломатских односа Америке и Србије, у срцу Менхетна у Њујорку на свака три минута приказиван је спот од 16 секунди, у...