Насловна Почетна Према тврдњама комита и уличних слободара: Срби и три прста провокација, сва...

Према тврдњама комита и уличних слободара: Срби и три прста провокација, сва средства (пребијања) против њих оправдана!

Пише: Иван Милошевић

Пребијање војника на Богетићима интересантно је објаснила НВО „Црногорски отпор“, која је, претпостављам, једна од организатора блокада црногорских путева.

Током исказивања протеста, блокадом саобраћајнице на Богетићима, група униформисаних припадника Војске Црне Горе била је принуђена изаћи из аутобуса, проћи кроз масу до другог дијела саобраћајнице гдје би наставили пут. Првобитно дочекани аплаузом народа који је протестовао, један из групе војника у цивилу, провоцира масу подижући три прста са циљем нарушавања безбједности, док возач војног аутобуса узвикује полицајцу до – ‘ја бих ово ријешио шмрком за час’ алудирајући полицији да нападне свој народ воденим топовима. Тада долази до инцидента, када ионако разјарен народ којем пријети асимилација, креће према поменутим војницима, казали су за ЦдМ из ове НВО.

Реакцијом полиције, тврде они, није дошло до озбиљнијег инцидента, а који је, кажу, забиљежен у Управи полиције гдје су поменути војници дали изјаве.

-Касније дознајемо да је први провокатор, војни доктор Мартиновић а возач Тодоровић. Имајући у виду да је донедавни члан војске Црне Горе, Драганић у Никшићу због много безазленије ситуације када је из свог аутомобила, на свом телефону снимио погрдну гестикулацију према церади окаченој на згради експресно добио отказ, апелујемо на Министарство одбране да реагује пропорционално у овом умного озбиљнијем и опаснијем инциденту, истиче ова НВО.

Питају да ли је војска са таквим појединцима који не могу обуздати своја национална опредијељења, војска свих грађана Црне Горе.

-Да ли је угажена част и професионалност црмогорског војника овим иступком? Да ли је погажена војна заклетва? Овим путем упућујемо извињење осталим припадницима Војске Црне Горе који су неодговорношћу својих колега осјетили нелагоду и осјећај угрожености. Желимо да знају да су Црногораци спремни у сваком тренутку бескомпромисно стати уз своју војску и бранити право част и слободу Црне Горе, поручује НВО Црногорски отпор.

Дакле, три прста су била пресудна и та три прста су повод да се неко пребије. Уз то уколико не можете „да обуздате своја национална опредјељења“ ( у овом случају српска) онда и немате шта да тражите у војсци, јер она припада свим грађанима. Посебно Србима чија три прста треба сломити до зглоба, јер су они чиста провокација?! 

Да ли данашњи отпораши шаљу поруку да су у њиховом погледу на грађанску државу једина провокација Срби и њихова три прста! Може војска да диже остале прсте, ноге, уши и носеве колико јој је воља и све је то у реду, али када дигнете три прста онда знате шта вас чека! Да ли то отпораши сугеришу ко је од народа у Црној Гори непожељан, а ко је пожељан и за ове непожељне нема мјеста тамо гдје су ови пожељни? На шта то личи и да ли то личи на некадашње жуте траке, знамо добро из ког времена и за кога? 

Након оваквог отпорашког тумачења шта друго да очекујете него и да Срби узврате истом мјером и да и они организују покрет отпора или одбране од оваквих отпораша који три прста сматрају најгором провокацијом против које су сва средства дозвољена! Исти портал који је објавио отпорашко тумачење објаио је и кратки видео о групи младих људи са српским заставама који су помињали ј…… мајки комитама. Наравно на том порталу су ужаснути тиме, али прије мјесец или више дана ни зуцнули нијесу када је на Цетињу ј…… четничка мајка! Ваљда су и њима познати закони акције и реакције, па зашто тога онда не би било и у овим случајевима! 

Било како било, нешто се ненормално дешава у овој држави. ДПС и његови сателити толико су затровали своје присталице да су они спремни да се одмах бију и да пребијају оне који подигну три прста, односно Србе! За њих нема милости и они су унапријед осуђени као државни спољни и унутрашњи непријатељи. И док идеолошки творци таквих порука сједе у комотним предсједничким кабинетима и савјетничким фотељама,обични смртници се хушкају једни против других и додатно се пале ионако запаљива емотивна опредјељења! 

Хоће ли коначно некоме из предсједничког кабинета пасти на памет да мало олади и престане да хушка своје присталице на Србе и дрекне да се не може тако, јер су и Срби дио Црне Горе, да имају право да буду Срби и да, као и остали, истичу своја обележја и дижу три прста, а да због тога ови отпораши и њихови налогодавци не крену да их бију! Да ли има неко у предсједничком кабинету ко сме то да каже? Јавите се коначно са тог балкона отпораши и слободари и реците ту једноставну реченицу: „И Срби су дио Црне Горе“! Гарант да послије тога неће бити блокада и антисрпских рокада!

Најновији чланци

Епископ Јоаникије у Острогу: Космет је наше духовно огњиште!

-Страдално, али славно и благословено Косово и Метохија, је наше духовно огњиште, и са њима држимо, као што смо увијек држали јединство са са...

Обиљежен Дан ВРС, Додик: Војска Српске свијетли образ Срба!

Служењем парастоса погинулим борцима Војске Републике Српске и цивилним жртвама одбрамбено-отаџбинског рата у касарни "Козара" у Бањалуци обиљежен је 12. мај - Дан ВРС...

Након вишемјесечних (д)оговарања: Усвојени тужилачки закони, Катнић и Станковић да мало одморе!

Скупштина Црне Горе усвојила је измјене и допуне Закона о државном тужилаштву. За измјене тог закона гласало је 41 посланик власти. У вријеме гласања...

Милан Кнежевић: Ново тужилаштво ће морати да отвори Милове рачуне, утврди чија је вила на Горици и како ДПС пере паре!

Милан Кнежевић, посланик ДФ-а, сматра да су новим законима о тужилаштву отворена врата за правду. -Ону правду које смо толико били жељни, а сви смо...