Насловна Почетна Право каже Небојша Медојевић: Хакерски напад безазлен, иза њега не стоји Русија!

Право каже Небојша Медојевић: Хакерски напад безазлен, иза њега не стоји Русија!

Један од лидера Демократског фронта Небојша Медојевић казао је на данашњој прес конференцији да је сајбер напад на Владу био безазлен и да иза њега не стоји Русија, како је то јуче саопштила Агенција за националну безбједност.

-Једна велика, кажу, свјетска сила стоји иза ових напада. С друге стране, премијер то демантује и не мисли да Русија стоји иза тога. Директор АНБ-а је оптужио велику свјетску силу да стоји иза тога. Ми се налазимо у једној комичној ситуацији, али по грађане веома озбиљој ситуацији, казао је Медојевић на конференцији.

Како наводи, одржао је консултације са својим сарадницима који говоре да се ради о безазленом нападу, а на скали од 1-10 то би било 2.

-Ради се о простим ДДОС напада. Не ради се о озбиљним нападима како је рекао Рашко Коњевић већ о хакерском нападу на ниском нивоу. Питање је ко има мотиве за такав напад. Врло је неодговорно од Сава Кентере да оптужује Русију за то, а да у АНБ-у нема довољно експертизе. Са позиције директорра службе он мора да да одговоре шта је требало да се постигне хакерским нападима. Ми то нисмо добили, већ смо добили паушалне оцјене, подвлачи Медојевић, преноси Борба.

Како наводи, важно је да држава изађе и каже шта је нестало и је ли ишта нестало.

Видимо да су овдје мете напада биле Министарство финансија, и вјероватно Управа прихода и царина. Морамо овдје видјети да ли је ишта повезано са Демократском партијом социјалиста. Већ дуже времена се подаци Прве банке износе из земље. Све око афера Клап и Вардар је водило ка ДПС-у. Поставља се питање, јесу ли нестали неки докази, нека документација која може имати везе са Ђукановићем, неки докази који указују на прање новца, наглашава Медојевић.

Оно што се испоставља тачно, је како наводи његов предлог, да Абазовић да оставку како би се могло одговорити .

-Иза ових хакерских напада не стоји ни једна велика сила, нарочито не Русија. Ово је само имало за циљ изазивање панике код грађана. Ако главни човјек АНБ-а али и потпредсејдник Владе за безбједност не дају тачне податке поводом овога, онда се питамо јесу ли и они укључени? Јасно је ко је главни непријатељ грађана Црне Горе а то је ДПС, политичко крило мафије, наводи Медојевић.

Само они, додаје, имају интерес суочени са притиском међународне заједнице, да уништавају документа и да успоре функционисање правне државе.

Са друге стране, политичка елита на коју мафија нема утицај, не постоји већа историјска одговорност да се формира Влада на коју ДПС нема утицај, закључује он.

Најновији чланци

ДАРКО ТАНАСКОВИЋ: Јача углед Србије у муслиманском свијету!

У муслиманском свету Србија има и велики углед и државе које је подржавају. Успева да развија све боље односе са неким државама које су...

МИЛАН КНЕЖЕВИЋ УПОЗОРАВА ДРИТАНОВУ ВЛАДУ: Кријете свјетске криминалце, а Куртију испоручујете Србе, неће моћи!

Након злочиначког убиства тројице Срба у Бањској немам дилему да је званична Подгорица стала на страну куртизоване „државе Косово“, настале на геноциду и прогону...

ПОВОДОМ ПОБУНЕ БОШЊАКА ЗБОГ ПОПИСА – ИСТРАЖУЈЕМО: МУСЛИМАНИ И АЛБАНЦИ ИЗ ПЛАВА И ГУСИЊА УБИЛИ 1600 СРБА, ОД ИЗВИЊЕЊА НИ ТРАГА!

Пише: Иван Милошевић Овај текст настао је из људског револта због позива Бошњака, како домаћих, тако и оних из свијета, да се попис одложи, јер,...

ПАТРИЈАРХ ПОРФИРИЈЕ: Ко има кључ мира да га употреби на Космету!

Патријарх српски Порфирије служио је данас свету архијерејску литургију у храму Светог Саве на Врачару и у беседи поручио да је данас више него...

ЗБЦГ: Против пописа су они који желе да сакрију своју имовину, ДПС користио ранију статистику за крађу избора!

Из Коалиције За будућност Црне Горе (ЗБЦГ) су казали да одлагања пописа неће бити и поручили да ће он открити да Црна Гора има...