Насловна Почетна ПОЛИЦИЈА СКОНТАЛА: Копаче из Србије плаћали Црногорци - тунелџије на вријеме побјегле!

ПОЛИЦИЈА СКОНТАЛА: Копаче из Србије плаћали Црногорци – тунелџије на вријеме побјегле!

Министар унутрашњих послова Филип Аџић казао је да је ријешен случај обијања депоа Вишег суда у Подгорици, те да имају доказе да су у копању тунела учетвовали држављани Србије Милан Марковић (1970), Вељко Марковић, (1991), Дејан Јовановић (1993), Владимир Ерић (1991). Имали су, додаје, помагаче из Црне Горе, тачније једну црногорску држављанку које је била спона једној криминалној организацији са Вишим судом.

Ријешили смо случај, имамо идентификована лица која су ископала тунел. Већина лица долази из Србије, имали су помагаче из Црне Горе, истакао је Аџић на конференцији за медије.

Он је саопштио да су у копању тунела учетвовали држављани Србије Милан Марковић, Вељко Марковић, Дејан Јовановић, Владимир Ерић, а затим објавио фотографије осумњичених. Већина њих има, каже Аџић, криминалну прошлост и воде се у кривичним евиденцијама других држава, а њихово присуство је утврђено на мјесту копања тунела.

Осумњичени су, каже Аџић, напустили Црну Гору на дан кад је откривено да је депо обијен-11.септембра.

-Они су непосредно након извршења кривичног дјела напустили Црну Гору, што је спријечило органе у Црној Гори да их задрже. Нијесу заједно изашли, али имамо информације када, преко легалних прелаза, казао је Аџић.

Фотографије осумњичених су, истиче, послате земљама региона.

Стварамо законске претпоставке да имамо подигнуте међународне потјернице за њима, казао је Аџић.

Такође, Аџић је казао да су против четири особе поднесене кривичне пријаве, а двије су поднешене против двије још увијек неидентификоване особе.

Имамо још пет лица која су учествовала у овој кривичној радњи, али они нијесу сви учествовали у ископавању тунела, навео је Аџић, додајући да су кривична дјела квалификована.

Још увијек не зна који је главни мотив обијања депоа, али су близу откривања.

Вршилац дужности директора Упаве полиције Никола Терзић синоћ је показао фотографију држављанку Црне Горе која је, како се сумња, дио криминалне групе. Аџић истиче да је у питању држављанка Црне Горе, која није напустила нашу земљу.

-Постоји одрежена повезаност ове криминалне организације са једном особом из Вишег суда, као и повезаност ове криминалне организације са лицима у УИКС-у а које су повезане са једном од најорганизованијом и најбоље паћеном криминалном организацијом у нашој држави. Имамо траг који нас води ка налогодавцима овог кривичног дјела, истакао је Аџић.

Неће, каже, тражити оставку никога из суда.

-Борис Савић је дужио кључеве депоа, морао је бити упознат са сваким лицем које је боравило у депоу. Даља истрага ће показати да ли постоји нека његова веза. У овом тренутку ми немамо такве информације да је Савић на било који начин повезан са овим криминалним активностима, истакао је Аџић.

Руководилац Основног тужилаштва тужилац Душко Милановић каже да нема за сада осумњичених из Вишег суда, нити су обухваћени пријавом.

Немају, каже Милановић, још увијек довољно увјерења и доказа о којој криминалној групи је ријеч.

-То су више оперативни подаци полиције који тек треба да се истраже. Што се тиче особе која је готово идентификована, а што је оперативни податак полиције, а нема разлога да им не вјерујемо, за сада није обухваћена пријавом док се то 100 посто не утврди. Према мојим сазнањима има одређених веза са Вишим судом у Подгорици. Ради се о држављанки Црне Горе, истакао је Милановић.

Он је саопштио да је увиђај трајао два дана из три наврата, изузет је видео надзор, те да су испјели да дођу до значајних доказа који доводе до основа сумње да су осумњичени извршили кривична дјела криминално удруживање, тешка крађа и спречавање доказивања.

Аџић објашњава да је особа из Црне Горе конекција ове криминалне групе и запослених у Вишем суду.

-Нијесам рекао да је дио криминалне организације, већ да постоји веза, истрага треба да утврди да ли је учествовала, истакао је Аџић.

извор: цдм

Најновији чланци

ПРОМАШАЈ ДАНА, АНДРЕЈ НИКОЛАИДИС: У КОМУНИЗМУ СВАКИ ЈУГОСЛОВЕНСКИ НАРОД ДОСТИГАО АПСОЛУТНИ ИСТОРИЈСКИ ВРХУНАЦ!!!????

Након што је прије више од 30 година пао комунизам и након што су откривени злочини које је та идеологија спроводила над бројним народима...

Добој: „Славне српске војводе“!

Глумци Народног позоришта из Београда Димитрије Илић и Лепомир Ивковић одиграли су у Добоју историјску драму "Славне српске војводе" у оквиру манифестације "Дани Србије...

Богословија: Прослава Светог Александра Невског и Светог Амфилохија Иконијског!

Са благословом Његовог Високопреосвештенства Митрополита црногорско-приморског и егзарха свештеног трона пећког г. Јоаникија, протојереја Благоја Рајковића, ректора Цетињске богословије, и професора Аполона Алексејевича Мишченка,...

СРАМНО, „ЦРВЕНИ ЦАР“ – ТИТО: Протерао српског краља, уништио српског домаћина, а 279 улица у Србији носи име Броза!

За време своје владавине Тито је владао као "црвени цар". Имао је много вила и одмаралишта, само у свом возном парку имао је 85...

ОБРАЗОВНЕ ДПС МАГЛЕ: Лијеве грешке лијевих скретања!

Пише: Иван Милошевић Као прворазредни скандал објављено је да наши ђаци слабо уче и да су на тестовима у односу на вршњаке из региона на...