Насловна Почетна Премијер отворио душу: Падом владе механизам власти премјешта се у "Бемакс" и...

Премијер отворио душу: Падом владе механизам власти премјешта се у „Бемакс“ и кабинет организованог криминала!

Премијер Дритан Абазовић обратио се на данашњем засиједању Скупштине након уводних излагања да је адреса у ДПС-у и код предсједника њихове партије када се говори о преварама.

Ако хоћете да се служите оним чиме се сваког дана служити, плаћене аналитичаре, медије и кориташе, слободно. Никог ја преварио нисам, рекао сам да ће се потписати Темељни уговор сто пута и то сам и урадио. То пише и у тачки 5 споразума о формирању владе. Регулисање односа Државе и вјерских заједница у Црној Гори. Ми смо отворили дијалог. 10 година је отворен. Отворили смо га и ми још једном. Лако је манипулисати, а сви избјегавају сад да говоре о њему. Све ово настаје зато што постоји само један проблем, а он се зове заплијена цигарета у Луци Бар, из маја мјесеца. Она је покренула причу о томе да се сруши Абазовић. Јер он није премијер који ће да буде два мјесеца дуже у фотељи, да би правио такве врсте компромиса. Заплијена има везе с грађевинском компанијом Бемакс. Она је основала Мпортал. То није само један медиј – Мпортал, Нрадио, Етелевизија. Спорно је то што је по оперативним подацима већина робе у Луци Бар власништво Бемакса или људи повезаних с њима. Одатле се финансирају кампање и од тада почиње рат с премијером. Та екипа, коју представља (Ранко) Убовић, конектована је на Зорана Лазовића, Миливоја Катнића и бившег челника Специјалног полицијског одјељења (СПО) Драгана Радоњића. Ово што објављује Мпортал нису подаци из Еуропола, него су тајне мјере које су се вршиле према шкаљарцима, а које су из бившег СПО завршили у медијима. Позивам СДТ да провјери како су дошли до њих, а нудим се и да понудим своја сазнања. У међувремену, страда син Зорана Лазовића – Петар, и тада креће туча унутар Бемакса, па се дијеле између себе. Једну особу чувају 22 наоружана човјека, а другу, не знам тачан број, али ништа није мањи. Кад пирамида пада, онда извлаче кец из рукава – Темељни уговор. Креће организована акција дестабилизације државе. ДПС оваквом политиком гура Црну Гору у велике проблеме. Не знам доноси ли предсједник ДПС-а више одлуке у ваше име или је уцијењен, рекао је он. 

Премијер Абазовић рекао је, одговарајући на излагање Ераковића, да кад је ријеч о преварама – „адреса је код вас и предсједника ваше партије (Мила Ђукановића)„.

-Никога за нешто преварио нисам. Рекао сам вам да ће се потписати Темељни уговор. Лако је манипулисати, видим да се овдје има договор да се избјегава Темељни уговор. Која НВО и која институција су се укључиле кад се потписивао уговор с Католичком црквом, Исламском заједницом и Јеврејском заједницом?… Рећи ћу вам зашто није донијела та одлукла – кад се заврши с овим питањима, завршено је с политиком национализма. Иза национализма стоји корупција. То је поента прича. Знао сам шта ће да се деси. Кажете да је без најаве (усвојен Темељни уговор на Влади). Ја сам Ђукановићу рекао да ће се гласати. Он је, признајем, рекао да ће ДПС морати да поднесе иницијативу. Ја сам рекао – поднестити. Ви сте мислили да ћу да тактизирам и одуговлачим. Да се није потписао 3. августа, никад се не би потписао. Никад. Није то текст из Београда и није то текст који је испред себе имао Здравко Кривокапић. Било је седам измјена и он је у потпуности усклађен с Уставом.ДПС није дозволио да се изабере Судски савјет, због Темељног уговора и халабуке. Ви сте рекли да је то издаја националног интереса и због тога сте поднијели иницијативи. Скривање иза европејства можете да пласирате кроз кампању коју сте почели 28. априла увече. Данас је прилика да се људи и именом и презименом наведу, док сте се ви правдали европским путем. Да је стварно до европског пута, била би друга прича, казао је Абазовић.

ДПС није дозволио да се изабере Судски савјет, због Темељног уговора и халабуке.

-Фокус са онога што треба да буде рјешавање проблема пребацили сте на то да ли ће влада опстати и да ли ће имати повјерење већине. то се десило 08.07. а Предсједништво је било пар дана касније. Данас нисте то смјели да поменете, угасили сте своје медије везано за Темељни уговор јер вам треба већина. Након хистерије које сте изнијели ка вјерницима те вјерске заједнице и након Закона о слободи вјеросипосвјести. Ви сте преко плаћених аналитичара говорили да ће да пукне грађански рат ако се потпише Темељни уговор. Ипак сам ја био у праву, и није било ништа, подвлачи Абазовић.

Никад није било веће инклузије, каже Абазовић, и казао да се ниједна НВО нити научна институција укључила у потписивање Темељног уговора са Римокатоличком црквом, Јеврејском заједницом и Исламском заједницом.

