Насловна Почетна Право каже Небојша Медојевић: Хакерски напад безазлен, иза њега не стоји Русија!

Право каже Небојша Медојевић: Хакерски напад безазлен, иза њега не стоји Русија!

Један од лидера Демократског фронта Небојша Медојевић казао је на данашњој прес конференцији да је сајбер напад на Владу био безазлен и да иза њега не стоји Русија, како је то јуче саопштила Агенција за националну безбједност.

-Једна велика, кажу, свјетска сила стоји иза ових напада. С друге стране, премијер то демантује и не мисли да Русија стоји иза тога. Директор АНБ-а је оптужио велику свјетску силу да стоји иза тога. Ми се налазимо у једној комичној ситуацији, али по грађане веома озбиљој ситуацији, казао је Медојевић на конференцији.

Како наводи, одржао је консултације са својим сарадницима који говоре да се ради о безазленом нападу, а на скали од 1-10 то би било 2.

-Ради се о простим ДДОС напада. Не ради се о озбиљним нападима како је рекао Рашко Коњевић већ о хакерском нападу на ниском нивоу. Питање је ко има мотиве за такав напад. Врло је неодговорно од Сава Кентере да оптужује Русију за то, а да у АНБ-у нема довољно експертизе. Са позиције директорра службе он мора да да одговоре шта је требало да се постигне хакерским нападима. Ми то нисмо добили, већ смо добили паушалне оцјене, подвлачи Медојевић, преноси Борба.

Како наводи, важно је да држава изађе и каже шта је нестало и је ли ишта нестало.

Видимо да су овдје мете напада биле Министарство финансија, и вјероватно Управа прихода и царина. Морамо овдје видјети да ли је ишта повезано са Демократском партијом социјалиста. Већ дуже времена се подаци Прве банке износе из земље. Све око афера Клап и Вардар је водило ка ДПС-у. Поставља се питање, јесу ли нестали неки докази, нека документација која може имати везе са Ђукановићем, неки докази који указују на прање новца, наглашава Медојевић.

Оно што се испоставља тачно, је како наводи његов предлог, да Абазовић да оставку како би се могло одговорити .

-Иза ових хакерских напада не стоји ни једна велика сила, нарочито не Русија. Ово је само имало за циљ изазивање панике код грађана. Ако главни човјек АНБ-а али и потпредсејдник Владе за безбједност не дају тачне податке поводом овога, онда се питамо јесу ли и они укључени? Јасно је ко је главни непријатељ грађана Црне Горе а то је ДПС, политичко крило мафије, наводи Медојевић.

Само они, додаје, имају интерес суочени са притиском међународне заједнице, да уништавају документа и да успоре функционисање правне државе.

Са друге стране, политичка елита на коју мафија нема утицај, не постоји већа историјска одговорност да се формира Влада на коју ДПС нема утицај, закључује он.

Најновији чланци

Драгош Калајић: Политичка десница и левица-модерна тумачења старих значења!

Пи­ше: Дра­гош Ка­ла­јић Прем­да се да­нас и ов­де стран­ке опо­зи­ци­је удру­жу­ју због за­јед­нич­ког не­при­ја­те­ља — из­ве­сно је да ће се у бу­ду­ћем пар­ла­мен­ту по­де­ли­ти на...

Ребаланс дебаланса: Обезбједити плате иначе колапс!

Уколико не дође до ребаланса буџета, без новца би могли остати Фонд здравства и запослени у здравству, мајке са троје и више дјеце, незапослени,...

Под Острогом, Подгорици и Херцег Новом: Трећи сабор Заједнице кола српских сестара!

Са задовољством и свесрдном радошћу обавјештавамо јавност да Заједница Колā српских сестара Црне Горе организује трећи Сабор Кола српских сестара Србије, региона и дијаспоре....

„Српска кућа“: „Чекајући Хандкеа“ – филм о српском опстанку на Космету!

Приказивањем документарног филма „Чекајући Хандкеа", једног од најнаграђиванијих српских аутора, Горана Радовановића, „Српска кућа" организује филмско вече посвећено животу преосталог српског живља на Косову...

Ваљан предлог, Ђорђа Мелони: Титу одузети италијански орден!

Ђорђа Мелони постаће прва премијерка Италије на челу најдесније оријентисане владе од Другог светског рата након што је њена конзервативна коалиција тријумфовала на недељним парламентарним...