Насловна Политика Потомци Равногораца из Грбља ДПС-у: Вратите се у ђачке клупе, не вријеђајте...

Потомци Равногораца из Грбља ДПС-у: Вратите се у ђачке клупе, не вријеђајте сјећање на 500 четника страдалих од комуниста само у нашем крају!

Потомци четника и потоваоца традиције ЈВуО из Грбља реаговали су на саопштење которског огранка Демократске партије социјалиста(ДПС), која је саопштила да је служење парастоса Дражи Михаиловићу шамар за антифашистичку Црну Гору.

Потомци су поручили да, када говоре о ђенералу Дражи Михаиловићу и његовим саборцима, прво треба да се врате у ђачке клупе и поново прелистају историјске читанке.

Саопштење преносимо у цјелости:

Поштована господо, чланови ДПС-а Котор,

Када желите да причате о ђенералу Дражи Михаиловићу и о његовим саборцима, прво морате да се вратите у ђачке клупе и да поново прелистате историјске читанке.

Када сте писали саопштење, поводом парастоса, а у коме сте назвали ђенерала Михаиловића и његове саборце „издајницима“ , требало је да се запитате вријеђате ли ваше садашње чланове, којима су преци били са Дражом раме уз раме.

Да ли знате колико је Дражиних сабораца, а наших предака, стријељано и бачено у јаме, већина је била жива затрпана лешевима, и тако умирала данима, од Камничких Бистрица, преко Зиданог Моста, Лијевца Поља, Мајевца и Бара.

Да ли је то за вас геноцид и злочин?

Да ли знате колико је мајчинских и сестринских суза проливено за ових 76 година? Оплакивале су своје синове, браћу, ујаке и стричеве! Од Бара до Камничких Бистрица страдало је 498 људи! Само из Грбља.

Да ли вас те смрти имало дотичу?

Остале су 382 удовице само из Грбља да подижу дјецу, чувају породично огњиште, и помињу своје умрле. Знате ли да је већина страдалника била старости од 15 до 25 година?

Да ли је за вас злочин стријељање 79 Грбљана у Старом Бару?! Не пише нигдје да су починили било какав злочин од Грбља до Бара.

Зар стварно мислите да немамо право да тим мученицима правимо парастосе и сјећамо их се како доликује?!

Сјећамо се, господо, и Грбљанина, капетана Ђура Иветића, који је био на челу Бокешке бригаде 1943.године, када је у Котору убијено више окупатора, него на Сутјесци?!

Ово саопштење не пишемо да би се са вама дописивали преко новина, јер нам је то чак и испод достојанства. Само хоћемо да вам скренемо пажњу да се манете таквих саопштења и политичких циркуса који су вам постали навика.

Оставите на миру наше свете кости да почивају тамо гдје су, а многима се не зна гроба. Они су наша светиња и ми ћемо их се сјећати и правити им парастосе док је свијета и вијека, а ви се окрените и помогните овим вашим саборцима што се свакодневно њима пуне полицијске марице, државне суднице и истражни затвори!

Најновији чланци

video

Краљевина Југославија: Зашто је убијен српски краљ?

Ко је извршио убиство српског краља и зашто? Како је краљ планирао да се се супростави надолазећој опасности од нацистичке Немачке? Који су разлози...

Израел: Новак Ђоковић освојио турнир у Тел Авиву!

Новак Ђоковић освојио је турнир у Тел Авиву! Није играо спектакуларно, таман колико треба да освоји турнир и ко зна који пут покаже планети...

Разоткривања: Свето-јеронимска афера 1901. године или претварање Срба у Хрвате!

Пише: Саша Недељковић, члан Научног друштва за историју здравствене културе Србије Срби католици у српским земљама били су на удару римокатоличких клерикалаца. Први хрватски католички конгрес...

Милан Кнежевић: Да испушимо по једну!

Један од лидера Демократског фронта и предсједник скупштинског Одбора за безбједност и одбрану, Милан Кнежевић, прокоментарисао је хапшење директора Управе прихода и царина Рада...

Мило Први истрчава: Док се Америка нећка, шеф ДПС-а позвао Украјину у НАТО!

Предсједник Црне Горе Мило Ђукановић и предсједници још осам држава чланица НАТО савеза Централне и Источне Европе, осудили су данас заједно руску анексију украјинских...