-Кад се ова питања макну са дневног реда завршено је са политиком национализма. Иза национализма се крије корупција. Ја сам знао шта ће да се деси, иако сте то рекли без најаве. Ја сам Милу Ђукановићу прије саме сједнице рекао да ће се гласати о Темељном уговору. Он је мени казао да ће морати да поднесе иницијативу, ја сам рекао ок. Знате што сте ви очекивали од мене? Ви сте очекивали да ћу да тактизирам и одуговлачим то кад највише буде одговарало мени а ја вам сад кажем да се није потписао 3. авгута, никад се не би потписао, подвукао је Абазовић и казао да то није текст ни Београда ни Здравка Кривокапића.

Премијер је казао да је након потписивања то питање завршено и да више не може о томе да се прича и да је то проблем.

-Биће још политичких борби, а ја сада треба да кажем зашто све ово настаје. Постоји само један проблем а то је заплијена цигарета из маја мјесеца у луци Бар. То је покренуло причу да треба да се сруши Дритан Абазовић. Ја нисам премијер који ће да калкулише како би провео 2-3 мјесеца дуже у фотељи. Запљена цигарета у луци Бар има везе са Бемаксом. Бемакс је основао Мпортал. И није само то него је ту МНЕ медиј. М портал, Н радио, Е телевизија. Од запљене цигарета, почео је рат са Абазовићем, казао је он.

Та екипа, каже Абазовић, Убовић и остали који су се сад посвађали је конектована на Зорана Лазовића, Миливоја Катнића и бившег шефа СПО-а Драгана Радоњића.

-Ово што објављује М портал није из Еуропола него извјештаји са тајних мјера који су се вршили према Шкаљарцима. Нека СДТ провјери како су дошли до њих. Стојим и сам на располагању шта су моја сазнања. У међувремену због оргнаизованог криминала страна син Зорана Лазовића и креће туча унутар БЕМАКС-а и они се дијеле. Једну особу чува 22 наоружана човјека, а другу особу ништа мање. У том тренутку кад свхатају да пирамида криминала почиње да пада и морају да извуку кец из рукава и они извлаче Темељни угоор и помамљују народ. Почиње организована акција дестабилзиације државе, наглашава Абазовић.

Ако падне крв у Црној Гори, премијер Дритан Абазовић тврди да он није одговоран и да чојски упозорава да престану то да раде.

-Ко су политички извођачи дестабилизације Црне Горе – Рашко Коњевић (СДП) и Пеђа Бошковић (ДПС). Политички реализатори тога. Питам колегу Бошковића је ли био на састанку у Бандићима послије 30. августа с екипом коју сам поменуо? Је ли дио тог разговора био да се не признају резултати, него да крене хаос на улицама Црне Горе? Ја сам ту хоботницу раскринкао у потпуности и она тешко може да се врати, чак и да ви формирате владу у којој ћете имати утицај и своје људе. Позивам специјалног државном тужиоца да провјери ове наводе и у односу на мене и било кога другог спроводи правду, позива Абазовић.

Он је навео да су „то људи који гурају Црну Гору у дестабилизацију“.

„То тврдим, ставио бих руку у ватру… Објаснио сам за Мпортал, имам да објасним и за Портал Аналитика, и за Побједу, и за Драшка Ђурановића, и за Дарка Шуковића, и за Љуба Филиповића, и за многе друге. Да објасним шта је наратив и ко кога финансира… Да питам одакле њима станови, ко је њима отплатио кредите…“

-Покренули су причу да Абазовић руши Црну Гору са Вучићем и Порфиријем. ПЕН центар то прича и ствара атмосферу да неће Шиптари узимати Црну Гору нити ће они наше светиње узимати. Ја сам то рекао предсједнику ДПС-а и да на смо на политичком нивоу лидера сви коректни али кад завршимо то, онда се активира пјешадија. Објаснио сам М портал, објаснићу и за Аналитику, Побједу, Драшка Ђурановића и за Дарка Шуковића и за Љуба Филиповића. Објаснићу што је наратив и ко кога финансира. Да објасним да питам одакле им станови и ко им је отплатио кредите. Зашто неко има толики мотив да пише око некога?, упитао се он.

Премијер каже да је суштина у другом, ДПС ствара штету држави.

„Једва чекам изборе. Нисам сигуран, не желим да прогнозирам, и ви који се часно борите за идеје, нестаћете са њима. Издаја, издаја, издаја, издаја, издаја… Чему? О чему је ријеч овдје? О 55% грађана који су вјерници? Не треба да их доведемо у исту правну раван? Очекујете да то не урадим? Да је један човјек ја би га бранио. Пуштите ви ове говоре који су регулисање односа, нисмо ми против – јесте! У приватним састанцима називате људе погрдним именима. Ја не браним никога ко је урадио противзаконито“, казао је Абазовић.

Реплицирао је и ДФ-у и Демократама и казао да је спреман за договор али да не жели да ради о нечему у шта не вјерује.

