Насловна Вијести Хроника Полиција: Одлазе Баковић, Лазовић. Томчић...

Полиција: Одлазе Баковић, Лазовић. Томчић…

Предлогом правилника о унутрашњој организацији и систематизацији Управе полиције која ће бити достављена Влади на разматрање и усвајање, према сазнањима „Дневних новина“, предвиђено је да умјесто досадашњих осам помоћника директора, буде свега четири.

Наиме, систематизацијом су, умјесто досадашњих осам, превиђена четири сектора полиције и то Сектор криминалистичке полиције, у чијем склопу ће бити Одјељење за борбу против организованог криминала и Сектор за спречавање прања новца и финансирања тероризма, затим Сектор опште надлежности у склопу којег ће бити и гранична полиција, као и Сектор за обезбјеђење личности и објеката и Сектор специјалне полиције.

Тиме ће Енис Баковић, Зоран Лазовић, Дејан Ђуровић, Драго Спичановић, Драган Благојевић, Зоран Томчић остати нераспоређени.

Такође, новина у организацији полиције је и та да су планирана четири регионална центра граничне полиције, умјесто досадашња три, тако да ћемо сада поред Регионалног центра граничне полиције “Центар”,”Сјевер” и “Југ” имати и Регионални центар “Запад” који ће обухватати границу према БиХ.

Закон налаже да ужи кабинет Владе расправља и усваја ту систематизацију која се по правилу ради барем пола године, али је ова урађена у рекордном року од свега пет, шест дана. Разлог за журбу је, наравно, смјена свих досадашњих помоћника у Управи полиције, међу којима је највећи пик нове власти на Лазовића и Баковића и то прије избора у Никшићу. Такође, из истог разлога нова влада захтијевала је смјену начелника ЦБ Никшић, што је и урађено експресно прекјуче.

Према сазнањима ДН, Брђанин ће наставити да смјењује начелнике полиције по градовима. Тако да ће након Никшића, на ред доћи наводно Бар, па Херцег Нови.

Подсјећамо да је Брђанин прошле седмице, неколико сати након постављања на чело полиције, понудио помоћницима да сами поднесу оставке, што су они одбили. Одмах након тога из фиоке је извађена већ унапријед припремљена нова системазација у Управи полиције којом је предвиђено спајање већине сектора, чиме би руководиоци тих сектора остали без функције и били нераспоређени.

Прошле седмице Брђанин је званично именован за вршиоца дужности директора Управе полиције и ту функцију ће обављати док скупштински Одбор за безбједност и одбрану не достави мишљење Влади. То мишљење није обавезујуће, али се приликом именовања узима у обзир и мора га бити.

Из ДФ су раније саопштили да неће дати позитивно мишљење, а и лидер Социјалистичке народне партије Владимир Јоковић је најавио да ће његова странка у Скупштини бити уздржана по том питању.

Најновији чланци

Симонида Кордић: Гласам у Херцег Новом, неко хоће да скрије ДПС злоупотребе!

Функционер Демократског фронта Симонида Кордић казала је да од 2002. нигдје друго није гласала осим у Херцег Новом и да ће тражити исправку уколико...

Премијер узвраћа: Лидери ДФ-а да не измишљају, шта ће бити када се открије ко се стварно састајао са Милом!

Премијер Здравко Кривокапић поручио је лидерима Демократског фронта да не измишјају приче јер шта ће бити када се открије ко се и заиста тајно...

Бивше Министарство просвјете легло корупције: Начелник за кадрове приходовао од ауто-школа 3800 евра годишње!

Провјером ангажовања запослених и анализом њиховог рада утврђено је да је одређен број њих остваривао накнаду која прелази границе домаћинског односа као и колегијалности....

Пиромани и политика, Благоје Граховац: Реприза репризе!

Генерал у пензији Благоје Граховац казао је за РСЕ да је у Црној Гори увијек било страних утицаја и интереса, али да се овога...

Гласање у вријеме предака Монтенегрина: Титове „ћораве“ кутије!

У новембру 1945. год. одржани су „први демократски“ избори. КПЈ је истакла своју листу на челу са Јосипом Брозом Титом. Других листа није било...