Насловна Вијести Хроника Полиција: Одлазе Баковић, Лазовић. Томчић...

Полиција: Одлазе Баковић, Лазовић. Томчић…

Предлогом правилника о унутрашњој организацији и систематизацији Управе полиције која ће бити достављена Влади на разматрање и усвајање, према сазнањима „Дневних новина“, предвиђено је да умјесто досадашњих осам помоћника директора, буде свега четири.

Наиме, систематизацијом су, умјесто досадашњих осам, превиђена четири сектора полиције и то Сектор криминалистичке полиције, у чијем склопу ће бити Одјељење за борбу против организованог криминала и Сектор за спречавање прања новца и финансирања тероризма, затим Сектор опште надлежности у склопу којег ће бити и гранична полиција, као и Сектор за обезбјеђење личности и објеката и Сектор специјалне полиције.

Тиме ће Енис Баковић, Зоран Лазовић, Дејан Ђуровић, Драго Спичановић, Драган Благојевић, Зоран Томчић остати нераспоређени.

Такође, новина у организацији полиције је и та да су планирана четири регионална центра граничне полиције, умјесто досадашња три, тако да ћемо сада поред Регионалног центра граничне полиције “Центар”,”Сјевер” и “Југ” имати и Регионални центар “Запад” који ће обухватати границу према БиХ.

Закон налаже да ужи кабинет Владе расправља и усваја ту систематизацију која се по правилу ради барем пола године, али је ова урађена у рекордном року од свега пет, шест дана. Разлог за журбу је, наравно, смјена свих досадашњих помоћника у Управи полиције, међу којима је највећи пик нове власти на Лазовића и Баковића и то прије избора у Никшићу. Такође, из истог разлога нова влада захтијевала је смјену начелника ЦБ Никшић, што је и урађено експресно прекјуче.

Према сазнањима ДН, Брђанин ће наставити да смјењује начелнике полиције по градовима. Тако да ће након Никшића, на ред доћи наводно Бар, па Херцег Нови.

Подсјећамо да је Брђанин прошле седмице, неколико сати након постављања на чело полиције, понудио помоћницима да сами поднесу оставке, што су они одбили. Одмах након тога из фиоке је извађена већ унапријед припремљена нова системазација у Управи полиције којом је предвиђено спајање већине сектора, чиме би руководиоци тих сектора остали без функције и били нераспоређени.

Прошле седмице Брђанин је званично именован за вршиоца дужности директора Управе полиције и ту функцију ће обављати док скупштински Одбор за безбједност и одбрану не достави мишљење Влади. То мишљење није обавезујуће, али се приликом именовања узима у обзир и мора га бити.

Из ДФ су раније саопштили да неће дати позитивно мишљење, а и лидер Социјалистичке народне партије Владимир Јоковић је најавио да ће његова странка у Скупштини бити уздржана по том питању.

Најновији чланци

Драган Бојовић (ДФ): Формирати нову владу, постојећа левитира!

Потпредсједник ДНП-а и посланик ДФ-а у Скупштини Црне Горе Драган Бојовић, позвао је још једном све чланице парламентарне већине од 30. августа да се...
video

У „Аеродромима“ весело: Маида Муратовић, турбо фолк пјевачица, постала члан ПР тима!

Турбо фолк пјевачица Маида Муратовић нови је члан ПР тима Аеродрома Црне Горе, пише Портал Стандард. Муратовић,према незваничним сазнањима Стандарда, кадар је Грађанског покрета УРА. Из...

Због Русије: Новинарска удружења из Норвешке, Финске, Данске и Исланда повлаче се из Међународне федерације новинара!

Удружења новинара из Норвешке, Финске, Данске и Исланда јуче су саопштила да се повлаче из Међународне федерације новинара (ИФЈ) због, како су навели, присуства...

Тања Фајон на радном задатку: У Словенији открила два шпијуна – наравно, руска!

Министар спољних послова Словеније Тања Фајон потврдила је данас да су два страна држављана оптужена за шпијунажу припадници руске обавјештајне службе. Фајонова је навела да...

Америка педаљ мога села: Бечић и Ник схватили – избори се добијају у Вашингтону!

Пише: Иван Милошевић Јуче Алекса, данас Ник Ђељошај, сјутра већ ко зна ко, али ови наши политичари се не ваде из Вашингтона! По томе колико...