„Овдје је 77 посланика без наших 4. Изволите, нађите солуцију. Ви говорите да са 4 посланика управљам Црном Гором. Изволите, нађите солуцију вас 77. Ово што сте ви навели је ипак за мене прихватљиво. Богдановић је казао, можда алудирао на мене, да се неко крије иза Цркве – ја се не кријем. Ја нисам ишао да молим СПЦ да молим за подршку. Никакву политичку калкулацију немам. Моја странка није претедент тог бирачког тијела, али бих потписао Темељни уговор јер знам да је то питање будућности Црне Горе који неће изазвати ништа. Да ли ће сва наша питања бити ријешена, остаје да се види. Ја навијам да се ријеше, али да ли ми имамо тај капацитет, то остаје као дилема“, подвукао је Абазовић.

Јави се Ненад Чанак, добије 500 евра и напада, ако други да 500 можда ће да вас хвали
Премијер је казао да се нпр. до 15. јула потпише Темељни и до 31. да се гласа Судски савјет.

„Ја питам сад, како без Темељног уговора долазите до 54 или 49? Нико се није огласио. Шанса је била 30. јула, међутим тад није био потписан ТУ. Има ли сад простора да се разговара? Немојте сад да причамо како је неко онемогућио комуникацију који су правили договре независно од Владе. Влада је своје завршила а избора ће свакако бити. Овдје има идеја и да се одложе избори. Има политичких субјеката који причају само о изборима а моле Бога да се не одрже“, казао је Абазовић.

Читавог живота иста прича, свако ко није на њиховој агенди је издајник, ради за Вучића, ради за Србију, каже Абазовић и додаје да се јавља Ненад Чанак ком се да 500 евра, на шта је добацио Славен Радуновић да је 700 евра и да му толико дате сјутра ће да вас хвали.

„Ова мантра да је 42. Влада катастрофа, а ова Влада још гора – па као да је прије тога био мед и млијеко. То је врх цинизма који се само у црногорском друштву абсорбује. Нема инвеститора, закона – то је наслијеђени систем. Каква деблокада правосуђа 2022. године? Ми смо до сад требали да будемо у ЕУ. Нападам медије, јер говорим ствари што мислим и какве јесу. Не нападам. Влада у којој сте ви сједјели је хапсила новинаре. Влада Душка Марковића. Подносили сте и пријаве против медија који имају ноту национализма у себи, а нико против ових других није поднио ништа. То је било и кад су били протести, и кад је објављено да ће снаге РОСУ-а помоћи црногорску полицију, ухапшена је новинарка“, прецизирао је он.

Убиство Душка Јовановића повезано са шверцом цигарета, многи који су повезани са тим и данас ведре и облаче
Влада ДПС-а је била Влада током које је убијен Душко Јовановић, а његово убиство је везано са шверцом цигарета, тврди премијер, а људи који се могу довести у везу и даље ведре и облаче.

„Расвјетљење Душка Јовановића би било велики покретач. Преко медија коју плаћају сви Подгоричани ширите мржњу. Мислите да су то кандидати који ће побиједити? Неће. Али нека је свакоме сретно. Ако Црној Гори треба да побиједи национализам, шиканирање – ми који другачије мислимо, бићемо на бранику“, нагласио је он.

Абазовић је појаснио шта значи реконструкција и да ако је не буде механизам иде у руке Мила Ђукановића.

„Механизам ипак иде у руке БЕМАКС-а. Он ће одлучити ко може да направи Владу а ко не. Механизам ће поћи у руке Зорана Лазовића и екипа из хотела Подгорица. Ако Скупштина одлучи да им да тај механизам – сретно било. То је око реконструкције“, казао је он.

Извор: ИН4С

Најновији чланци

video

Краљевина Југославија: Зашто је убијен српски краљ?

Ко је извршио убиство српског краља и зашто? Како је краљ планирао да се се супростави надолазећој опасности од нацистичке Немачке? Који су разлози...

Израел: Новак Ђоковић освојио турнир у Тел Авиву!

Новак Ђоковић освојио је турнир у Тел Авиву! Није играо спектакуларно, таман колико треба да освоји турнир и ко зна који пут покаже планети...

Разоткривања: Свето-јеронимска афера 1901. године или претварање Срба у Хрвате!

Пише: Саша Недељковић, члан Научног друштва за историју здравствене културе Србије Срби католици у српским земљама били су на удару римокатоличких клерикалаца. Први хрватски католички конгрес...

Милан Кнежевић: Да испушимо по једну!

Један од лидера Демократског фронта и предсједник скупштинског Одбора за безбједност и одбрану, Милан Кнежевић, прокоментарисао је хапшење директора Управе прихода и царина Рада...

Мило Први истрчава: Док се Америка нећка, шеф ДПС-а позвао Украјину у НАТО!

Предсједник Црне Горе Мило Ђукановић и предсједници још осам држава чланица НАТО савеза Централне и Источне Европе, осудили су данас заједно руску анексију украјинских...